Home » , » Η οργή είναι συναίσθημα, δύσκολα καταγράφεται

Η οργή είναι συναίσθημα, δύσκολα καταγράφεται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 | 3:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Ας μην είμαι καχύποπτος. Ας πω, ότι οι ιδιωτικές εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν κάνουν γκάλοπ μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους, που είναι οι πλούσιοι κηφήνες και οι απατεώνες πολιτικοί. Ας δεχτώ, ότι δεν δουλεύουν αγκαλιά με τα ιδιωτικά ΜΜΕ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης, δηλαδή τα δικά τους.

Ας παραδεχτώ, με όλη την καλή θέληση που διαθέτω, πως έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, να μας δώσουν μια αντικειμενική εικόνα για το τι πιστεύει ο κόσμος μια δεδομένη στιγμή.
Αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογηθούν κάποια πράγματα. Πχ η αποτυχία τους τόσο στα ποσοστά των ευρωεκλογών, των εθνικών εκλογών, όσο και η νίλα που έπαθαν στο δημοψήφισμα. Πως να εξηγήσουμε τα δήθεν ντέρμπυ, που στην πραγματικότητα ήταν νίκη με μεγάλη διαφορά, ή την ανύπαρκτη υπεροχή του ναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις λίγες μέρες πριν το κλείσιμο της κάλπης;
Και μόνο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες εμφάνιζαν ως δια μαγείας το όχι να προηγείται με μικρή διαφορά, λες κι έτρεχαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όταν το "έθνος της Μπομπολίας" ήταν σίγουρο ελάχιστες μέρες πριν, πως θα έβγαινε με διάφορα κιόλας το ναι! Και να ήταν μόνο μια φυλλάδα θα λέγαμε "έτυχε". Εδώ ήταν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.

Έστω όμως δεν υπήρχε δόλος. Πως εξηγείται αλλιώς; Δεν εξηγείται ικανοποιητικά, εντούτοις είναι κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε. Το πρώτο είναι το ευμετάβλητο περιβάλλον που δημιουργεί ευμετάβλητο εκλογικό σώμα. Δεν είναι δυνατόν πχ να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα αμέσως μετά το ΟΧΙ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα ουράνια γιατί φαίνονταν πως εκπροσωπούσε την πλειοψηφία, με λίγες ώρες μετά που προσχώρησε στο στρατόπεδο του μνημονίου. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι αυτό δεν του στοίχισε, είναι εντελώς άσχετοι από πολιτική.

Έπειτα, ο κόσμος δεν είναι δεδομένος πια για κανένα κόμμα. Με εξαίρεση το ΚΚΕ, που φαίνεται να έχει ένα σταθερό πυρήνα - κι αυτό γιατί έχει μια συνέπεια στα λόγια του - οι ψηφοφόροι μπορεί σήμερα να μετακινηθούν μαζικά από το ένα κόμμα στο άλλο. Ναι μεν ισχύει η διάκριση αριστερά - δεξιά, αλλά κανείς πολιτικός δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και οι ψηφοφόροι έπαψαν σε μεγάλο βαθμό να είναι "πρόβατα". Ακριβώς λόγω της οικονομικής κατάστασης και τα όσα ψηφίζουν οι βολεμένοι δοσίλογοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να ανεβαίνει σε ποσοστό μετά την τούμπα. Η ΝΔ πράγματι έχει πρόβλημα ως τσόντα πλέον του Τσίπρα, ειδικά στους δεξιούς, που πριν από τις εκλογές δαιμονολογούσαν όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα βλέπουν το κόμμα τους όχι μόνο να ψηφίζει το νέο αριστερό μνημόνιο, που δεν θα πέρναγε καν αν δεν υπήρχε η ίδια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά και να στηρίζουν στην ουσία την κυβέρνηση μειοψηφίας του Αλέξη!

Κάτι ακόμη. Από τάξη σε τάξη διαμορφώνεται πλέον μια εντελώς διαφορετική αντίληψη σε σχέση με ότι ίσχυε στο παρελθόν. Όλο και μεγαλύτερες λαϊκές μάζες αποκτούν ταξική συνείδηση και ριζοσπαστικές αντιλήψεις. Η οργή είναι συναίσθημα, δύσκολα καταγράφεται. Όπως ακόμα πιο δύσκολα βρίσκεις στο τηλέφωνο αυτούς που δεν έχουν ούτε για φαί. Εντελώς διαφορετικά λχ σκέπτονται οι νέοι άνεργοι από τα αφεντικά.

Επομένως κάθε δημοσκόπηση που δεν λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω είναι ανάξια σχολιασμού.

Πολύ σύντομα οι ίδιες οι εξελίξεις από τους αδικημένους θα ξεπεράσουν κάθε πρόβλεψη, στέλνοντας στα σκουπίδια όλους τους φθαρμένους εκμεταλλευτές με την πολιτική και τις αναλύσεις τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 6:18 μ.μ.

Ακριβως!! Σημερα στην Ελλαδα,οποιος ειναι περιπου στα 18-20 χρονια του,δεν μπρει να μην εχει επιφυλαξη για τις δημοσκοπικες εταιριες,και τι σκοπο επιτελουν!! Δυσκολο!! Ολοι ξερουν πως τα παντα ειναι '' πειραγμενα''!! Τωρα ειναι η σειρα του Συριζα ,να '' φερνει '' ψηλα ποσοστα....και οπου πιασει!!Το κακο τωρα εγινε.....παμε για πληστηριασμους ......και ελπιζω σιγα-σιγα οι ελληνες,να το καταλαβουν,πως με εκλογες ποτε δεν αλλαξε κατι!! Αλλα χρειαζονται,και πρεπει να οργανωθουμε!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger