Home » , » Ο λαός καλείται να ενωθεί και να αυτοοργανωθεί

Ο λαός καλείται να ενωθεί και να αυτοοργανωθεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 | 7:36 μ.μ.

Η αυτοοργάνωση πολιτών «από τα κάτω» είναι ένα θετικό στοιχείο ειδικά όταν θέτει σαν στόχο κινήσεις σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Μ’ αυτό το σκεπτικό χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που πήραν πολίτες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη οι οποίοι  δραστηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμμετέχοντας  σε διαφορετικούς δημοτικούς σχηματισμούς.

Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του καλέσματος που συνέταξαν και μας έστειλαν για να το γνωστοποιήσουμε:

Ο πλανήτης συγκλονίστηκε με το ΟΧΙ του λαού, αλλά η ελληνική κομματική ηγεσία είτε παραδόθηκε είτε απευθύνει μικρής ιδεολογικής εμβέλειας προσκλήσεις, ως «απάντηση» στο μεγάλο ενωτικό ΟΧΙ του λαού, που, σήμερα, έχει αυξηθεί, γνωρίζοντας όλοι, πια, τι σημαίνει το «ναι» στις επιλογές της Γερμανικής Τραπεζοκρατικής Ευρώπης.

Όποιος φαντάζεται ότι η διεθνής και ντόπια πολιτική τοκογλυφία θα επιτρέψει σε μια χώρα να βγει, ανώδυνα, από το άρμα της εξάρτησης, είναι είτε αφελής είτε άνθρωπος της ολιγαρχίας. Οι ελίτ κατέχουν την πατρίδα, ελέγχοντας τις τράπεζες, επιτρέποντας τη διαφυγή δισεκατομμυρίων, επιβάλλοντας έλεγχο στα λίγα ευρώ του φτωχού, στραγγαλίζοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή, απειλώντας με κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιών, απαλλοτριώνοντας ιδιωτική και κρατική περιουσία. Μας κήρυξαν οικονομικό πόλεμο και δεν θα διστάσουν να τον μετατρέψουν σε εμφύλιο ή κανονικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας τα φερέφωνα τους και κατασκευάζοντας θερμά επεισόδια είτε μέσα στη χώρα είτε στα σύνορα μας.

Ο λαός δεν έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και καλείται να ενωθεί και να αυτοοργανωθεί. Οι πολιτικές δυνάμεις, που εξακολουθούν να δηλώνουν πιστοί στο λαό και τα ΟΧΙ του, οφείλουν να ενωθούν και να αποδεικνύουν σε κάθε τους κίνηση τη συμπαράταξη με το μεγάλο πλήθος. Μικροκομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες δεν χωρούν στο Μεγάλο Ναι της δημιουργίας μιας Ελεύθερης και Δημοκρατικής Πατρίδας.

Ας προχωρήσουμε ενωμένοι και συντεταγμένοι, για να αλλάξουμε τους αρνητικούς, για το λαό, συσχετισμούς δύναμης, εντός και εκτός Ελλάδας. Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους, όταν ξεκινούν απελευθερωτικούς πολέμους. Δεν ξεκινάμε, ως επαίτες και εκλιπαρώντας «ρευστότητα», αλλά, θέτοντας καυτές ερωτήσεις, που θα τινάξουν στον αέρα τα θεμέλια της ολιγαρχικής Ευρώπης και θα συσπειρώσουν τους λαούς, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν στην ίδια μοίρα με τους Έλληνες:

Οι Ευρωπαίοι ολιγαρχικοί ηγέτες θα πρέπει να εξηγήσουν στους λαούς τους κι όχι μόνο στους Έλληνες, γιατί ένα κράτος θα πρέπει να δανείζεται το χρήμα που έχει ανάγκη, από τις «αγορές» και τις ιδιωτικές τράπεζες. Γιατί το ευρώ πρέπει να είναι ιδιοκτησία κάποιων λίγων κι όχι το κοινό νόμισμα των λαών -ένα δημόσιο και διακοινοτικό εργαλείο, δημοκρατικά διαχειριζόμενο; Γιατί η επιχειρηματικότητα, η εργασία και ο μόχθος των λαών να γίνεται τόκος και κέρδος για τους αργόσχολους λίγους;

Αυτή η Ευρώπη ή θα διαλυθεί ή θα εκδημοκρατιστεί. Κι αυτό θα ξεκινήσει από την Ελλάδα. Ο πλανήτης μας περιμένει.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ- ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Για να γίνουν οι επιθυμίες μας πράξη, χρειάζεται μία τερατώδης ενότητα, που η επίτευξη της, μόνο με ένα τρόπο μπορεί να γίνει:

Δημοκρατική οργάνωση, χωρίς ιδεολογικές, κομματικές, συντεχνιακές και άλλες διαφορές, αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Άλλος πολιτικός στόχος από την Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας και την Εθνική Ανεξαρτησία, δεν υπάρχει. Οτιδήποτε άλλο προτείνεται, όποια άλλη διαφωνία ή διαχωρισμός τίθεται ως προϋπόθεση, αναπαράγει αντιθέσεις και συντηρεί τη διαίρεση και το σημερινό ολιγαρχικό οικονομικό και κρατικοδίαιτο καθεστώς. Το αν το κάνουν σκόπιμα ή ασυνείδητα μας αφήνει αδιάφορους. Αντικειμενικά, υπηρετούν τη διαιώνιση του καθεστώτος. Όποιος επιδιώκει εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, ως πολίτευμα, πρέπει να αποδεικνύει στην πράξη ότι τη σέβεται, ως καθημερινή διαδικασία.

- Θέλουμε Δημοκρατία - ένα πολίτευμα στο οποίο ο λαός θα ψηφίζει τους νόμους του, θα απονέμει δικαιοσύνη, θα αυτοκυβερνάται.

- Θέλουμε Εθνική Ανεξαρτησία. Θέλουμε Διαγραφή του κρατικού χρέους, ως προϊόν απάτης και συμπαιγνίας των πολιτικών με τη ντόπια και διεθνή οικονομική ολιγαρχία. Λεφτά υπάρχουν, αλλά οι πολιτικοί τα έχουν παραδώσει στους τραπεζίτες.

- Θέλουμε ανοιχτή δημοκρατική οργάνωση, μία Εκκλησία του Δήμου, η οποία, σαν μοναδικό στόχο θα έχει να πάρει την εξουσία, για να την αποδώσει στο λαό -στο νόμιμο ιδιοκτήτη της πολιτικής.

- Θέλουμε και θα δημιουργήσουμε άμισθους στρατευμένους ηγέτες - εντολοδόχους του λαού. Η «κατά συνείδηση» ψήφος είναι ψήφος εχθρική, όταν δεν σέβεται την εντολή του λαού.

- Θέλουμε παραγωγική ανασυγκρότηση, δημοκρατική διαχείριση και δίκαιη διανομή του πλούτου, κατά την προσφορά και το μόχθο του καθένα.

- Θέλουμε διαγραφή χρεών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ως προϊόν εξαπάτησης του λαού και ολιγοπωλιακής διαχείρισης του νομίσματος.

- Θέλουμε πολίτες - οπλίτες, ενάντια στα πολλαπλά σχέδια των Κυρίαρχων του κόσμου. Στη Δημοκρατία, το άπαν των πολιτών είναι ο στρατός της πατρίδας.

- Θέλουμε, αναμεταξύ μας, ανθρώπινη μεταχείριση, αγάπη και αλληλεγγύη, για όσους υποφέρουν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που δημιούργησαν οι ιδιοκτήτες του χρήματος. Πανίσχυρο και «σκληρό» νόμισμα είναι, για μας, οι αξίες μας, οι σχέσεις μας, η κοινή και αλληλέγγυα ζωή μας.

Ο λαός καλείται να ενωθεί και να αυτοοργανωθεί, αν θέλει να σώσει δουλειές, μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα, περιουσίες, ζωές και πατρίδα. "Οφειλέτες" όλων των ειδών, ας ενωθούμε κι οργανωθούμε (συμπεριλαμβάνονται όσοι νιώθουν ότι χρωστάνε μόνο στον εαυτό τους, στα παιδιά τους, στον συνάνθρωπο και την Πατρίδα).

Όταν θέλουμε, μπορούμε.

ΜΠΟΥΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΙΘΑΚΗΣ(Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ)

ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΡΙΣΗΣ ΗΛΙΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΦΙ.Κ.Ο)

ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ)

ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Σεχτάρ ο Τρομερός
19 Αυγούστου 2015 - 9:21 μ.μ.

Περσινά ξυνά σταφύλια....
Η θα επαναλάβετε το δρόμο του ΚΚΕ για να ξαναανακαλύψετε την Αμερική, η, πιο απλά,
Θα ενταχθείτε στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Αν ονειρεύεστε ένα ακόμη "πασοκ", όνειρα γλυκά....
Τάχουμε δει όλα.

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2015 - 11:26 μ.μ.

Πολύ σωστά Σέχταρ. Ξυνισμένο φαί με πολύ Μπόχα τμήμα της Αστικής Τάξης μαζί και Φασιστικές δυνάμεις. Καλό Βράδυ Σύντροφε.

19 Αυγούστου 2015 - 11:36 μ.μ.

Εθνική Ανεξαρτησία σε μια Ελλαδα με καπιταλισμο στο ιμπεριαλιστικο του σταδιο
δεν μπορει να υπαρξει.

Οποιος το υποσχεται, ειναι πολιτικος απατεωνας, στην υπηρεσια της πλουτοκρατιας.

20 Αυγούστου 2015 - 12:51 π.μ.


Σεχτάρ ο Τρομερός
19 Αυγούστου 2015 - 9:21 μ.μ...Περσινά ξΙνά σταφύλια....

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2015 - 3:18 μ.μ.

9.21
Θα ενταχθείτε στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!
εννοεις να ενταχθουμε στο παμε και το κκε; δεν σφαξανε μεγαλε. καμια δουλεια δεν εχει ο κοσμος της εργασιας με ανεπαγγελτους ή καλυτερα επαγγελματιες κομμουνιστες αλα μαιλη -γοντικα -παπαρηγα

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2015 - 5:30 μ.μ.

εκεινη η κασετουλα με το μααστριχτ εχει χαλάσει ας ενημερωθουν οι κνιτες οτι τωρα φταιει ο καπιταλισμός γενικα που ειναι αθανατος και αν καποτε πεθανει θα το μάθει το κομμα την αλλη μερα και η μονη λύση ειναι οι πορειες του παμε.
Παντως το κομμα ως το τελος θα δινει το φιλι της ζωής στον ετοιμοθανατο καπιταλισμο

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2015 - 11:06 μ.μ.

Δεν έχει χαλάσει καθόλου η κασέτα. Θα θέλατε να ξεχαστούν οι εγκληματικές υπογραφές σας ως υπηρέτες μέχρι το μεδούλι αυτού του συστήματος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger