Home » , » Εκατό μέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εκατό μέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 | 5:46 μ.μ.

του Δημήτρη Καλτσώνη*

Με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ο λαός βίωσε αίσθημα προσωρινής αλλά αβέβαιης ανακούφισης. Έστω και προσωρινά, φάνηκε να ανακόπτονται τα συνεχόμενα, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την ΕΕ μπορεί να αξιοποιηθεί για να αφυπνισθεί το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας του λαού που είχε καταρρακωθεί από τις πρακτικές της απόλυτης υποτέλειας των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ωστόσο, η προσπάθεια της κυβέρνησης να συμβιβάσει τις απαιτήσεις των δανειστών με ένα μεταρρυθμιστικό φιλολαϊκό πρόγραμμα δεν φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει. Όσο εξακολουθεί να εμμένει εντός των ασφυκτικών πλαισίων της ΕΕ, χωρίς διαγραφή του χρέους, θα αναγκάζεται σε μικρές ή μεγαλύτερες υποχωρήσεις ακόμη και από το μάλλον περιορισμένο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Η απεμπλοκή από το αδιέξοδο θέτει επί τάπητος την ανάγκη αναπροσανατολισμού, διαγραφής του χρέους, ενεργητικής διεκδίκησης των 278 δισ ευρώ των γερμανικών αποζημιώσεων, ρήξης τελικά με την ΕΕ με πρωτοβουλία και προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρνητικές παρενέργειες για το λαό και να υπάρξει δυνατότητα χάραξης μιας πραγματικά αναπτυξιακής πορείας.

Αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να την φέρει σε πέρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται να συνενωθούν σε ένα λαϊκό πατριωτικό μέτωπο όλες οι αντιιμπεριαλιστικές και αντιολιγαρχικές δυνάμεις. Μόνο ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να αγωνιστεί με αποτελεσματικότητα για μια τέτοια διέξοδο.

 *επ. καθηγητή θεωρίας κράτους και δικαίου Πάντειο Πανεπιστήμιο - Σύλλογος Γ. Κορδάτος

Κείμενο που μας στάλθηκε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

7 Μαΐου 2015 στις 6:49 μ.μ.

Τερμα πια στις αυταπατες κυριε Καλτσωνη μας.
Βαλατε και σεις το χερακι σας στο στησιμο της αριατερης απατης.

Η με το κεφαλαιο η με τους εργαστες.

Οποιος υποστηριζει οτιδηποτε αλλο, δουλευει ενσυνειδητα για την πλουτοκρατια και τον ιμπεριαλισμο.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 9:56 μ.μ.

Σε ποιο σημείο θα φτάσει η ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2015 στις 11:24 μ.μ.

Θελει η που...* να κρυφτει και δεν την αφηνει η βιασυνη της!!!!!
Ας περιμενες ρε πρωην....κ. Καλτσωνη , να περασουν 101 ημερες για να ξερασεις τελικα τί εννοουσες οταν κατηγγειλες το ΚΚΕ για σεχταρισμο. Πλωρη για τον Συριζα και την συνδιαχειρηση εβαλες. Καλο εξεφτελισμό
Jim

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 10:18 π.μ.

ρε κκεδες δε σας ψηφιζει ο κοσμος οτι και να κανετε

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 2:37 μ.μ.

11.24 χαχχχααααα μπράβο φίλε μου έτσι... ορθός πολιτικός λόγος με βαρύτητα και τεκμηριωμένες απόψεις για να αντικρούει κανείς πολιτικούς αντιπάλους, εύγε!!!!!!!!

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2015 στις 3:39 μ.μ.

Μια διόρθωση από τον 2.37, το σχόλιό μου πηγαίνει στο "10:18 π.μ." και οχι στον "11:24 μ.μ."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger