Home » , » Αλήθεια τι τις θέλουμε τις εκλογές;

Αλήθεια τι τις θέλουμε τις εκλογές;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 | 1:00 π.μ.

Αλήθεια τι τις θέλουμε τις εκλογές αφού όλα έχουν μαγειρευτεί στο παρασκήνιο και το μόνο που μένει είναι να σερβιριστούν στον «κυρίαρχο λαό», την επομένη της 20η Σεπτέμβρη;

Το πρώτο «πιάτο» μας το πλάσαραν με τις δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη των αστικών κομμάτων ενώ ήδη τα Μέσα Μαζική Εξαπάτησης έχουν κάνει την σχετική προετοιμασία.

Η μόνη πιθανόν χρησιμότητα των βουλευτικών εκλογών είναι για να διαπιστωθεί το πώς έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί ανάμεσα στα αστικά κόμματα και να μοιραστούν, σε επίπεδο κορυφής, οι υπουργικές θέσεις στην νέα μνημονιακή κυβέρνηση που θα προκύψει.

Σταχυολογούμε κάποιες δηλώσεις, που επιβεβαιώνουν την αρχική μας τοποθέτηση:

«Τώρα αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων. Θέλουμε κόμματα με προγραμματικές δεσμεύσεις, με αρχές, με κοινωνικές αναφορές. Θέλω να πω ότι το όραμα το δικό μου και νομίζω όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας. Είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών».

Γιάννης Δραγασάκης ΙΒήμα fm 9/9/2015)

«Μέσα σε λίγες μέρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε όσα δεν είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επί επτά μήνες […]. Είναι δυνατόν να λέμε “δεν συνεργαζόμαστε” και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών;»

Βαγγέλης Μεϊμαράκης:  (Action24, 4/9/2015).

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη, άρα μια συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων» 

Φώφη Γεννηματά:  (ΕΡΤ, 2/9/2015).

«Μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άρα εθνικής ενότητας» 

Ευάγγελος Βενιζέλος:  (euro2day, 2/9/2015).

«Θέλουμε μια Βουλή που θα βγάλει κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία […] Η δική μας πρόταση είναι μεγάλη συνεργασία, βασισμένη σε αρχές» 

Σταύρος Θεοδωράκης:  (θέατρο «Αλκμήνη», 4/9/2015).

«Ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, προσωπικά πιστεύω, αλλά και η Ν.Δ. πιστεύει, ότι θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις που δηλώνουν ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» 

Κωστής Χατζηδάκης:  (Real FM, 28/8/2015).

 ΜΜΕ

«ΤΑ ΝΕΑ»: «Η χώρα χρειάζεται πανίσχυρη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, ώστε να επέλθει συντομότερα το τέλος των μνημονίων» (5/9/2015).

«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη απαιτεί πλέον τις κυβερνήσεις συνεργασίας όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. […] Οποιος πολιτικός ηγέτης δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται, εμμένει στο αίτημα της αυτοδυναμίας ή αποκλείει ντε φάκτο τη συνεργασία με άλλα κόμματα πηγαίνει σαφώς ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων» (5/9/2015).

«REAL NEWS»: «Υπάρχει ακόμα κανείς που δεν αντιλαμβάνεται ότι η βαριά αυτή πολιτική ατζέντα επιβάλλει τον σχηματισμό ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης με ευρύτατη λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη;» (Νίκος Χατζηνικολάου, 6/9/2015).

«ΤΟ ΒΗΜΑ»: «Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το πολιτικό σύστημα θα κληθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση ικανή να διατηρήσει την Ελλάδα εντός ευρωπαϊκής τροχιάς» (Αντώνης Καρακούσης, 6/9/2015).

Με πληροφορίες από κείμενο του Ν. Σβέρκου της εφημερίδας των Συντακτών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger