Home » , » Ο νέος "εθνάρχης" και οι επιλογές του

Ο νέος "εθνάρχης" και οι επιλογές του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 | 9:56 π.μ.


Σφουγγοκωλάριος:  < σφουγγίζω + κώλος + -άριος (<λατινικά -arius)
(μειωτικά) (υβριστικά) (προφορικό) εκείνος που καθαρίζει τον πισινό των ισχυρών προσώπων από τις βρομιές που παράγουν και (κατ’ επέκταση) ο γλείφτης, ο χαμερπής, ο κόλακας, το καρφί, το τσιράκι, ο αχυράνθρωπος που εκπροσωπεί τα αφεντικά, το παιδί για όλες τις δουλειές, αλλά μόνον εκείνων που είναι ισχυροί ή πλούσιοι

Wiktionary

Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα διόρισε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη ένα πρόσωπο με μακρά πορεία στον δημόσιο βίο της χώρας μας τον  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχαμε κάνει μια ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: «"Ξεμπερδεύουν με το παλιό", φέρνοντας το αραχνιασμένο». Θυμίζαμε τα «κατορθώματα» που είχε από τα πόστα του σαν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας  και σαν διοικητής της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης». Αυτά που προφανώς εκτίμησε ο Τσίπρας για να του αναθέσει αυτή την καίρια κυβερνητική θέση.

Και ο Παπαγγελόπουλος όμως δεν είναι αχάριστος. Το  λιβάνισμα στον ευεργέτη του δεν έχει προηγούμενο. Όπως διαβάζουμε, έκανε δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως "εθνάρχη" και τονίζοντας ότι μαζί με τους Πρ. Παυλόπουλο και Κ. Καραμανλή αποτελούν την "εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας". 

Ο πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Καλώς ή κακώς, τρεις είναι οι Εθνάρχες στην Ελλάδα: Του κέντρου είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, της Δεξιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τώρα ήρθε η ώρα της Αριστεράς να αποκτήσει τον Εθνάρχη της -εάν δεν τον απέκτησε ήδη- τον Αλέξη Τσίπρα. Το πόσο μεγάλος είναι το απέδειξε το τελευταίο διάστημα, κόντρα σε όλο το σύστημα".

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα που «είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας».

Μάλιστα. Μπορούμε να μην πάρουμε στα σοβαρά τις δηλώσεις αυτού του τύπου; Αν σας διαφεύγει να σας θυμίσουμε το «έργο» που άφησε  από τα περασμένα πόστα που χρημάτισε. Μερικές από τις επιδόσεις του είναι ότι  έθαψε-αρχειοθέτησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ., έστειλε στα αζήτητα το σκάνδαλο των υποκλοπών, έριξε πλήρες σκοτάδι στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών κ.α.

Οπότε με τέτοιο «ένδοξο παρελθόν» και «ευδόκιμο προϋπηρεσία» είναι το πιο αρμόδιο άτομο να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης -και μάλιστα με προσωπική επιλογή, του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα- με αντικείμενο τον τομέα της διαφάνειας.

Κάνει επιλογές ο νέος «εθνάρχης» -κατά Παπαγγελόπουλο- για να στελεχώνει τις κυβερνήσεις του. Κι αν έχετε την παραμικρή αντίρρηση διαβάστε και αυτό το δημοσίευμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger