Home » , » Συμφωνία με το διάολο.

Συμφωνία με το διάολο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Απριλίου 2015 | 7:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Όλες οι θρησκείες παραδέχονται ένα πράγμα: Πως, αν κάποιος κάνει συμφωνία με το διάβολο, στο τέλος χάνει. Πάντα. Σατανάδες υπάρχουν. Όχι βέβαια, όπως τους εννοούν οι οπαδοί κάθε θρησκείας, με κέρατα και πόδια τράγου, αλλά με τα κουστουμάκια τους, τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, τα ακίνητα και τους τεράστιους λογαριασμούς, που έγιναν από την εκμετάλλευση των φτωχών ανθρώπων. Είναι οι διάφοροι πλούσιοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου στην κορφή της καπιταλιστικής πυραμίδας, που αποτελείται από πτώματα των εργαζομένων, ανέργων, προσφύγων, όλων αυτών δηλαδή που έπεσαν θύματα της εκμετάλλευσης.

Οι πολιτικοί, που υποστηρίζονται από αυτούς, είναι οι κέρβεροι, οι φύλακες της καπιταλιστικής κόλασης. Χαρακτηριστικά τους είναι η αλαζονεία, ο απίστευτος εγωισμός και η ακόρεστη δίψα για χρήμα.

Με αυτούς δεν πρόκειται να κάνεις συμφωνία. Ούτε καν μουσική. Βγαίνει κάτι μεταξύ τσιφτετελιού και σιωπητηρίου, δεν πάνε μαζί. Δεν πρόκειται να γίνει συμφωνία για ένα απλό λόγο: Η συμφωνία προϋποθέτει ελευθερία σε όλους όσους την κάνουν, αλλά και εντιμότητα. Ελευθερία με εκβιασμούς δεν γίνεται. Όπως επίσης ο όρος "εντιμότητα" είναι άγνωστος στους τοκογλύφους. Επομένως, τι σόι συμφωνία με τους δανειστές ζητά ο κόσμος; Αν ήθελε "συμφωνία" είχε: Το μνημόνιο. Θα ψηφίζαμε τα κόμματα που το εφάρμοζαν.

Οι δανειστές δεν θέλουν συμφωνία θέλουν απόλυτη υποταγή. Αυτός είναι ο σκοπός τους, ώστε να συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα με το καλαμάκι. "Καθίστε να σας καταβροχθίσουμε αλλιώς θα σας πούμε χρεωκοπημένους". Ε λοιπόν πείτε μας. Στα μέζεα μας. Και να μας πείτε, τι; Δηλαδή θα τσαντιστείτε, που δε θα μας έχετε πια σκλάβους; Ξύδι.

Κάθε δυνάστης σπέρνει και καλλιεργεί το φόβο. "Μην φεύγετε από την κόλαση αλλού είναι χειρότερα", αυτό μας λένε. "Μην φεύγετε από το Ευρώ, μείνετε, για να μας πληρώνετε σε σκληρό νόμισμα". Να συνεχίσουμε τις ανθρωποθυσίες, να κόβουμε τις ίδιες μας τις σάρκες για να ζητάνε ολοένα και περισσότερα. Σας ρωτώ λοιπόν. Πως είναι δυνατό ακόμα και να συζητάς ένα τέτοιο ενδεχόμενο; "Διαπραγματευόμαστε" τι ακριβώς; Τη δουλεία; Κάθε συζήτηση με καρχαρίες στη θάλασσα, όταν τρέχει αίμα από τις πληγές, είναι μάλλον περιττή. Βλέπεις, ο καρχαρίας, όταν ανοίγει το στόμα, το κάνει όχι για να επιχειρηματολογήσει, αλλά για να δαγκώσει.

Οι δανειστές είναι απείρως χειρότεροι, καθώς ο καρχαρίας καθαρίζει τουλάχιστο τη θάλασσα από κάμποσα σκουπίδια που πετάμε εμείς οι άνθρωποι. Άσχετα, αν του πέφτουν βαριά στο στομάχι. Οι εξωφρενικά πλούσιοι αντίθετα είναι τα σκουπίδια της ανθρωπότητας, καθώς έγιναν πλούσιοι συνήθως πατώντας επί πτωμάτων. Κι επειδή δεν έχουν καμία αξία οι ίδιοι, μαζεύουν λεφτά και κάνουν τα πάντα γι αυτό.

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν έχουν ενδοιασμούς, δεν πρέπει να υπάρξει "συμφωνία". Γιατί κάτι τέτοιο θα σημάνει μόνο ένα πράγμα: Την απόλυτη ήττα, την υποδούλωση του αδύναμου μέλους. Η σύγκρουση είναι μας η μόνη επιλογή.

Προσωπικά θεωρώ χειρότερο παραμύθι κι από την ανοησία περί "καταλληλότερου", τα περί "συμφωνίας με δανειστές", που δήθεν μας λένε ότι θέλουμε τα γκάλοπ. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρουμε τι θέλουν κι οι τοκογλύφοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τι θέλει άραγε; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 10:46 π.μ.

Σύντροφε Μήτσο το τι θέλει και τι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ μας το απέδειξε από την πρώτη στιγμή, "Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων" που λένε και οι γραφές, αλίμονο στους οπορτουνιστές που άλλα βλέπουν και άλλα καταλαβαίνουν η θέλουν να καταλαβαίνουν.
Σήμερα μετά από 3 μήνες διακυβέρνησης με κύριο τροχό την "αριστερά" είδαμε πολύ καλά που το πάει ο Σύριζα, είδαμε πολύ καλά ότι έχουν πάει περίπατο όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε μια νέα συμφωνία, που σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι νέο μνημόνιο, κατά τον Σύριζα, όπως οι "θεσμοί" δεν είναι η Τρόικα γιατί απλά τους διώξαμε, πάλι κατά τον Σύριζα.
Ο Σύριζα βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ του αριστερού του προφίλ και στην δέσμευση του για ΕΕ και ευρώ, όμως και τα δυο δεν γίνονται, ένα από τα δυο θα πρέπει να τ' απεμπολήσεις και απ ότι φαίνεται περίπατο θα πάει ο ιδεολογικός του προσανατολισμός, μπορεί ακόμα να μην φαίνεται στον πολύ κόσμο, όμως γρήγορα θα γίνει αισθητή αυτή η επιλογή.
Δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα, και εδώ είναι που έχει απόλυτο δίκιο το ΚΚΕ, μπορεί να γίνει ρίξει? έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που αυτή η ρίξει θα βοηθήσει το λαό?, η απλά θα κοροϊδέψει η κυβέρνηση μ ένα δημοψήφισμα αμφιβόλου πολιτικού ερωτήματος το οποίο απλά με τον ένα η άλλο τρόπο θα πετάξει το μπαλάκι στη εξέδρα?

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 5:40 μ.μ.

Συνέντευξη με την αγία παντόφλα.
Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε μια αγία. Την αγία παντόφλα. Θα μιλήσουμε για πολλά θέματα που απασχολούν το μέσο φετιχιστή. Αν με ρωτάτε "μιλάνε οι παντόφλες"; θα σας απαντήσω: Βεβαίως, οι άγιες κάνουν θαύματα. Τι άγιες θα ήταν άλλωστε, αν δεν μιλούσαν; Εκτός, αν πήραν όρκο σιωπής. Πείτε μας λοιπόν αγία παντόφλα, πως τα καταφέρατε και αγιάσατε;
- Καλημέρα. Είμαι αγία με την βούλα. Στην ετικέτα κάτω από το made in China, έχει την απόφαση της Συνόδου, που με στέλνει κατευθείαν στον παράδεισο για παντόφλες. Εκεί, μας περιποιούνται άνθρωποι που λατρεύουν τα υποδήματα. Στον παράδεισο οι παντόφλες δε μυρίζουν πια ποδαρίλα, αλλά λιβάνι.
- Είναι και τα παπούτσια εκεί; - Α! όχι! Τα παπούτσια τα φορούσε ο άγιος για να ψωνίζει, να πάει βόλτα, εμάς μας είχε μέσα στο δωμάτιο που προσεύχονταν, γι αυτό και γίναμε αγίες. Από τις πολλές προσευχές.
- Δε θέλω να φανώ ασεβής αλλά... ο άγιος ξεβράκωτος προσεύχονταν; Θέλω να πω, αν γίνατε εσείς αγίες, γιατί δεν έγιναν και τα ρούχα του αγίου, το σώβρακό του πχ;
- Βλάστημε άθεε! Ώστε ειρωνεύεσαι; Θέλεις να σε καταραστώ και να κολλήσεις μύκητες στα πόδια; Θα πάς στην κόλαση, που θα είσαι ξυπόλητος στα αγκάθια. Αν κι εδώ που τα λέμε, το να είσαι στην Ελλάδα με μνημόνιο χειρότερα είναι.
- Ζητώ συγνώμη, μια απορία είχα.
- Τα ρούχα κι αυτά αγίασαν, απλά το σώβρακο το πήρε ένας μητροπολίτης, να το πλύνει και να το φορέσει ο ίδιος, ώστε να αισθάνεται πιο κοντά στην αγιότητα του. Θα το βγάλει να το φιλήσουν οι πιστοί, αν ο μη γένοιτο, έρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τις γυναίκες. Τα σπίτια σας τα πήρε η Τρόικα.
- Χμ κάτι άλλο. Παρατήρησα ότι είστε η δεξιά παντόφλα, η αριστερή που είναι;
- Είμαστε κι οι δυο δεξιές. Ο άγιος ήταν εθνικόφρων. Η άλλη έμεινε στην εκκλησία. Που λέτε, αναγνωρίστηκε το έργο μας, τα όσα καλά κάναμε. Και κάναμε πάρα πολλά. Χιλιόμετρα έχουμε ρίξει. Έχουμε προστατεύει τα πόδια κάθε πιστού από το να πατήσει σπασμένα γυαλιά, να μην πατήσει νερά και πάθει πνευμονία, από τη σκόνη του πατώματος. Αξίζουμε κάθε προσκύνημα.
- Με το αζημίωτο; Για τις προσφορές των πιστών μιλάω. Που είναι πολλές και γενναιόδωρες...
- Πάλι ειρωνεία; Μάθε, βρε αμαρτωλέ, πως εμείς πέρα από αποσμητικό, δεν πήραμε τίποτα από τα τάματα των πιστών. Όλα πάνε στο ταμείο της εκκλησίας, για καλό σκοπό φυσικά. Θα τα δώσει ο Ιερώνυμος να πληρωθεί το χρέος στους τοκογλύφους. Όχι τώρα όμως, τα χρειάζονται. Μετά τη Δευτέρα Παρουσία. Πίστευε ρε, και μη μιλάς, γιατί "θα πέσει παντόφλα".
- Μάλιστα. Αν γονατίζουν μπροστά σας και προσεύχονται πραγματικά θα λυθούν τα προβλήματα; Είμαι άνεργος και θα σας παρακαλούσα...
- Βρε ανόητε, πότε λύθηκαν τα προβλήματα με το να προσκυνάς; Με την υποταγή ποιός λυτρώθηκε ποτέ; Ποιός φωτίστηκε πιστεύοντας παραμύθια; Επανάσταση χρειάζεται ρε χαϊβάνι, για να τελειώσουν τα βάσανα σας. Κοροϊδεύεις εμάς, που μας φοράνε στα πόδια, ενώ οι μπότες και τα λουστρίνια των πλουσίων, σας πατάνε στο λαιμό. Άντε γεια κορόιδα. Άντε γεια. Πάμε παράδεισο, εσείς μείνετε εδώ, να μάθετε.
Σκληρά λόγια τα τελευταία, αλλά σαν να έχουνε κάποιο δίκιο τα υποδήματα... mitsos175.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 5:58 μ.μ.

Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους για τις παρατηρήσεις τους.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες. Αν όμως μπει δημοψήφισμα θα πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη για να πείσουμε όσο το δυνατό περισσότερους ώστε να φύγουμε από την παγίδα.
Δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο όμως, ακόμα και με σικέ ερωτήματα. Η οργή του κόσμου για την πολιτική όλων αυτών των χρόνων και τη σαπίλα είναι απίστευτη. Δε θέλουν να ρωτήσουν εμάς, γιατί φοβούνται πως θα πάρουν πληρωμένη απάντηση.
Φυσικά και δεν γίνονταν μέσα στην ΕΕ χωρίς μνημόνιο, αφού η ΕΕ έγινε ακριβώς για να έχουν οι πιο αδύνατες οικονομίες κηδεμόνες. Από την αρχή οι κομμουνιστές είχαμε πει που θα φτάναμε. Το 1980 το 60% του κόσμου (ίσως και παραπάνω) ήταν κατά της ΕΟΚ (ΕΕ). Αλλά τότε, έδωσε "γραμμή" το ΠΑΣΟΚ υπέρ των "πακέτων" και να μου καταλήξαμε. Διέλυσαν πρώτα κάθε υποδομή, έστω κι υποτυπώδη, μας έδεσαν και τώρα μας γδέρνουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά. Είναι Κέντρο. Πως λέμε το κέντρο του τυφώνα, το επίκεντρο του σεισμού, της έκρηξης, κάτι τέτοιο. Κρίμα, γιατί αυτοί που τον ψήφισαν είχαν καλές προθέσεις. mitsos175.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 9:43 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο θα συμφωνήσω για τις καλές προθέσεις αυτών που ψήφισαν Σύριζα και με τα παραπάνω που αναφέρεις, όμως η πολιτική και οικονομική κατάσταση σήμερα δεν σηκώνει "άφεση αμαρτιών" αυτά τα ζήσαμε από το 80' μέχρι και πριν από 5-7 χρόνια, αλλά αυτά τα χρόνια που μας κορόιδευαν που μας δούλευαν ομολογώ ότι το σήκωνε και η καμπούρα μας δηλ μας πέταγαν και κανένα κομμάτι ξεροκόμματο, μάθαμε να τρώμε σούσι, κάναμε και κανένα ταξιδάκι στας Ευρώπας, φορέσαμε και το μπλουζάκι lacoste αφού το ανάλογο t-sirt παραγωγής Μπουρναζίου μας βρώμαγε και πλέων δεν νιώθαμε "βρωμοΒαλκανιοι"... είμαστε βρε αδελφέ κάποιοι!, αυτό λοιπών που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με το τίποτα, πρέπει ν αρχίσουμε συνειδητά ν αμφιβάλουμε και ν αμφισβητούμε, οι καλές προθέσεις δεν τρώγονται, δεν μορφώνουν, δεν γιατρεύουν.

Δεν μιλώ για καμιά επανάσταση, μιλώ για την εσωτερική επανάσταση και συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε και τι επιτέλους θέλουμε, πρέπει να πιστέψουμε ότι παιχνίδι επιβίωσης μέσα στην ΕΕ δεν παίζει, θα συνεχίζουν να μας αρμέγουν κανονικά, ποτέ το κεφάλαιο δεν έδειξε ευαισθησίες ούτε σε λαούς ούτε σε κράτη, αν ήταν έτσι η Αφρική η κεντρική και Λατινική Αμερική θα ήταν σκάλες ανώτερη.

Μέσα από την συνειδητοποίηση του εργάτη, του αγρότη, του μικροεπιχειρηματία, του άνεργου, του φοιτητή πρέπει να δούμε τι ευθύνες φέρνει για τις επόμενες γενιές που έρχονται αν σήμερα δεν πάρουμε ριζικές αποφάσεις που θα καθορίσουν και το σήμερα αλλά και το αύριο.
Και κάτι επίσης για να κλείσω, ο Σύριζα προεκλογικά φώναζε ότι ήταν αριστερά, μετεκλογικά όλο και περισσότερο το κάνει τουμπεκί, μέχρι εκείνη την στιγμή που τα ¨βαρίδια" τύπου Λαφαζάνη θα τα πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger