Home » , » Η Γαλλία φλέγεται ... τα ΜΜΕ "αγρόν ηγόρασαν"

Η Γαλλία φλέγεται ... τα ΜΜΕ "αγρόν ηγόρασαν"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 | 1:33 π.μ.

Ούτε η πρωτοφανής αστυνομοκρατίας στους δόμους του Παρισιού, ούτε τα τρομοκρατικά ραβασάκια σε πολίτες να μην παρευρεθούν στις χθεσινές διαδηλώσεις, αλλά ούτε και οι μαζικές προληπτικές συλλήψεις στάθηκαν ικανές να εμποδίζουν χιλιάδες Γάλους πολίτες να διαδηλώσουν μαχητικά κατά του νόμου που θέλει να επιβάλλει  ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για να εφαρμοστεί ένας εργασιακός μεσαίωνας.

«Το Παρίσι φλέγεται», «Αγριες οδομαχίες αστυνομικών – διαδηλωτών στην Γαλλία», «Αγρια επεισόδια στο Παρίσι», «Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Denfert-Rochereau» είναι μερικοί τίτλοι αναρτήσεων σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που περιγράφουν την κατάσταση που επικράτησε στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Και ενώ ο Ολάντ παρουσιάζεται αποφασισμένος να εφαρμόσει το εφιαλτικό για τους εργαζόμενους νομικό του τερατούργημα, τα Γαλλικά συνδικάτα δηλώνουν αποφασισμένα να παλέψουν, προγραμματίζοντας νέες κινητοποιήσεις ώστε οι σχεδιασμοί του Γάλλου προέδρου να μείνουν στα χαρτιά.

Αξιοσημείωτη είναι η εκκωφαντική σιωπή που επικρατεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ για τα γεγονότα στο Παρίσι. Βλέπετε σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει μια οργισμένη λαϊκή αντιβία που δεν είναι εύκολο να συκοφαντηθεί. Η προβοκατορολογία στην προκειμένη περίπτωση είναι χαμένη από χέρι. Οπότε τα συστημικά ΜΜΕ καταφεύγουν στην ουσιαστική αποσιώπηση στα όσα γίνονται στην Γαλλία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger