Home » , » Γ. Κυρίτσης εναντίον του ξαδέλφου του πρωθυπουργού

Γ. Κυρίτσης εναντίον του ξαδέλφου του πρωθυπουργού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 | 8:44 μ.μ.

Για το πώς έφτασε από μέλος της ΚΝΕ να βρεθεί στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας και σήμερα να είναι ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και μάλιστα στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον ο ξάδελφος του Αλέξη, πρώην δημοσιογράφος της «Αυγής», Γιώργος Τσίπρας είναι ένα θέμα που δεν θα μας απασχολήσει. Αλλωστε το ότι η εξουσία φέρνει μετάλλαξη στους ανθρώπους είναι κάτι το γνωστό.

Θα σταθούμε σε ένα άλλο θέμα που πυροδότησε μια ανάρτησή του στο facebook, στις 21 Σεπτέμβρη και στην οποία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών έγραφε μεταξύ άλλων:

«Η νίκη μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Γενάρη ακριβώς επειδή προηγήθηκαν όσα προηγήθηκαν.
Παρά τη βουβαμάρα των εκλογών, ο κόσμος που μας ψήφισε δεν αισθάνεται ηττημένος. Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαίρει από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι είναι πια πρόβλημά τους. Σε τελευταία ανάλυση, είναι ο κόσμος, η μάζα, που ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο».

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε αν αυτές οι απόψεις εκφράζουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα γραφόμενα του Γιώργου Τσίπρα εξόργισαν τον δημοσιογράφο της «Αυγής» Γιώργο Κυρίτση που σήμερα με ανάρτησή του στο f/b του αποδίδει, χωρίς να τον κατονομάζει  –προφανώς αναφερόμενος στην πολιτική του διαδρομή- ότι είναι «πολιτικός "σώγραμπος"» στον ΣΥΡΙΖΑ και καυτηριάζει τις απόψεις του. Χρεώνει στον ξάδελφο του πρωθυπουργού ότι είναι εκφραστείς αντιλήψεων που "διακινούν τα συστημικά μίντια και οι φιλελέδες".

Ας δούμε αναλυτικά το κείμενο του Γ. Κυρίτση:

Τις τελευταίες μέρες, μετά τις εκλογές δηλαδή, διαβάζουμε συνέχεια ότι υπάρχει 85% μνημονιακή πλειοψηφία στη Βουλή και ότι οι ψηφοφόροι με την ψήφο τους νομιμοποίησαν το μνημόνιο. Την άκυρη, αυθαίρετη και επικίνδυνη αυτή άποψη διακινούν τα συστημικά μίντια και οι φιλελέδες καθώς αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους, τη διακινούν όμως και διάφοροι απογοητευμένοι αριστεροί οι οποίοι ελεεινολογούν το λαό που δεν τους προτίμησε στην κάλπη. Είναι οι ίδιοι, που προ τριμήνου «προσκυνούσαν τη χάρη του λαού» για την ψήφο του στο δημοψήφισμα. Αντίστοιχες απόψεις υπάρχουν και στις παρυφές του Σύριζα και εκφράζονται – δειλά- κυρίως από διάφορους πολιτικούς «σώγαμπρους»

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ψηφοφόροι, του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, καθόλου δεν νομιμοποίησαν κανένα μνημόνιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν ζήτησε τη νομιμοποίηση του μνημονίου ούτε δήλωσε προσχώρηση στον νεοφιλελευθερισμό. Το σήμα που εξέπεμψε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας από τις 12 Ιουλίου αλλά και προεκλογικά ήταν σαφές: Πρώτον, υποχρεωθήκαμε υπό το κράτος εκβιασμού να υπογράψουμε ένα πλαίσιο με το οποίο δεν συμφωνούμε και στηρίξτε μας ώστε να το περιορίσουμε στην πράξη. Δεύτερον στο πλαίσιο ότι το μνημόνιο είναι νεοφιλελευθερο σχέδιο, εμείς πετύχαμε μια κουτσουρεμένη εκδοχή του. Με βάση αυτές τις δύο θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις εκλογές. Όποιος τις ερμηνεύει αλλιώς προφανώς αυτό εύχεται.

Αν αυτή η αντιπαράθεση θα πάρει διαστάσεις μένει να το δούμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:52 π.μ.

Για να πω την αληθεια,δεν διαφωνω καπου με τον ''ξαδελφο''!! Καταλαβαινω φυσικα και την θεση Κυριτση ,και πως προσπαθει να ανακοψει τον δρομο της παρερμηνειας......ομως;;;; Εδω νομιζω, πως οποισδηποτε ψηφισε ,εν μερει νομιμοποιησε ολην την απατη,για αυτο διαφωνω και με πιο μικρα κομματα....που ελαβαν μερος στις εκλογες! Κακη εκτιμηση κατα την γνωμη μου ,και λαθος αξιολογηση των στιγμων. Τωρα οι υπολοιποι ,που τους ψηφισαν κι'ολας.....'' να μην βγουμε απο το ευρω''.....αλλα και το ξεπουλημα του ΟΧΙ ....'' το κανουμε γαργαρα''....συγνωμη,αν εισασταν εσεις Τσιπρας και Συριζα,πως θα το μετρουσατε,αν οχι συμπλευση,στην καλυτερη των περιπτωσεων; Και εγκριση των μνημονιακων επιλογων; Και για τους εκβιασμους......καλα!! Μην τρελαθουμε κι'ολας!! Υπαρχει και η παραιτηση παιδια!! Η διαφορα ειναι πως εγω ,δεν ειμαι δημοσιογραφος της Αυγης,και τα γραφομενα μου,δεν απασχολουν κανεναν. Δεν διαμορφωνω γνωμη ,ουτε πολιτικη .Εγω εχω την ελευθερια ,να λεω την γνωμη μου,την πραγματικη!! Δηλαδη ,αυτοι που ψηφισαν Συριζα,το εκαναν για την μαχητικοτητα του Φιλη,για το σθενος του Τσιπρα,για το ''μεγαλο μυαλο '' του Φλαμπουραρη, η ,για την στιβαροτητα του Δραγασακη;; Να μην βγουμε απο το ευρω παιδια ! Και ευρω ,σημαινει μνημονιο. Μια χαρα συμπερασμα εβγαλε '' ο ξαδελφος''!!Αν μη τι αλλο,....εχει λογικη ακολουθια. Τωρα ...μην και ηθελε να του πει απλα , ''μαζεψου'' ο κ.Κυριτσης! Δεν το γνωριζω.

Ανώνυμος
25 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:30 μ.μ.

Και αυτά το λέει ο Κυρίτσης που ψήφισε το μνημόνιο. Ζούμε μεγάλες στιγμές!

Rossa Salonica

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:56 μ.μ.

Αντε! Μια ο ξαδελφος , και μια η αλλη ,η περιφεριακη.....μας κρατανε χωρο....και εμεις πρεπει απο το πρωι μεχρι το βραδυ να προβαλουμε το θεμα της Ευης Στατηρη!! Μην πω και για τον Μπολαρη.......θα μου κοπει η ορεξη...μια για παντα!! Μην φτασουμε στο σημειο του Ρωμανου.....ειναι κριμα και αδικο!! Να '' πυροβολουμε '' καθε μερα αυτο τον υπουργο Δικαιοσυνης.......και αυτος μην νομιζετε....ξαδελφακι του Αθανασιου!! Μην ακουτε τωρα , πρωτη φορα αριστερα και φουμαρα! Θα ματωσουμε διπλα .....αν τους ξεφορτωθουμε ποτε!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger