Home » , » Δωσίλογοι με και χωρίς κουκούλα υφαίνουν τον ιστό της ιμπεριαλιστικής αράχνης

Δωσίλογοι με και χωρίς κουκούλα υφαίνουν τον ιστό της ιμπεριαλιστικής αράχνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 | 7:53 μ.μ.

Η πρώτη κατηγορία δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρυφτεί καθόλου. Φόρεσαν τις κουκούλες και φωνάζουν «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», όπως φώναζαν οι δωσίλογοι της Κατοχής.

Ο Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία που περίμενε. Εχει ελπίδες πλέον ακόμη και να «δει» την «αριστερή παρένθεση», θεωρία για την οποία τόσο τον κατηγόρησαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Ο Θεοδωράκης συμπεριφέρεται σαν απατημένη ερωμένη. Αυτός που δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει τον Τσίπρα και ότι θα υπογράψει όποια συμφωνία πάει στη Βουλή με τις υπογραφές της κυβέρνησης και των δανειστών, πήρε εντολή από τ’ αφεντικά του ν’ ανέβει στα κεραμίδια και να ξεπεράσει σε δωσιλογικά κηρύγματα ακόμα και τους παραδοσιακούς ακροδεξιούς της ΝΔ.

Η Φώφη (μαριονέτα, τα νήματα της οποίας εμφανώς κινεί πλέον ο Σκανδαλίδης), προσπάθησε να το παίξει ανεξάρτητη: ενάντια στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, όχι όμως σε μέτωπο με τη ΝΔ, για να μη συμβάλουμε στο διχασμό του λαού. Τα βενιζελικά στελέχη, όμως, δεν κρατιούνται με τίποτα και η συμμετοχή στο μέτωπο του «ναι» έχει εξαφανίσει κάθε διαφοροποίηση που στην αρχή πήγε να βάλει η Φώφη.

Ξύπνησαν ακόμη και τα ορφανά του κυρ-Φώτη, εκτιμώντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία για… επανεκκίνηση. Εβαλαν στη μπάντα τον ιδρυτή τους (ο κυρ-Φώτης έκανε μια πολύ προσεκτική δήλωση, χωρίς αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερίες), του φόρτωσαν ευθύνες για προεκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και βούτηξαν με τα μούτρα στο δωσιλογικό μέτωπο του «ναι».

Το μέτωπο των κουκουλοφόρων έχει στο πλευρό του όλα τα αστικά ΜΜΕ, που κάνουν καθημερινή πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό. Οχι μόνο εκείνα που είχαν δώσει ρέστα στην υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και εκείνα που κρατούσαν μια ήπια «αντιμνημονιακή» στάση (π.χ. συγκρότημα Χατζηνικολάου). Ακόμη και το «Ποντίκι» εμφανίζεται ουδέτερο, αντιπαλεύοντας το… διχασμό και χαρακτηρίζοντας τον Τσίπρα εγκλωβισμένο. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ανοιχτού δωσιλογισμού μιλούν για «κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ» και «λόμπι της δραχμής», ενώ τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν παίζουν με τρομολαγνικά σενάρια και μεγεθύνουν τα περιστατικά έξω και μέσα στις τράπεζες, για τα οποία βέβαια ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την Τετάρτη άρχισε να παίζει και η προπαγάνδα για επικείμενο κούρεμα καταθέσεων. Η διάψευση που έκαναν πρώτα ο Τσίπρας και μετά ο Μπαρουφάκης κάθε άλλο παρά καθησυχάζει τον κόσμο. Αντίθετα, εντείνει το φόβο (σ’ αυτές τις περιπτώσεις η διάψευση απλά επιβεβαιώνει ότι «υπάρχει θέμα», άσε που υπάρχει και το προηγούμενο της Κύπρου).

Το μέτωπο των κουκουλοφόρων έχει στο πλευρό του όχι μόνο τα συνδικάτα των καπιταλιστών, αλλά και τους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους, όπως το ΤΕΕ και τον ΔΣΑ, την ΚΕΔΕ και άλλους φορείς που ελέγχονται από γαλαζοπράσινες πλειοψηφίες.  Εχει μαζί του ακόμη και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας την κυβέρνηση να ακυρώσει το δημοψήφισμα και τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι στην Ευρώπη»!

Η δεύτερη κατηγορία υπηρετεί το δωσιλογισμό διά του… ρεαλισμού. Αδίστακτοι εξουσιολάγνοι, οι συριζαίοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τον ελληνικό λαό, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στην εξουσία, καθώς διαπίστωσαν ότι αυτοπαγιδεύτηκαν. «Εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία» δήλωσε ο Τσίπρας στο διάγγελμα της Τετάρτης. Μ’ άλλα λόγια, δώστε μου τη δύναμη να παραμείνω την εξουσία κι αμέσως θα υπογράψω το νέο Μνημόνιο! Οσοι γνωρίζουν από θέατρο είδαν σ’ αυτό το διάγγελμα έναν ηθοποιό που δεν πιστεύει αυτά που λέει και επειδή δεν έχει κάνει πολλές πρόβες η αστάθεια στο λόγο είναι εμφανέστατη. Λέει τα λόγια σαν να του είναι εντελώς ξένα.

Ο πανικός τους είναι απόλυτος. Και οι κινήσεις τους κινήσεις «παιδικής χαράς». Τη μια μέρα είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν  με την τρόικα και την άλλη καταλήγουν σε δημοψήφισμα. Δυο μέρες μετά συμφωνούν στην πιο απεχθή εκδοχή της πρότασης των ιμπεριαλιστών δανειστών (αυτή που είχαν απορρίψει), αλλά δεν ακυρώνουν το δημοψήφισμα, εγκλωβισμένοι στην ίδια την τακτική τους.

Κάποιοι ζητούν να τελειώσουν τα παιχνίδια και να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της συμφωνίας άμεσα. Ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης το είπε καθαρά την Τρίτη το βράδυ, χωρίς να διασαλεύσει την κομματική ή κυβερνητική ενότητα. Οπως φάνηκε από το διάγγελμα του Τσίπρα, δεν πέρασε η άποψη Δραγασάκη, Σταθάκη και πολλών βουλευτών. Πέρασε η άποψη της τριανδρίας Τσίπρα-Παππά-Φλαμπουράρη. Το κοφτό μήνυμα της Μέρκελ («από Δευτέρα τα ξαναλέμε») απαιτούσε απ’ αυτούς να αποσύρουν ντροπιασμένοι το δημοψήφισμα, χωρίς να έχουν εγγυήσεις ότι το Eurogroup θα καταλήξει οπωσδήποτε σε συμφωνία την ίδια μέρα. Τρείς ώρες καθυστέρησε το διάγγελμα. Αυτές τις τρεις ώρες αναζητούσαν προφανώς ένα συμβιβασμό: «εμείς αποσύρουμε το δημοψήφισμα, εσείς μας δίνετε καταρχήν συμφωνία απόψε». Δεν τον πέτυχαν κι έτσι εκτίμησαν πως δεν έχουν άλλη λύση από το να κάνουν το δημοψήφισμα, επιδιώκοντας μέσω της λαϊκής ψήφου την παραμονή τους στην εξουσία (ή την «ηρωική έξοδο», αν χάσουν).

 Εκτίμησαν ότι μπορούν να παραμυθιάζουν τον κόσμο με τη δήθεν διαπραγματευτική χρησιμότητα του άνευ καμιάς σημασίας δημοψηφίσματος. Νομίζουν ότι μέσω του «όχι» μπορούν να κρύψουν την άνευ όρων παράδοσή τους στους ιμπεριαλιστές δανειστές και να χρησιμοποιήσουν μια επικράτηση του «όχι» ως εργαλείο, όχι για να εκβιάσουν τους ιμπεριαλιστές (αυτό έχει λήξει μετά τις δύο επιστολές Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης 30 Ιούνη), αλλά για να μείνουν στην κυβέρνηση, μολονότι οι Γερμανοί έχουν διαμηνύσει ανοιχτά ότι δε γουστάρουν να τους βλέπουν στα μάτια τους. Παίζουν τα ρέστα τους, γιατί έτσι και νικήσουν οι ανοιχτά δωσίλογοι με το «ναι», θα την κάνουν αμέσως με ελαφρά πηδηματάκια, μπας και μπορέσουν να επανακάμψουν στο μέλλον.

Απ’ όσα είπε ο Δραγασάκης το βράδυ της Τρίτης σημειώνουμε ένα από τα βασικά επιχειρήματά του υπέρ της άμεσης υπογραφής συμφωνίας. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, είπε, έχουν πειστεί -κακώς- ότι οι Ελληνες μόνο λεφτά ζητάνε και δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους! Αρα, οι ιμπεριαλιστές δανειστές έχουν τη στήριξη των λαών τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους όχι μόνο σε επίπεδο κυβερνήσεων αλλά και σε επίπεδο λαών (δέχτηκε χαστούκι ακόμη και από τους Podemos!), οπότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπογράψει τη συμφωνία που του υπαγορεύουν οι δανειστές.

Ο Τσίπρας, βέβαια, στο διάγγελμα της Τετάρτης, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι δήθεν το δημοψήφισμα απέδωσε και θ’ αποδώσει περισσότερο από Δευτέρα. Τι απέδωσε, αλήθεια; Τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πρόταση της τρόικας (γράφουμε αναλυτικά στις σελίδες 8-9), που θα εξαπολύσει αμέσως έναν Αρμαγεδδώνα μνημονιακών μέτρων ενάντια στον ελληνικό λαό; ‘Η μήπως το αίτημα για νέο δάνειο, το τρίτο στη σειρά, που θα συνοδεύεται από το Μνημόνιο-3; Το μόνο που μπορεί να αποδώσει η εξαπάτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (περισσότερο «για το γαμώτο» θα ψηφίσει ο κόσμος «όχι») είναι η παραμονή της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία. Κι αυτό δεν είναι σίγουρο, όμως το να επιλέξεις ποια κυβέρνηση θα υπογράψει το νέο Μνημόνιο δεν είναι λαϊκή νίκη. Αντίθετα, είναι αυτοπαγίδευση του λαού στον ιστό της ιμπεριαλιστικής αράχνης. Για πρώτη φορά ένα Μνημόνιο θα εμφανιστεί σα να έχει την έγκριση του λαού!

Είναι προφανές ότι το δημοψήφισμα είναι πλέον άνευ αντικειμένου, αφού ο λαός καλείται να πει «όχι στην πρόταση των δανειστών», την οποία όμως επισήμως η κυβέρνηση ζητά να υπογράψει, έχοντας αποσύρει από το τραπέζι τη δική της μνημονιακή πρόταση (δείτε την επιστολή Τσίπρα στις σελίδες 8-9). Το κυριότερο, όμως, είναι πως το νομοσχέδιο είναι κάλπικο, αφού ό,τι και να ψηφίσει κανείς, το αποτέλεσμα θα είναι Μνημόνιο.

Με το κάλπικο δημοψήφισμά της, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κατάφερε να προκαλέσει κλείσιμο τραπεζών, εικόνες μαζικής υστερίας από συνταξιούχους που ξημεροβραδιάζονται έξω από τις τράπεζες και πάγωμα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, το οποίο οι καπιταλιστές φορτώνουν στους εργαζόμενους (μη πληρωμή μισθών, υποχρεωτικές αργίες, άτυπα λοκ άουτ κτλ.).

Φταίνε οι δανειστές, λέει ο Τσίπρας και επαναλαμβάνουν εν χορώ οι υπόλοιποι συριζαίοι. Οι ιμπεριαλιστές αυτοί είναι και ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδράσουν με την τακτική του γκάνγκστερ. Εσείς τι προετοιμασία κάνατε για ν’ αντιμετωπίσετε αυτό το ενδεχόμενο; Επί πέντε μήνες τους πληρώνατε κανονικά, ξύνοντας τον πάτο κάθε κρατικού ταμείου, με αποτέλεσμα να στεγνώσει το Δημόσιο από ρευστό. Κλείσατε τις τράπεζες και βάλατε ημερήσιο όριο ανάληψης τα 60 ευρώ. Στους συνταξιούχους όμως, που δεν έχουν κάρτα (και δεν μπορούν να βγάλουν, όπως τους κοροϊδεύετε, γιατί χρειάζονται κάποιες μέρες για την έκδοση), ρίξατε το όριο ανάληψης στα 17 ευρώ την ημέρα, αφού τους επιτρέπετε να βγάζουν μόνο 120 ευρώ τη βδομάδα, μια φορά. Λέτε να μην καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί το κάνετε αυτό; Από τη στιγμή που η ΕΚΤ πάγωσε τον ELA στα επίπεδα της Παρασκευής 26 Ιούνη, η ρευστότητα είναι άκρως περιορισμένη και τελειώνει. Ετσι, τις επόμενες μέρες θα μειώσετε στα 20 ευρώ όλα τα ημερήσια όρια αναλήψεων.

Γι’ αυτό και από Δευτέρα θα προσκυνήσετε ακόμη περισσότερο τους ιμπεριαλιστές και θα υπογράψετε ό,τι σας ζητήσουν. Αλλιώς, θα σας πετροβολούν κι αυτοί που μέχρι τώρα σας εμπιστεύονταν.

ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα.
Αγώνας ενάντια σε όλα τα Μνημόνια, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού,

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΥΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2015 στις 8:30 π.μ.

Πολύ καλή ανάλυση .Πρέπει ΟΛΕΣ οι συνεπείς αριστερές δυνάμεις να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν την , οτι & να βγει μεθαύριο, άγρια λιτότητα & καταστολή που έρχεται & την χρήση βίας που απειλούν & οι δύο πλευρές. Δεν είναι ώρα για άλλα λόγια αλλά για ενότητα μπροστά στην λαίλαπα του οπορτουνισμού που προσπαθεί να δυσφημίσει οτι το προοδευτικό υπάρχει για δεκαετίες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger