Home » , » Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού για τους Απεργούς Πείνας (Βίντεο) - Δ. Κουφοντίνας: Η απεργία πείνας συνεχίζεται

Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού για τους Απεργούς Πείνας (Βίντεο) - Δ. Κουφοντίνας: Η απεργία πείνας συνεχίζεται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 9:17 μ.μ.

Από τις 2 Μάρτη δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας ενάντια στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» που εκφράζεται με το ειδικό κατασταλτικό/νομικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και με το μονιμοποιημένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης καθώς και τις προφυλακίσεις συγγενών τους.

 Αντιδρώντας σ’ αυτή την κατάσταση δεκάδες διαδηλωτές που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μοτοπορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατέληξε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετική προκήρυξη που κυκλοφόρησε αναφέρει

«Σήμερα είναι η δικιά μας ώρα να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολή στα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση.

Δε χωράει καμία αμφισβήτηση ότι το κράτος μεταχειρίζεται κάθε μέσο που του επιτρέπουν οι εκάστοτε κοινωνικοί συσχετισμοί για τη διατήρηση της ταξικής κυριαρχίας. Επομένως θα ήταν κουτό να περιμένουμε από όσους βλάπτονται από τον ανατρεπτικό αγώνα να μην πάρουν τα μέτρα τους.

Απαιτούμε την κατάργηση: του άρθρου 187 και 187Α, την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ 

Απαιτούμε: την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται, την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο».
________________


 Δ. Κουφοντίνας: Η απεργία πείνας συνεχίζεται

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία σήμερα το απόγευμα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, απεργός πείνας στη φυλακή τύπου Γ του Δομοκού, μας είπε ότι παρά τα προβλήματα υγείας που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και τις προειδοποιήσεις των γιατρών, η απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων συνεχίζεται.

Για το χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, που ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει «την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ» και «ευνοϊκά μέτρα ταχύτερης απόλυσης κρατουμένων και ειδικά μέτρα για ασθενείς, υπερήλικες και άτομα με αναπηρίες», ο Δ. Κουφοντίνας μας είπε ότι, πέραν του ότι όσα εξήγγειλε ο υπουργός δεν καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων των πολιτικών κρατούμενων, είναι εξαιρετικά ασαφή και δε διασφαλίζουν απολύτως τίποτα, ακόμη και στα ζητήματα που αναφέρονται.

Για παράδειγμα, δεν ξεκαθαρίζεται ποιο θα είναι το καθεστώς στις πτέρυγες υψηλής ασφάλειας, που θα φτιαχτούν σε κάθε φυλακή, σε αντικατάσταση των φυλακών τύπου Γ, όπως έχει πει σε παλιότερες δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου. Ούτε είναι σαφές ότι δε θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα αποκλείουν τον (με βαρύτατη αναπηρία) Σάββα Ξηρό από την αποφυλάκιση. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον Δ. Κουφοντίνα, η απεργία πείνας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Ρωτήσαμε τον Δ. Κουφοντίνα για την κατάσταση της δικής του υγείας, αλλά δε θέλησε να μιλήσει γι’ αυτή. Ο,τι και να λένε οι γιατροί, συνεχίζω την απεργία πείνας, ήταν η απάντησή του. Οι γιατροί και σε νέο (χτεσινό) ιατρικό δελτίο αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του (όπως και των Γ. Σοφιανίδη, Ν. Μαζιώτη και Κ. Γουρνά) «απαιτεί την άμεση και επείγουσα διακομιδή τους σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ για περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση και υποστήριξη των βασικών του λειτουργιών».    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger