Home » , » Αγριες συμπλοκές μπάτσων - διαδηλωτών στο Παρίσι

Αγριες συμπλοκές μπάτσων - διαδηλωτών στο Παρίσι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 | 8:05 μ.μ.


Από ένα τουιτάρισμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά μαθαίνουμε ότι αυτή την ώρα σημειώνονται συμπλοκές στην Place  de la Nation ενώ από ιστότοπους πληροφορούμαστε ότι διαδηλωτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής ενώ έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δείχνει σημάδια υποχώρησης. Χωρίς να δείχνει καμιά διάθεση να αποσύρει αυτό το νομικό τερατούργημα που σφαγιάζει εργατικά δικαιώματα, όπως είναι το κύριο αίτημα των διαδηλωτών, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο σήμερα για την πιθανότητα "τροποποιήσεων" ή "βελτιώσεων" στο κείμενο του νόμου. Κι αυτό σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες προκειμένου να αποφευχθεί μια γενική παράλυση στη χώρα δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Euro 2016.

Δεν μπορεί να προβλέψουμε την κατάληψη του ξεσηκωμού του Γαλλικού λαού. Αυτή την στιγμή οι κινητοποιήσεις τους βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Οι απεργίες τους και τα μπλόκα στα διυλιστήρια έχουν αναγκάσει τις κυβερνητικές αρχές να «βάλουν χέρι» στα αποθέματα πετρελαίου, ενώ η απεργία στους σταθμούς έχει αφαιρέσει 4.000 μεγαβάτ από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Νότιας Γαλλίας, με ορατό το ενδεχόμενο οι απεργοί  στο πυρηνικό εργοστάσιο του Νοζάν-σουρ-Σέιν (νοτιοανατολικά του Παρισιού), να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος και στην ίδια την Γαλλική πρωτεύουσα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Φιλίπ Μαρτινές, επικεφαλής του πιο ισχυρού εργατικού συνδικάτου της Γαλλίας του CGT, δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις για απόσυρση του αντεργατικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση θα συνεχιστούν νόμου «μέχρι τέλους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Μαΐου 2016 στις 12:05 μ.μ.


http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/98059/allileggyi-stoys-agonizomenoys-ergazomenoys-tis-gallias-foto

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 26 Μάη παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση είχε ως στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων και της νεολαίας της Ελλάδας, καθώς και της ΠΣΟ στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων. Σε μια προκλητική κίνηση, η πρεσβεία της Γαλλίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Συνδικάτων, τους οποίους «υποδέχτηκε» ο επικεφαλής ασφαλείας της πρεσβείας.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε τη στάση αυτή της πρεσβείας, η οποία έρχεται ως συνέχεια των τρομοκρατικών τακτικών και απειλών της γαλλικής κυβέρνησης που στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών.

Το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας, κατέθεσε κείμενο όπου δηλώνει:

«Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας και απαιτούμε την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων του "πακέτου Ελ Κομρί".

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις-μέλη της ΠΣΟ στη Γαλλία που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger