Home » , » ΚΚΕ: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο αλλά ποτέ στη ρήξη και ανατροπή

ΚΚΕ: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο αλλά ποτέ στη ρήξη και ανατροπή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:36 μ.μ.

Πηγή: του Γιάννη Ελαφρού - "Πριν"

«Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.» Αυτό είναι το κεντρικό (και ουσιαστικά μοναδικό) σύνθημα της προεκλογικής αφίσας του ΚΚΕ. Όπως βλέπουμε απουσιάζει κάθε αναφορά στην πολυθρύλητη (όσο και ασαφή) «λαϊκή εξουσία», που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αυτοκόλλητη με το ΚΚΕ, προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμμαχία, σύμφωνα με τον Περισσό. «Διαλέγουμε το δρόμο της ανατροπής», γράφει και η αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σίγουρα σε άλλη περίπτωση θα είχε κατηγορηθεί για διασπορά ρεφορμιστικών αυταπατών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως έχει τεκμηριώσει την λογική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και του άλλου δρόμου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, δεχόμενη τα πυρά του ΚΚΕ. Για δρόμο της ανατροπής, όπου υπάρχει και λύση, πριν ή χωρίς την κατάκτηση της (λαϊκής, κατά ΚΚΕ) εξουσίας, το ΚΚΕ δεν είχε μιλήσει. Το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν πολιτική τοποθέτηση στις νέες συνθήκες, είναι φανερό πως οδήγησε την ηγεσία του ΚΚΕ σε διαφορετικό σύνθημα.

Βεβαίως, στο κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις εκλογές εμφανίζεται ξανά όχι μόνο η κατάργηση της τακτικής από μια γραφειοκρατική στρατηγική, αλλά ένα απίστευτο αλαλούμ: “Η εργατική – λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να θεμελιώσει την κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή και τις κοινωνικές υπηρεσίες -Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας- στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και του εργατικού ελέγχου. Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε λαϊκή ευημερία, να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το δημόσιο χρέος προς όφελος του λαού, να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών”. Τι λέει εδώ η Κ.Ε.; Οτι η κατάκτηση της εξουσίας, η επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή και η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, δηλαδή στοιχεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης (και μάλιστα όχι των πρώτων ετών, καθώς άλλο η τυπική κρατικοποίηση και άλλο η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής) αποτελούν προϋποθέσεις για την έξοδο από την ΕΕ! Δηλαδή μπορούν όλα αυτά να προχωρούν εντός ΕΕ και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ! Ελπίζουμε να μην εννοούν πραγματικά αυτό οι φωστήρες του Περισσού και να πρόκειται για αποτέλεσμα ιδεολογικού βέρτιγκο. Έρχεται όμως στο προσκήνιο ο μικροαστικός φόβος απέναντι στην ρήξη με την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση, που θέλουν να είναι όλο έτοιμα και μετά να φύγουμε… Δεν μπορούν να δουν το στόχο της αποδέσμευσης από την ΕΕ ως αυτοτελή πολιτικό στόχο – κόμβο του συνολικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος ανατροπής, που δημιουργεί όρους προσέγγισης της επανάστασης, είτε με την ρήξη που θα επιφέρει, είτε με τη συγκέντρωση δυνάμεων που επιτυγχάνει. Και σε κάθε περίπτωση ως αναγκαίο όρο για να ξεκινήσει μια συνολική πολιτική υπέρ των εργαζομένων, πολύ περισσότερο η επαναστατική υπέρβαση του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ προβάλλεται (και από τα αστικά ΜΜΕ) ως κόμμα σύμβολο της συνέπειας. Είναι έτσι; Οι πολιτικές του θέσεις την περίοδο της κρίσης έχουν αλλάξει πολλές φορές. Το 2008 δεν έβλεπε το βάθος και την ποιότητα της καπιταλιστικής κρίσης και μιλούσε για κυκλική κρίση. Αργότερα άρχισε να αναγνωρίζει την κρίση (πως θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά), αλλά χωρίς να χαράζει επαναστατική τακτική – στρατηγική απέναντί της. Όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια έλεγε πως η αντιμνημονιακή πάλη είναι αποπροσανατολιστική, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως τα μνημόνια είναι η ειδική μορφή σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση σε βάρος της εργασίας. Τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μνημόνιο, οι ομιλίες του Κουτσούμπα και των άλλων είναι γεμάτες από την λέξη «μνημόνιο». Το ίδιο έγινε και με το χρέος. Το 2010 το χρέος ήταν ψευτοπρόβλημα για το ΚΚΕ, θέμα που δεν αφορά τους εργαζόμενους, που έπρεπε απλά να συνεχίζουν τον οικονομικό αγώνα για αυξήσεις. Μόνο όταν ο στόχος της διαγραφής του χρέους κέρδισε μαζικά στο μαζικό κίνημα και ευρύτερα (με την πρωτοπόρα συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), το ΚΚΕ το υιοθέτησε και το προέβαλε, πάντα όμως με την προϋπόθεση της λαϊκής εξουσίας και όχι σαν στόχο πάλης του μαζικού κινήματος, αλλά σαν προεκλογική διακήρυξη του κόμματος. Το ίδιο με το ταξικό εργατικό «Όχι» στο δημοψήφισμα, που αφού το πολέμησε, έρχεται μετά να χαϊδέψει τους προδομένους…

Τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ αισθάνθηκαν σίγουρα άβολα, όταν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών οι συστημικοί δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν την τοποθέτηση του ΚΚΕ πως έξοδος από το ευρώ σημαίνει καταστροφή… Η ουσία βρίσκεται ακριβώς εκεί: τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που έμπαινε στην ημερήσια διάταξη η δυνατότητα συγκρότησης και ανάπτυξης ενός κινήματος και ενός μετώπου σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής, το ΚΚΕ άναβε φλας αριστερά (με παχιά λόγια για εξουσία και κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής, θέματα που δεν κρίνονταν στη συγκυρία), για να στρίψει δεξιά. Από τον Δεκέμβρη του ΄08 μέχρι τις προτάσεις για απεργία διαρκείας, από τις πλατείες μέχρι το δημοψήφισμα και από την αναγκαία έξοδο από ευρώ και ΕΕ μέχρι το μέτωπο ανατροπής, το ΚΚΕ πετάει την μπάλα στην εξέδρα…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:07 μ.μ.

Καλώς το παιδί. Ο Π.Π. τι έγραψε άραγε σ΄αυτό το ΠΡΙΝ?
Αμ το άλλο; Ποιος πετάει τη μπάλα στην εξέδρα οεεεοοοο? Το ΚΚΕ?
Είστε για κλάματα. Ανίκανοι να βγάλετε ένα σωστο συμπέρασμα από τις κολωτούμπες διαρκείας του "χώρου". Δεν πα να κοιταχτείτε κάπου και σεις και οι υποσυνιστώσες ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ, Πλαν Β, Γ, Δ, Ε κτλ. Άντε γεια.

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:07 μ.μ.

Καταπληκτικο. Οταν το ασπρο γινεται μαυρο. Ενα ολοκληρο κειμενο μονο με ψεματα! Μονο τα κομματα καιντα "και" δεν ειναι ψεμα....
Κατορθωμα!

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

Για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ας Γαυγίζουνε τα Οπορτουνιστικά Σκυλιά. Παλεύουμε μέσα απο την Λαική Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Η Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό που επιθυμούνε Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι και η Χρυση Αυγή αποτελεί την Απόλυτη εξαθλίωση για τον λαό. Ψηφίζουμε ΚΚΕ δαγκώτο Δεν διαλέγουμε δήμιο οσο και να Λυσάξατε.

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:54 μ.μ.

Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet
Του Στόκου ήτανε το Ρόλεξ ρε τζιμάνια; Μπράβο, μπράβο, καλά γράμματα σας μαθαίνουν οι χουντικοί. Μπάζα, ε μπάζα.

Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 1 dför 1 dagar sedan
Οταν οι «Φίλοι της Λαϊκής Ενότητας» συναντώνται με τους φασίστες του «Στόχου»
- 902.gr http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/75513/otan-oi-filoi-tis-laikis-enotitas-synantontai-me-toys-fasistes-toy#.Vfxxml83R8Q.twitter … via @AddThis

20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:00 π.μ.

Ας τελειώνουμε με το ΤΙΝΑ

Ο καλύτερος διασφαλιστής και προπαγανδιστής του ΤΙΝΑ (There is No Alternative) σήμερα, όσο και αν ακουγόταν κάποτε παράξενο, δεν είναι οι ιδεολόγοι νεοφιλελεύθεροι αλλά η αριστερά. Μια αριστερά που αρνείται την ιστορικότητα και άρα την αντικειμενική πραγματικότητα, που έχει υιοθετήσει πλήρως το “τέλος της ιστορίας” μέσα από κατακερματισμένες τυφλές επιθυμίες και ένστικτα ενός μικροαστικού πλήθους. Μια αριστερά που αντί να παίρνει θέση πρωτοπορίας για αλλαγή της βασικής αντίθεσης της κοινωνίας που ζούμε, κρύβεται πίσω από ειδικά συμφέροντα και αρκείται στο λιγότερο κακό.

Μια αριστερά που αρνείται πεισματικά να καταλάβει πως η σοσιαλδημοκρατία του 20 αιώνα έχει παρέλθει ανεπιτρεπτί, δεν έχει όραμα για συνολικές ανατροπές στην κοινωνία, που λέει στο κόσμο να περιμένει στο πουργκατόριο της ιστορίας μια αιωνιότητα για να ζήσει με ένα κομμάτι ψωμί σήμερα. Ας δούμε επιτέλους ξεκάθαρα πως η σοσιαλδημοκρατία, είτε στην παραδοσιακή είτε στην μεταμοντέρνα κινηματική της εκδοχή έχει ξεπεραστεί αντικειμενικά από την πραγματικότητα.

Είναι η ίδια αριστερά που θεωρεί ουτοπία την αγώνα για λύση των κυρίαρχων αντιθέσεων που καθορίζουν την υλική πραγματικότητα αλλά θεωρεί εντελώς ρεαλιστικό να συνεχίσει σε πολιτικές που έχουν αντικειμενικά ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Είναι η αριστερά που είναι τόσο ελιτιστική ώστε να θεωρεί πως ο κόσμος είναι βλάκας και δεν μπορεί να διοικήσει μόνος το τόπο του και πρέπει να του βάζει ψευτοδιλήμματα που τα καταλαβαίνει υποτίθεται καλύτερα, η αριστερά που θεωρεί ότι λαός είναι τόσο ανόητος και ανεπίδεκτος μαθήσεως που δεν υπάρχει λόγος να του μιλάει για κεφάλαιο και αστική τάξη.

Είναι η αριστερά που αντί να απαντήσει ξεκάθαρα και με ανάλογη αγωνιστική κατεύθυνση στο ερώτημα σοσιαλισμός ή καπιταλισμός, πάντα θα γυρεύει τρόπους υποταγής για να μας πει πόσο αργότερα πρέπει να τεθεί αυτό το ερώτημα και πως ακόμα πρέπει να αναπτύξουμε ”σωστό καπιταλισμό”. Είναι η ίδια αριστερά που επικροτεί τις ”κινήσεις πολιτών” και τις αγαθοεργίες των κοινωνικών παντοπωλείων αλλά δεν δίνει δεκάρα για την διάλυση των κοινωνικών υποδομών του κράτους που πλήρωσε ο λαός τόσα χρόνια. Η αριστερά που θεωρεί εθνικισμό να μιλάμε για ιμπεριαλισμό την ίδια ώρα που μιλούσε για επανάσταση στην Συρία όταν έβλεπε εξοπλισμούς τζιχαντιστών από την Ε.Ε, την ίδια ώρα που μιλούσε για το δημοκρατικό κίνημα Μειντάν στην Ουκρανία με τους φασίστες.

Είναι η αριστερά που έστηνε χορούς για τον Τσίπρα στην Ελλάδα επειδή φόρεσε κάποτε την φανέλα του Τσε και τραγούδησε το bella ciao, για τον Κόρμπιν στην Αγγλία επειδή φαίνεται φυσιολογικός άνθρωπος και δεν τραγουδάει το “god save the queen”, για τον Πάμπλο Ποδέμος στην Ισπανία επειδή έστησε δίκτυα που είναι της μόδας, που περίμενε τον άνεμο της αλλαγής Ολλάντ στη Γαλλία, που ενθουσιάστηκε παλαιότερα με τον Ομπάμα επειδή είναι καλύτερος από τους ακροδεξιούς Ρεπουπλικανούς. Είναι η αριστερά που νιώθει άνετα με την ήττα και καταδικάζει την νίκη μαζί με τον ταξικό εχθρό.

Ας τελειώνουμε με την αριστερά που έχει ορίζοντα έναν ηθικό καπιταλισμό και θεωρεί πως υπάρχει χορτοφαγικό κεφάλαιο. Με την αριστερά που στην Κύπρο θεωρεί πως έχοντας εθνικό ζήτημα πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από μερίδα της αστικής τάξης μέσα στην Ε.Ε και με όσο γίνεται καλύτερο μνημόνιο. Ας τελιώνουμε με την αριστερά των κοινωνικών εταίρων, την αριστερά που τολμάει να παρακαλεί το κεφάλαιο για “διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων¨ για να χαθούν και αυτά το ένα μετά το άλλο.

http://agkarra.com/%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1/

20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:00 π.μ.

Αν θέλουμε να τελειώνουμε με το ΤΙΝΑ πρέπει να πούμε ΝΑΙ στο Σοσιαλισμό.

ΥΓ: Αύριο, ο Ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από το φάντασμα του ΠΑΣΟΚ για πάντα και να ξεκινήσει την αντεπίθεση του όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό αλλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν θα κάνουν όλοι το βήμα, αλλά κάποιοι θα το κάνουν και ας μην έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα. Ας είναι αυτή η αρχή μιας πραγματικής ελπίδας.

Τιμή και Δόξα στο ΚΚΕ, στους αγωνιστές κομμουνιστές που παρά την τεράστια πίεση για να ξεπουλήσουν όσα όσα τις αρχές τους και τους στόχους τους για χάρην του ”κοινού ευρωπαικού μέλλοντος”. Που έμειναν όρθιοι μέσα στην αντικομμουνιστική επίθεση, από αριστερά και δεξιά, για να μπορούμε και εμείς να σηκωθούμε μαζί τους.

ΚΚΕ δυνατό σημαίνει δύναμη και για τον Ελληνικό λαό αλλά και για τους Βαλκανικούς λαούς και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

http://agkarra.com/%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1/

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:42 π.μ.

Θέλω να δω τι θα λέτε όταν κάποια στιγμή σωθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά απο τα eurogroup και φανερωθεί το μυστικό σχέδιο Σόιμπλε.
Γιατί το ΚΚΕ πάλι θα ειναι δικαιωμένο.
Ο Σόιμπλε είχε εκπονήσει σχέδιο grexit για λογαριασμό του τραπεζικού λόμπι και της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας.
Αλλα εμείς τους κάναμε τη μούρη κρέας υπογράφοντας το 3ο μνημόνιο.
Μέχρι και οι σοσιαλοδημοκρατες του ΣΡΖ δηλ. κατάλαβαν οτι έπρεπε να κάνουν μια αλά Λένιν υποχώρηση για λόγους τακτικής.
Αλλα που να καταλάβετε εσείς οπορτουνες απο ταξική πάλη.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:32 π.μ.

Εντάξει ρε παιδιά, είναι θεμιτό ένας πολιτικός χώρος να προσπαθεί να αποφύγει την εκλογική εξαφάνιση, αλλά και η διαστρέβλωση και ο γκεμπελισμός έχουν τα όριά τους. Οι ναρίτες βρισκόμενοι εκ των πραγμάτων σε θέση εκλογικού "δωρητή σώματος" που έλεγε και ο Δεσύλλας, εξαιτίας των δικών τους προγραμματικών- πολιτικών επιλογών, προσπαθούν να "σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται", καταφεύγοντας σε έναν αντιΚΚΕδισμό με χοντροκομμένα ανεπεξέργαστα ψέματα που προδίδει πανικό. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Λέει ο αστέρας της "αντικαπιταλιστικής" αριστεράς ότι "... απουσιάζει κάθε αναφορά στην πολυθρύλητη (όσο και ασαφή) «λαϊκή εξουσία»":
Δύο ψέματα μέσα σε δέκα λέξεις θέλει τέχνη κι εμπειρία να χωρέσεις. Κάθε νοήμων άνθρωπος που παρακολουθεί, ξέρει ότι το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα προτάσσει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, το να πάρουν η εργατική τάξη κι ο λαός τον πλούτο που παράγουν και την εξουσία στα χέρια τους. Μάλιστα ο Κουτσούμπας προχθές σε συνέντευξη μίλησε συγκεκριμένα για "τη σοσιαλιστική κοινωνία, τη λαϊκή εξουσία". Αυτά για τους φιδέμπορες που προσπαθούν με πορδές να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να κρύψουν τη δική τους συμπόρευση με τη σοσιαλδημοκρατία. [συνεχίζεται...]

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:32 π.μ.

[συνέχεια από πριν]
2. Ο παραμυθάς συνεχίζει παρακάτω, υπονοώντας ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως: "... μπορούν όλα αυτά (ενν. η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός γενικά) να προχωρούν εντός ΕΕ". Κάποιοι έχουν εντρυφήσει στο Γκέμπελς αλλά το κάνουν τόσο χοντροκομμένα που γελοιοποιούνται. Αυτό που λέει το ΚΚΕ και φαίνεται να το ξέρει όλος ο κόσμος εκτός από τους τυφλωμένους από εμπάθεια ΑΝΤΑΡΣΥους είναι πως ούτε η έξοδος μόνο από το ευρώ (όπως λένε οι σ/φοί σας της ΛΑ.ΕΝ), ούτε η έξοδος από το ευρώ και αργότερα από την ΕΕ με ΑΘΙΚΤΟ το καπιταλιστικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με νεοκευνσιανά, σοσιαλδημοκρατικά μέτρα που αντικειμενικά τονώνουν τον καπιταλισμό (εθνικοποιήσεις τραπεζών κλπ. τετριμμένα και δοκιμασμένα, όπως αυτά που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν αποτελεί από μόνη της φιλολαϊκή διέξοδο, αν δεν παλέψει η εργατική τάξη να πάρει τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια της. Τόσο απλό, τόσο καθαρό. Πού μπερδεύεστε;
3. Παρακάτω το ρεσιτάλ "κάνω το άσπρο-μαύρο" συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να αποδειχτεί η ..."ασυνέπεια" του ΚΚΕ! Το αποτέλεσμα και πάλι αποκαρδιωτικό:
Λέει ο κ. Ελαφρός ότι "το ΚΚΕ υποτιμούσε την ποιότητα της κρίσης" όταν ήδη στα 2010 ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ που τσαλαβουτούσε στις ΣΥΡΙΖΑίικες "αναλύσεις" περί "κρίσης χρέους", ζητούσε "Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου" με τον Λαπαβίτσα, Βατικιώτη κλπ και θόλωνε τα νερά.
Λέει ο κ. Ελαφρός ότι το ΚΚΕ τώρα ανακάλυψε τα μνημόνια (ξεπατικώνοντας την "κριτική" του ΣΥΡΙΖΑ).
Βέβαια αν είχε περάσει έστω κοντά από πορεία του ταξικού εργατικού κινήματος θε είχε πάρει το αυτί του εδώ και πολλά χρόνια το σύνθημα "Εργατιά μπροστά- τώρα μια γροθιά- ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ". Άλλο αυτό όμως κι άλλο να αναγορεύεις τα μνημόνια (κι όχι την ανάγκη του κεφαλαίου για τόνωση της κερδοφορίας του) ως την αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης. Άλλο να αναγνωρίζεις ως βασική αντίθεση το ψευτοδίπολο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" (όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑ.ΕΝ σήμερα) συμπαρατασσόμενος πέρα από προθέσεις, αντικειμενικά, ακόμα και με το φασιστικό εσμό, και τελείως άλλο να βάζεις τη διαχωριστική γραμμή εκεί που πραγματικά βρίσκεται (και που μόνο το ΚΚΕ κάνει): με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους, ή με την εργατική τάξη και το λαό.
Όσο για το χρέος και τη μονομερή διαγραφή πάλι ψεύδεται ο ναρίτης δημοσιογράφος. Ήδη από την αρχή της κρίσης, για όποιον θυμάται, το ΚΚΕ μιλούσε για "Αποδέσμευση από την ΕΕ- Μονομερή διαγραφή του χρέους- Με το λαό στην Εξουσία", όταν οι ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ έψαχναν με τις διάφορες Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου ποιό μέρος του χρέους είναι επαχθές (και συνεπώς ποιό μένει να πληρωθεί από το λαό), μέχρι που ήρθε η πρόεδρος της βουλής και συντρόφισσά τους Ζ. Κωνσταντοπούλου να τους δικαιώσει...

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΚΚΕ!
Για πανίσχυρη Εργατική Λαϊκή Αντιπολίτευση ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται!
Για να γκρεμίσουμε τους ναζί εγκληματίες απ' την 3η θέση!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:52 μ.μ.

Μαλλον δεν εφτανε ο αντωνακης που εχει χρεωθει απο την οβα του το τρολαρισμα στο ΒΚ ωστε να μην μενει 'αναπαντητο' τιποτε που αφορα κριτικη στο 'τιμημενο' και ανελαβε ο καθοδηγητης του ως ανωνυμος να τα κανει πιο λιανα ! Καταλαβαμε παιδια κι εμεις τα ιδια καθηκοντα μας χρεωναν καποτε !
Α μη το ξεχασω , παληκαρια κι εγω τοτε πιστευα αυτο που μου ελεγε η καθοδηση ! Οτι ο μαζικος χωρος των αριστεριστων ειναι οι οβες του " τιμημένου" ! Αλλα δεν ηταν ομως ! Ουτε τωρα ειναι αντωνακη
ΥΓ τον αρθρογραφο τον θυμαμαι απο τα παλια κ δεν τον ειχα ποτε σε περιοπτη θεση αλλα δε βλεπω κι εσεις να προσαπτετε καμια αποδειξη ! Χουλιγκανιες μονο του τυπου τοσα ψεματα σε μια προταση κ το γνωστο αναμασημα των κειμενων σας
Περαστικα μαγκες

20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:04 μ.μ.

Καλή ανάλυση αλλά ένα σημείο τα λέει όλα: "Το ΚΚΕ προβάλλεται (και από τα αστικά ΜΜΕ) ως κόμμα σύμβολο της συνέπειας". ΄Όταν σε παινεύει ο "ταξικός εχθρός" κάτι δεν πάει καλά.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:43 μ.μ.

πρωτα σοσιαλισμος και μετα εξοδο απο εε-ευρωζωνη και επιστροδη στη δραχμη!!! κκεδες δεν σας χρειαζεται σανιδα αλλα σεμιναρια του μαιλη σαν τιμωρια σας!!

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:50 μ.μ.

KAI .... «Από Δευτέρα πάλι πίκρα KAI σκοτάδι…»


«…...... AX NATAN η Zωή μας Σαββατόβραδο»

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:59 μ.μ.

6.04 Συναγωνιστή το ΚΚΕ μιλάει για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μηπως σε έσενα δεν πάει κάτι καλά.................................................

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:22 μ.μ.

Συναγωνιστη του μαιλη μιλας για επανασταση και ταυτοχρονη εξοδο απο Ε.Ε. αυτο δεν εννοεις;ολα μαζι σε ενα την ιδια στιγμη!! και μεχρι να γινει η επανασταση θα περιμενεις μεσα στην Ε.Ε!! και αν η επανασταση γινει σε 299 χρονια εσυ θα περιμενεις αλλα 299 χρονια μεσα στην Ε.Ε!! Μηπως θα επρεπε να σου κανει σεμιναρια πολιτικης βλακειας η παπαρηγα;

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:35 μ.μ.

3.22 Συναγωνιστή λύσε μου μια απορία αν θέλεις. Τη όφελος θα έχει ο λαός αν αλλάξουμε Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό Ρωσία Κίνα. Τη διαφορά έχει ο Δήμιος που θα μας Σκοτώσει Συναγωνιστή

22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:49 μ.μ.

9.59 Συναγωνιστή το ΚΚΕ χρησιμοποιεί γλώσσα ακατανόητη για τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα (π.χ. " Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής") και έχει ως ηγεσία μια καρεκλοκένταυρη γραφειοκρατεία που έχει απόλυτη εξουσία. Αυτή η εικόνα του "κομμουνιστή", ως γραφικού τύπου που πιστεύει σε παρωχημένες ακατανόητες ουτοπίες και είναι πειθήνιο όργανο μιας απαρχαιωμένης αυταρχικής ηγεσίας "υπεράνω κριτικής", είναι αυτή ακριβώς που βολεύει το μεγάλο κεφάλαιο. Η δε Έξοδος από την ΕΕ έχει μετατεθεί για τη μετά τη "Λαϊκή Εξουσία" εποχή.... Δηλαδή ζήσε μαύρε μου....

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:41 μ.μ.

7.49 Κάνεις τραγικό λάθος. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής δεν είναι καθόλου απαρχαιωμένο είναι η Ανατροπή του Καπιταλισμού. Η Μοναδική Σωτηρία για τον λαό. Και όχι να διαλέξουμε δήμιο μεταξύ Ε.Ε και Ρωσία Κίνα.

22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:27 μ.μ.

8.41 Δεν είπα ότι είναι απαρχαιωμένες οι ιδέες, αλλά αυτή είναι η εικόνα που το κατεστημένο προσπαθεί να διαμορφώσει γι' αυτές στην κοινωνία μέσω της προπαγάνδας. Και το ΚΚΕ με τη στάση του βοηθά να επιβεβαιωθεί αυτή η εικόνα. Και φυσικά η προσπάθεια για εθνική ανεξαρτησία και απεμπλοκή από την ΕΕ είναι προς προοδευτική κατεύθυνση, ακόμα και αν στο σχεδιασμό θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ανάπτυξη πιο στενών σχέσεων με άλλους δρώντες όπως π.χ. η Ρωσία, για λόγους τακτικής. Δεν είναι τόσο απλοϊκό το ζήτημα όπως η "επιλογή δήμιου", γιατί η εξάρτηση και η υποτέλεια στην ΕΕ είναι πολύ πιο ισχυρή και πολύπλευρη.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:37 μ.μ.

10.27 Ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και η Αστική Τάξη συμμετέχει συνειδητά στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με σχέσεις Αληλεξάρτησης στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με Ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική Πυραμίδα. Κίνα και Ρωσία επίσης είναι Ιμπεριαλιστικές χώρες που είναι σε αντιπαράθεση με ΗΠΑ και Ε.Ε φτιάχνοντας Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό. Για αυτό μιλάμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:25 μ.μ.

11.37 Ο Καπιταλισμός είναι σε ιμπεριαλιστικό στάδιο πάνω από έναν αιώνα. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και με την ανισόμετρη ανάπτυξη γίνεται ακόμα πιο ανίσχυρη. Δεν υπάρχει αλληλεξάρτηση αλλά αποικιοκρατική εξάρτηση από τις ισχυρές χώρες της ΕΕ. Και βέβαια ποια είναι η ιμπεριαλιστική βαθμίδα από που προκύπτει η "ενδιάμεση θέση" τη στιγμή που η εθνική κυριαρχία καταλύεται πλέον και επισήμως με τα μνημόνια. Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία είναι πρωτεύουσας σημασίας και δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ταξική χειραφέτηση, τη στιγμή μάλιστα που η αστική τάξη αποτελεί παρασιτικό παρακολούθημα των Βρυξελλών και των ΗΠΑ. Όπως λέει και ο Λένιν, δεν υπάρχει καθαρή κοινωνική επανάσταση. Και βέβαια στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνει και εκμετάλλευση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνονται. Από άποψη τακτικής λοιπόν, δεν είναι το ίδιο λοιπόν Ρωσία και ΕΕ καθόσον υπάρχουν διαφορετικές σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας. Εκτός αν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς σοβαρά ότι η Ελλάδα μόνη εναντίον όλων μπορεί να γίνει σοσιαλιστική νησίδα στον παγκόσμιο καπιταλιστικό ωκεανό.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:38 μ.μ.

6.35 θα σου λυσω την απορια:
α. προς το παρον ειναι σιγουρο οτι θα σε σκοτωσει ο Ιμπεριαλιστικός Οργανισμός ΗΠΑ-ΕΕ.
β.η σοσιαλιστικη επανασταση δεν προηγειται της εξοδου της εξοδου ΕΕ.αλλα το αντιστροφο. μονο ετσι ανοιγει ο αντικαπιταλιστικος δρομος για το λαο. δεν μπορει το κκε να λεει οταν καποτε γινει η επανασταση θα βγω απο τη λυκοσυμμαχια ΕΕ. δεν ειναι νομοτελεια οτι αυτο θα γινει σιγουρα και συντομα.
γ.κανενας δεν σου ειπε να πας στον Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό Ρωσία Κίνα!! η λογικη λεει οτι επιζητεις κατα το δυνατον ισοτιμες οικονομικες σχεσεις με κινα -ρωσια στο πλαισιο του αμοιβαιου οφελους. στο κατω κατω αν για κατι φημιζοταν ο τσαβες ηταν οτι εστρεψε τη βεναζουελα μακρια απο τον αμερικανικο παραγοντα και κινηθηκε σε οικονομικες σχεσεις με αλλες χωρες
δ. ας υποθεσουμε οτι γινεται επανασταση. το κκε τι προτεινει με τον υπολοιπο καπιταλιστικο κοσμο τοτε; απομονωση; δεν νομιζω. προτεινει ισοτιμες οικονομικες συνεργασιες με καπιταλιστικες χωρες. μηπως κανω λαθος; και μη μου πεις οτι συνεργαζεσαι με τον καπιταλισμο!! αν δεν το κανεις θα πεινασει ο λαος σου,θα μεινει χωρις φαρμακα κλπ
ε. παντως 300 χρονια δε θα σε περιμενει ο κοσμος για να γινει επανασταση και να βγεις απο εε. να σαι σιγουρος οτι καποιο αλλο αριστερο κομμα θα καλυψει το πολιτικο κενο σου και συ θα καθεσαι στη γωνια σαν τους κοτζαμπασηδες το 21 και θα λες δεν ηρθε ακομη η ωρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger