Home » , » Ο φυρερίσκος του νεοναζιστικού μορφώματος και η "πολιτική ευθύνη"

Ο φυρερίσκος του νεοναζιστικού μορφώματος και η "πολιτική ευθύνη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 | 6:14 μ.μ.

Διαφορετικές προσεγγίσεις υπήρξαν για το ότι ο φυρερίσκος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής προχώρησε σε δήλωση αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εκτιμάει ότι ήταν μια σκόπιμη, συνειδητή δήλωση που αποσκοπεί στο να «παγιδεύσει όλους τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στο άρμα της εγκληματικής του οργάνωσης. Θέλει να καλυφθεί κάτω από την προστατευτική ομπρέλα τους και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή τους ως ασπίδα στο δικαστήριο, για να αποκρούσει τη βαριά κατηγορία που του αποδίδεται». Όμως με τη δήλωσή του τελικά αποδέχτηκε άθελά του και την ποινική ευθύνη συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Από την πλευρά του ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη των στελεχών της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης, μιλώντας στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» κάνει λόγο ότι  Ο Μιχαλολιάκος μάλλον δεν συνειδητοποίησε τι ακριβώς ομολόγησε κι έτσι επιβαρύνει την θέση του.

Ας δούμε αυτές τις απόψεις αναλυτικά

Ψάχνει για συνενόχους ο Ν. Μιχαλολιάκος

Πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο επέλεξε ο Ν. Μιχαλολιάκος να προβεί στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μόλις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Κάποιοι μίλησαν για γκάφα ή θεώρησαν ότι του «ξέφυγε» η επίμαχη φράση.

Αυτή η ερμηνεία δεν συμβαδίζει με την προσοχή που διακρίνει συνήθως τις δηλώσεις του Ελληνα «φίρερ». Η επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής για την ανάληψη της ευθύνης μίας από τις εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Μιχαλολιάκος ετοιμάζει την άμυνά του για την επόμενη μέρα.

Προβαίνοντας σ’ αυτή τη δήλωση σκοπεύει να παγιδεύσει όλους τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στο άρμα της εγκληματικής του οργάνωσης. Θέλει να καλυφθεί κάτω από την προστατευτική ομπρέλα τους και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή τους ως ασπίδα στο δικαστήριο, για να αποκρούσει τη βαριά κατηγορία που του αποδίδεται.

Ποιος θα μπορεί να πει την Κυριακή το βράδυ ότι όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή είναι «αφελείς» ή «παρασυρμένοι»; Θα είναι δεδομένο ότι επέλεξαν συνειδητά να υποστηρίξουν μια οργάνωση, η οποία διά του αρχηγού της διαλαλεί ότι στο «πολιτικό» πλαίσιό της διενεργούνται δολοφονίες. Με τη δήλωσή του αυτή, λοιπόν, ο Μιχαλολιάκος ψάχνει απλώς για «συνενόχους».

Βέβαια η δήλωση-ομολογία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τη Δικαιοσύνη. Αυτό το γνωρίζει πρώτα απ΄ όλα ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος και ο βασικός συνήγορός του, δηλαδή ο αδελφός και μέντοράς του. Γι΄ αυτό τον λόγο από χτες το πρωί αποδύεται σε έναν αγώνα να σχετικοποιήσει, να διαψεύσει και να ανασκευάσει τη δήλωση-ομολογία.

Μόνο που αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Και οι διαψεύσεις λειτουργούν ως μπούμερανγκ εναντίον του ίδιου του αρχηγού. Χαρακτηριστική η ακόλουθη δήλωσή του σε χρυσαυγίτικο οικονομικό σάιτ: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δήλωσα ότι ο δολοφόνος του Φύσσα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής όπως ψευδώς γράφεται από μερίδα του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων. Οπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξής μου στον Real FM είπα ότι είναι απλός οπαδός. Σε ό,τι αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης, εννοώ ότι επειδή ακριβώς υπήρξε οπαδός και όχι μέλος υπάρχει αυτή η ευθύνη».

Ο έξυπνος ναζί από τη μύτη πιάνεται. Εδώ ο Μιχαλολιάκος στηρίζει όλη την επιχειρηματολογία του για τη διάκριση πολιτικής ευθύνης από την ποινική ευθύνη στον ισχυρισμό ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν μέλος της οργάνωσης αλλά απλός «οπαδός».

Το λογικό συμπέρασμα από τα δικά του λεγόμενα είναι ότι αν από το δικαστήριο αποδειχτεί η σχέση του δράστη με την οργάνωση, τότε θα προκύψει και η ποινική ευθύνη του Μιχαλολιάκου, δηλαδή η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αλλά, όπως απέδειξε στη χτεσινή «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Μπασκάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου είναι δεδομένη η οργανωτική σχέση του Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή. Αυτά τα ντοκουμέντα δεν είναι δυνατόν να «διαψεύσει» ο αρχηγός. Με τη δήλωσή του τελικά αποδέχτηκε άθελά του και την ποινική ευθύνη.

Τ. Ζώτος: Ο Μιχαλολιάκος μάλλον δεν συνειδητοποίησε τι ακριβώς ομολόγησε…

Για την αντανάκλαση που έχει στο νομικό – δικαστικό πεδίο η ομολογία του Β. Μιχαλολιάκου, ότι η «Χρυσή Αυγή» αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη των στελεχών της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Ζώτος εξήγησε γιατί η ομολογία του αρχηγού της «ΧΑ» στην ουσία επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο. Ανέλυσε, επίσης, γιατί είναι σαθρός ο ισχυρισμός Μιχαλολιάκου ότι «δεν υπάρχει ποινική ευθύνη» στην περίπτωση της δολοφονίας Φύσσα, επειδή – σύμφωνα με την «επιχειρηματολογία» του αρχηγού της «ΧΑ» - δεν καταλογίστηκε τέτοια σε οργανώσεις και πολιτικούς φορείς, όταν δολοφονήθηκαν ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο Νίκος Τεμπονέρας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:18 μ.μ.

Η «ποιοτική αναβάθμιση» του φασιστικού φαινομένου



Η επίσημη ομολογία του Ν .Μιχαλολιάκου για πολιτική ευθύνη της οργάνωσης Χ.Α. για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έγινε δεκτή με διάφορες θριαμβολογίες από καλόπιστους ανθρώπους που θεώρησαν πως αυτό αποτελεί οπισθοχώρηση και δημόσια ήττα για τη φασιστική οργάνωση.

Θα ήθελα να προσγειώσω όλους αυτούς που αδυνατούν να κατανοήσουν το φασιστικό φαινόμενο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπως τον βλέπουμε να αναπτύσσεται κατά στάδια και στην ΕΕ.


http://aristeripolitiki.blogspot.se/2015/09/blog-post_18.html

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:22 μ.μ.

β

Ομολογία υποχώρησης ή επίθεσης;

Ο φασισμός όταν ομολογεί κάτι το κάνει όχι από φόβο ή ήττα αλλά από πρόθεση νομιμοποίησής του ως εγκληματικής οργάνωσης στη συνείδηση της κοινωνίας. Δεκάρα δεν δίνει για τις κατηγορίες που θα εγείρει κάθε εγκληματική παραδοχή. Ο στόχος του είναι πάντα ο… επόμενος και ο τελικός! Και αυτός είναι να φτάσει να γίνει αποδεκτός με τη βία και την επιβολή, όπως ακριβώς είναι: εγκληματική οργάνωση! Ο δρόμος για την πολιτική εξουσία μετά, είναι ανοικτός!

Όταν μια φασιστική οργάνωση αποφασίζει να κάνει ένα βήμα μπρος, γνωρίζει από πριν ότι έχει πίσω της ένα ολόκληρο σύστημα που τη στηρίζει. Οι όποιες αρνητικές συνέπειες πάνω της θα είναι προσωρινές ενώ οι συνέπειες πάνω στους λαούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα θα είναι μόνιμες. Αυτή τη διαφορά δεν μπορούμε να την εξαλείψουμε γιατί ο φασισμός είναι η βαθιά ψυχή του κεφαλαίου και ποτέ δεν ξεριζώνεται αν δεν ξεριζωθεί ο καπιταλισμός στο τελευταίο του στάδιο τον μονοπωλιακό καπιταλισμό.

Όσοι λοιπόν χάρηκαν από την ομολογία του Μιχαολιάκου καλύτερα να το ξανασκεφτούν πιο ψύχραιμα. Το τέρας έκανε ένα ακόμη βήμα αναβάθμιση του, ένα κρίσιμο βήμα, προκλητικό προς την κοινωνία, προκλητικό προς τους ψηφοφόρους που σε 2 μέρες ψηφίζουν. Ένα βήμα ποιοτικής αναβάθμισής της οργάνωσης, μια κεφαλαιοποίηση της μέχρι τώρα εγκληματικής δράσης της.

Έδειξε ότι δεν φοβάται τα αποτελέσματα των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι όποιοι τώρα την ψηφίσουν θα ξέρουν απολύτως τι ψηφίζουν και θα αποτελέσουν τη μάζα για το επόμενα εγκληματικά βήματα. Αυτό σημαίνει κανονικό πρόγραμμα πορείας προς την πολιτική εξουσία, μέσα από διακριτή φασιστική μεθοδολογία και όχι μέσα από αστικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Όσοι χάρηκαν για την αποκάλυψη νόμισαν ότι έτσι κλείνουν ένα μέτωπο με νίκη. Στην πραγματικότητα πρέπει να ανασκουμπωθούν μήπως και η κατάμουτρη παραδοχή του πολιτικού εγκλήματος αποτελεί θρασεία νίκη του φασισμού.

http://aristeripolitiki.blogspot.se/2015/09/blog-post_18.html

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:23 μ.μ.

Ένας κανόνας: Ο φασισμός δεν έρχεται από το πουθενά


Μετά από όλη αυτή την φαινομενική «ήττα» της Χ.Α. και την επανάπαυση του πολιτικού κόσμου, φυσικά, το φασιστικό φαινόμενο θα επανέλθει δριμύτερο. Καμία αμφιβολία περί αυτού. Οι μόνοι άγνωστοι παράγοντες είναι η θέληση του συστήματος να προχωρήσει γρήγορα ή αργά στην επιβολή μιας διαρκώς και περισσότερο φασιστικής δόσης στο πολιτικό σύστημα και φυσικά η οργάνωση και αντίσταση του λαού στον φασισμό, μέσα από τις δικές του οργανώσεις και όχι φυσικά περιμένοντας προστασία από το αστικό σύστημα.

Το υπόβαθρο της ανάπτυξης του φασιστικού φαινομένου είναι πάντα οι αντιδραστικοποίηση του καπιταλισμού σε διάφορες φάσεις πολιτικής διαχείρισης με ταυτόχρονη υποχώρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ενίοτε βέβαια προκαλείται και από την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, και καλείται ως τελευταίο μέσο σωτηρίας του συστήματος. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι καθόλου ένα μεμονωμένο πολιτικό φαινόμενο. Είναι η βαθιά φύση του καπιταλιστικού συστήματος που εκδηλώνεται με διάφορες πολιτικές μορφές, μία των οποίων είναι ο φασισμός.

http://aristeripolitiki.blogspot.se/2015/09/blog-post_18.html

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:24 μ.μ.

Οι μεταλλαγές του φασιστικού φαινομένου

Και μια σημαντική παρατήρηση.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι η πολιτική ή νομική εξάλειψη της Χ.Α. σημαίνει και εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου πλανώνται πλάνην οικτρά. Η Χ.Α. είναι μόνο μια από τις μορφές εμφάνισής του, αυτή που έπρεπε να κάνει την αρχική «βρώμικη δουλειά» για να εισχωρήσει στις πλέον καθυστερημένες, πολιτικώς, μάζες και να αποκτήσει κοινωνική βάση και αποδοχή.

Και να εξαλειφθεί η Χ.Α. τα κέρδη του φασισμού θα κεφαλαιοποιηθούν από μια άλλη, «ανώτερη» οργάνωση, με «επιστημονική» στελέχωση και άλλον παραπλανητικό λόγο. Αυτή η οργάνωση θα εμβολίσει και τα ανώτερα, πολιτικώς, σκεπτόμενα άτομα, ιδίως τους μικροαστούς διανοούμενους που τρέμουν την κρίση και τις συνέπειες, και έτσι θα έχει όλη την κοινωνική δομή και νομιμοποίηση να αναλάβει ακόμη και εξουσία. Τότε θα έχουμε την μετατροπή των αρχών του νεοφιλελευθερισμού από ατομικές δράσεις σε μαζικές πολιτικές. Ονεοφιλελευθερισμός είναι η άλλη πλευρά του φασισμού.


Αυτές οι διαδικασίες είναι γνωστές. Υπόστρωμα, εκτός των αντικειμενικών εξελίξεων, αποτελεί, ήδη, η σε παγκόσμιο επίπεδο επιβολή σκληρών νεοφιλελευθέρων πολιτικών που ακυρώνουν ή καταργούν κάθε εργατικό, δημοκρατικό ακόμη και αστικό δικαίωμα με παράλληλη προώθηση αυταρχικών μορφών διακυβέρνησης μερικές των οποίων προσομοιάζουν με «κοινοβουλευτικό φασισμό». Και μόνο τις πολιτικές της ΕΕ και των ΗΠΑ να αναλύσετε, σε πρώτο βαθμό, αυτό ακριβώς θα διαπιστώσετε.

Συμπέρασμα.

Ας μη μας παραπλανούν οι σχέσεις μεταξύ φασισμού και αστικής δημοκρατίας που είναι σαν ακορντεόν, μια ανοικτές και μια πιεστικές. Η ρίζα και των δυο είναι βαθιά τον καπιταλισμό, στις παραγωγικές τουσχέσεις και στην ανάγκη του να διασφαλίζει, με οποιοδήποτε πολιτικό ή αιματηρό τρόπο, τα κέρδη του. Είναι δύο μορφές πολιτικής διαχείρισης της ίδιας ταξικής εξουσίας ή αλλιώς της ταξικής δικτατορίας του κεφαλαίου. Αυτό είναι το προσδιοριστικό στοιχείο ανάπτυξης του φασιστικού φαινομένου από την αστική τάξη. Καμία αυταπάτη ότι, τάχα, αυτή δεν τον θέλει! Το αντίθετο, τον έχει ως βασική εφεδρεία στερέωσης ή διάσωσης της εξουσίας της.

http://aristeripolitiki.blogspot.se/2015/09/blog-post_18.html

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

Ο Ζώτος αθωώνει ανιστόρηα τη ΝΔ που έδωσε ξεκάθαρα γραμμή για ανακαταλήψεις σχολείων και μάλιστα κάνοντας και κεντρική εκδήλωση στην Πάτρα με ομιλητές στελέχη τοπικά της νομαρχιακής επιτροπής που προκαλούσαν σε σχηματισμό ομάδων δράσης. Επίσης ο Καλαμπόκας ήτανε υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση και μέλος της ν.ε. Παρόμοιες ενέργειες έγιναν σε πολλά σχολεία της επικράτειας. Δηλαδή να βγει και η ΧΑ και να πει "δεν είχαμε γραμμή, απλά στη Νίκαια ξέφυγαν αυτοί στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν σκοτώσαμε κανένα."

Επειδή υποθέτω ότι ο Τάκης Ζώτος δεν θα είναι και κάνας χθεσινός του αξίζει ένα καλό χεστήρι. Ωραία πολιτική αγωγή έχουμε οι "αντιφασίστες" πολύ αντιφασιστική χτυπάει στο μεδούλι του φαινομένου!!! Να τους χαίρονται οι έχοντες πίστη στην αστική δικαιοσύνη.

ΥΓ - φυσικά δεν φταίει σε τίποτα ο αρθρογάφος του β.κ.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:57 π.μ.

Πλακα-πλακα μας την εφερε ο Μιχαλολιακος!! Και αρχιζω να σκευτομαι .....μην και ξερει καλυτερα την κοινωνια μας,απο ολους τους υπολοιπους αναλυτες,ολους αυτους τους ευαερους και ευηλιους ,που καθε κομμα και καλα διαθετει.! Ας ερθει καποιος να μου εξηγησει,πως βγαλανε πρωτη δυναμη ,το κομμα της προχθεσινης προδοσιας ,και η Χρυση Αυγη ψηφιστηκε και απο τους ανεργους!! Ναι απ αυτους που εγω απορουσα στις τελευταιες διαδηλωσεις....'' μα που ειναι ολοι αυτοι οι ανεργοι,και ειμαστε τρεις και ο κουκος''!!!! Δεν κολλουν τα πραγματα παιδια!! Δεν εχουν λογικη ακολουθια!!Μαλλον ολοι ...μακρυα νυχτωμενοι ειμαστε!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger