Home » , » Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Πειθήνιο δουλικό των κεφαλαιοκρατών που μισεί τον λαό

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Πειθήνιο δουλικό των κεφαλαιοκρατών που μισεί τον λαό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Μαΐου 2016 | 7:39 μ.μ.

Η είδηση που έχει δει από τα χτες την δημοσιότητα μας λέει ότι η «αριστερή» κυβέρνηση έφερε στην βουλή δύο «φωτογραφικές» ρυθμίσεις με τις οποίες δίνει «συγχωροχάρτι» σε όλα τα μεγαλαμόγια που διαθέτοντας κατασκευαστικές εταιρίες  κερδοσκόπησαν σε βάρος του ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες.
Οι ρυθμίσεις αυτές που σε άλλες εποχές θα ταρακουνούσαν κυβερνήσεις περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και επιχειρείται να θεσπιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στον απόηχο της ιδιαιτέρως επιβαρυντικής εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία κατηγορούνται για οριζόντιες συμπράξεις συνολικά 63 εγχώριοι και διεθνείς κατασκευαστικοί όμιλοι, μας λέει η σχετική είδηση και συμπληρώνει:
Ειδικά η διάταξη που προβλέπει γενική αποποινικοποίηση για οποιοδήποτε οικονομικό αδίκημα (π.χ. δωροδοκία, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, απάτη, ξέπλυμα χρήματος, απιστία κ.λπ.) έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, ειδικά από τη στιγμή που τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια των οικονομικών εισαγγελέων να εξετάσουν το ποινικό σκέλος όχι μόνο της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά όλων των φακέλων που έχουν ανοίξει μετά από παραβάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού.

Η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει κάτι «ψιλά» από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις κατασκευαστικές εταιρίες νομοθετεί με τρόπο τέτοιο που καμιά συντηρητική κυβέρνηση δεν τόλμησε στο παρελθόν.

Όπως σημείωνε στο κείμενο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών ο Βασίλης Γεώργας Πρόκειται δηλαδή για «συγχωροχάρτι», το οποίο στην προκειμένη περίπτωση της υπόθεσης των κατασκευαστικών εταιρειών αλλά και σε όσες άλλες αντίστοιχης σοβαρότητας ακολουθήσουν, έρχεται να προσφέρει πλήρη ποινική ασυλία και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι κυβέρνηση και εμπλεκόμενοι αναζητούσαν νομική φόρμουλα ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις.

Στους πλουτοκράτες δηλαδή η κυβέρνηση κάνει απλόχερα ρουσφέτια, ενώ για τον απλό λαό επιφυλάσσει νέο άγριο φορομαστίγωμα.
Τελικά πάντως σταματήσαμε να μας εκπλήττει η κυβερνητική πολιτική. Το συμπέρασμα έχει διαφανεί εδώ και μήνες. Η άθλια αυτή συγκυβέρνηση μισεί τον λαό, ενώ είναι πειθήνιο δουλικό των κεφαλαιοκρατών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger