Home » , » Λ. Βατικιώτης: "Αυτή είναι η τύχη των δούλων. Περισσότερες ταπεινώσεις" (Ηχητικό)

Λ. Βατικιώτης: "Αυτή είναι η τύχη των δούλων. Περισσότερες ταπεινώσεις" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 | 3:26 μ.μ.

 Καυστική αλλά ταυτόχρονα απόλυτα τεκμηριωμένη ήταν η τοποθέτηση του οικονομολόγου Λεωνίδα Βατικιώτη όταν κλήθηκε από τον δημοτικό ραδιοσταθμό Ιωαννίνων να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και ειδικά με τα δρώμενα σε  ό,τι έχει σχέση με την διαπραγμάτευση.

Αρχικά «άδειασε» εντελώς τον Τσακαλώτο αποδεικνύοντας το αβάσιμο των δημόσιων ισχυρισμών του.  Απέδειξε με στοιχεία ότι οι δηλώσεις του υπουργού  Οικονομικών δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα ο ίδιος έχει δεσμευτεί στους «εταίρους» με την υπογραφή του.  Η «αξιολόγηση» παραμένει ανοιχτή «μέχρι να δοθεί το Ελληνικό στον Λάτση, μέχρι να δοθεί μια λύση για την μείωση – κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι να κατοχυρωθεί η ασυλία των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ (θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση) κλπ.», τόνισε ο ίδιος.

Μια κυβέρνηση της Ν.Δ δεν θα μπορούσε να ψηφίσει τόσα αντιλαϊκά μέτρα όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπογράμμισε ο Λ. Βατικιώτης,  και ενώ «ψήφισαν όλα αυτά έρχονται και τους ζητούνε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή είναι η τύχη των δούλων. Ενας δούλος αυτό που του αρμόζει είναι περισσότερες ταπεινώσεις» ήταν το «φαρμακερό» του σχόλιο».

Στην συνέχεια ο οικονομολόγος κάνει αναφορά ότι με τον μηχανισμό του «κόφτη» εγκαθίσταται ένας ολοκληρωτισμός με αχρείαστη την βουλή και τους βουλευτές, αφού για τα επόμενα χρόνια θα μπορούν να υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες χωρίς να υπάρξει καμιά συζήτηση στο κοινοβούλιο τους.

Εκτίμησε ότι σήμερα έχουμε την πιο «φιλομνημονική βουλή που έχει περάσει από την Ελλάδα» οπότε δεν βλέπει τον λόγο άμεσης προσφυγής σε εκλογές αφού κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούν οι Γερμανοί.
Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι το «μούδιασμα» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία σύντομα θα ξεπεραστεί και αυτό σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση του κυβερνητικού κόμματος –η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1% στις φοιτητικές εκλογές και ο Τσίπρας δημοσκοπικά έρχεται 6ος στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών είπε χαρακτηριστικά- θα φέρει ανάταση του εργατικού κινήματος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger