Home » , , » Η αθεΐα είναι τρομοκρατία!

Η αθεΐα είναι τρομοκρατία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 | 5:15 π.μ.

Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ» 

Σαουδική Αραβία: 10 χρόνια φυλακή και 2.000 βουρδουλιές

Σαουδαραβικό δικαστήριο καταδίκασε στις 28 Φλεβάρη σε ΙΟ χρόνια κάθειρξη, 2.000 βουρδουλιές και πρόστιμο 20.000 ριάλ (5.180 ευρώ) 28χρονο άντρα, επειδή εξέφρασε τις αθεϊστικές του πεποιθήσεις με αναρτήσεις στο Twitter.

Σύμφωνα με τη σαουδαραβική εφημερίδα Al-Watan, η «θρησκευτική αστυνομία», που παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίζεται ότι βρήκε περισσότερες από 600 αναρτήσεις του 28χρονου, στις οποίες αρνείται την ύπαρξη θεού, χλευάζει στίχους του Κορανίου και κατηγορεί όλους τους προφήτες ότι λένε ψέματα και ότι η διδασκαλία τους τροφοδοτεί τις εχθρότητες.
Ο ίδιος παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι είναι άθεος, αρνήθηκε να δηλώσει μεταμέλεια και υποστήριξε ότι όσα έγραψε αντικατοπτρίζουν τα πιστεύω του, που έχει δικαίωμα να τα εκφράζει.

Το 2014, με μια σειρά βασιλικών διαταγμάτων και νόμων, ο βασιλιάς Αμπντουλάχ, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», επιχείρησε να καταστείλει όλες τις μορφές πολιτικής διαφωνίας και διαμαρτυρίας που «μπορούν να βλάψουν τη δημόσια τάξη». Ενα από απ’ τα διατάγματα ορίζει ως τρομοκρατία «κάθε μορφή αθεϊστικής άποψης ή αμφισβήτησης των βασικών αρχών της ισλαμικής θρησκείας, στις οποίες βασίζεται η χώρα».

Κατά τα άλλα, ο Οίκος των Σαούδ, που χρησιμοποιεί το σκοταδιστικό ισλαμικό ρεύμα του Ουαχαμπιτισμού για να στηρίζει την απόλυτη εξουσία του, ρεύμα το οποίο αποτελεί την ιδεολογική βάση για τα πιο ακραία ισλαμιστικά κινήματα, έχει εξαπολύσει πόλεμο στην Υεμένη υποτίθεται για την «αποκατάσταση του εκλεγμένου προέδρου Χάντι» και μάχεται για την «εγκαθίδρυση της δημοκρατικής τάξης στη Συρία».

Ωστόσο, ούτε η κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων ούτε οι θανατικές καταδίκες και αποκεφαλισμοί από τη σαουδαραβική μοναρχία, που έχουν φτάσει ήδη τις 70 από την αρχή της χρονιάς, εμπόδισαν τον Φρανσουά Ολάντ, η χώρα του οποίου υποτίθεται ότι συνεχίζει να σέβεται τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, να απονείμει το παράσημο της «Λεγεώνας της Τιμής», την ύψιστη τιμητική διάκριση της Γαλλίας, στον σαουδάραβα υπουργό Εσωτερικών Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, για τη «συμβολή του στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

Στα μουλωχτά, μάλιστα, προκειμένου να αποφύγει την κατακραυγή από τη φιλελεύθερη διανόηση της Γαλλίας. Από το γραφείο του Ολάντ δεν ανακοινώθηκε καν η επίσκεψη του σαουδάραβα υπουργού στη Γαλλία, ενώ η είδηση για την επίσκεψή του και την απονομή του παράσημου βγήκε στο φως από σαουδαραβικά μίντια.
Βλέπετε, οι μπίζνες είναι πάνω απ’ όλα και η Σαουδική Αραβία είναι από τους καλύτερους πελάτες των γαλλικών βιομηχανιών όπλων.

Η φωτο είναι αρχείου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger