Home » , » Α. Φλαμπουράρης: Εξεταστικές επιτροπές - Να κάνουμε καμιά φιλολογική συζήτηση για να περνάει η ώρα.

Α. Φλαμπουράρης: Εξεταστικές επιτροπές - Να κάνουμε καμιά φιλολογική συζήτηση για να περνάει η ώρα.

Από giorgis , Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 | 11:05 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Με τα όσα παρακολουθούμε αυτό τον καιρό από την νέα κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» κανείς πια δεν δικαιούται να δηλώσει .. πεφτωσυννεφάκιας.
Λέγαμε τον Σαμαρά Κομανέτσι, αλλά τούτοι εδώ πέρα κοντεύουν να τον φτάσουν. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις –αν μπορεί να θεωρηθούν εκπλήξεις και όχι αναμενόμενες καταστάσεις- έρχονται η μια πίσω απ’ την άλλη.
Και η τελευταία προέρχεται από τον Αλέκο Φλαμπουράρη πολιτικό μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, με την συνέντευξη που έχει δώσει στην  Reallnews.
Πριν πάμε όμως να την σχολιάσουμε ας θυμηθούμε κάποια πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις 5 Σεπτέμβρη του 2012 –αντιπολίτευση τότε- καταθέτει στην βουλή πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την υπαγωγή της χώρας στα «μνημόνια». Ζητούσε την σύσταση της για να ερευνηθούν σε ποιους πιθανόν αναλογούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες για το ότι βρέθηκε η Ελλάδα  στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που βίωσε μεταπολεμικά. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή αφού καταψηφίστηκε τότε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Εκτοτε η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν σταμάτησε να αναφέρεται  στην αναγκαιότητα της συγκρότησης εξεταστικών επιτροπών που σαν συνέπεια θα είχαν ειδικά δικαστήρια για να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται που οδηγήθηκε η χώρα και ο ελληνικός λαός στις καταστροφικές ταξικές – μνημονικές πολιτικές.

Ο ίδιος ο Τσίπρας αμέσως με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μας έλεγε από το βήμα της βουλής ότι θα λογοδοτήσουν όσοι «ενέπλεξαν το λαό σε μια πρωτοφανή τραγωδία» όταν «η νέα κυβέρνηση πάρει τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια της θα αποδώσει δικαιοσύνη».

Ότι πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι πολιτικοί μας έχουν φέρει σ’ αυτή την κατάσταση το έχουμε ακούσει από δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την σημερινή πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώνει τον περασμένο Ιούνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχουμε υποβάλει αιτήματα για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης και της υπόθεσης του μνημονίου, και της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και της υπόθεσης της ΕΡΤ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και της υπόθεσης των υποβρυχίων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων και έχουμε προσκρούσει στη διαρκή άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως διαμορφώνεται στο κοινοβούλιο».
Η ίδια, σταθερή σ’ αυτή της την θέση μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει να μιλάει –και στην τελευταία συνέντευξη της στο περιοδικό Unfollow- για απόδοση και ποινικών ευθυνών που τυχόν θα προκύψουν από τις εξεταστικές επιτροπές.

Ο Α. Φλαμπουράρης όμως, υπουργός Επικράτειας και πολιτικός μέντορας του Τσίπρα έχει άλλη άποψη. Υπεράνω όλων γι’ αυτόν η «εθνική ομοψυχία».

Η παρακάτω απάντηση σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή, στην Realnews είναι αφοπλιστική και για κάποιους εξοργιστική.


- Η εξεταστική για το μνημόνιο, που διερευνά και τυχόν ποινικές ευθύνες για τους Αντ. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, συμβάλει στην εθνική ενότητα;

- Την Εξεταστική την κάνουμε για να συζητηθούν οι αιτίες και να μάθει ο κόσμος πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε περνούν απ’ το μυαλό μου ποινικές ευθύνες. Το θέμα είναι να αναδειχτούν οι πολιτικές ευθύνες και για ποιον λόγο μπήκαμε σε πολιτικές που οδήγησαν σε ανθρωπιστική κρίση. Δεν κάνουμε εμείς Εξεταστική για να τιμωρήσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ή να «εκδικηθούμε». Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, για να μάθει ο ελληνικός λαός τις αιτίες που μπήκαμε στα μνημόνια.

Δηλαδή να υποθέσουμε ότι όσα σχετικά είχαμε ακούσει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για απόδοση ποινικών ευθυνών για την εγκληματική πολιτική που εφάρμοσαν σε βάρος του λαού πρώην κυβερνητικά στελέχη εντάσσονται στην γνωστή ρήση «να λέμε και καμιά μ@λ@κία για να περνάει η ώρα»; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Περαστικός
15 Μαρτίου 2015 στις 10:11 π.μ.

"πρώτη φορά Αριστερό" πολιτικό ήθος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger