Home » , » Η εφορία άρπαξε λεφτά από … 430.000 λογαριασμούς!

Η εφορία άρπαξε λεφτά από … 430.000 λογαριασμούς!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 | 3:37 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Σοκ προκαλεί η είδηση: η εφορία μόνο το α” τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2016 άρπαξε ληξιπρόθεσμες οφειλές από… 428.465 λογαριασμούς τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου! Λογαριασμους καταθέσεων που είχαν μέσα χρήματα από μισθούς, συντάξεις ή πάσης φύσεως εισοδήματα. Αυτό αποκάλυψε η Realnews.

Φυσικά, όλα έγιναν βάσει του νόμου, αφού ο νόμος επιτρέπει πλέον να κατάσχεται οποιοδήποτε οφειλόμενο στο Δημόσιο ποσό αν αυτό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και αν ο λογαριασμός του οφειλέτη έχει μέσα πάνω από 1.250 ευρώ – στον βαθμό, φυσικά, που ο καταθέτης και ταυτόχρονα οφειλέτης του Δημοσίου έχει κάνει τις σχετικές ενέργειες για να χαρακτηριστεί το ποσό των 1.250 ευρώ ως ακατάσχετο, πράγμα που ελάχιστοι συγκριτικά καταθέτες έχουν κάνει.

Η εφορία μπορεί νομίμως να εισπράξει κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 50 ευρώ προς ασφαλιστικό ταμείο ή άνω των 300 ευρώ προς το Δημόσιο (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.), αρπάζοντας μόνη της τα λεφτά, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ο θιγόμενος ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Ιουνίου 2016 στις 8:24 μ.μ.

Μην αφήνετε στις τράπεζες δεκάρα τσακιστή!
Πάρτε τα ό,τι έχετε και δεν έχετε, στο σπίτι, η, πηγαίνετέ τα σε κανά "Γούκο".
Καλύτερα να τα φάει ένας διαρρήκτης, ένας ληστής, ένας "Γούκος", παρά αυτοί η σούπερ-ληστές!
Να δούμε, πόσες φορές θα "ανακεφαλαιοποιήσουν" κι αυτοί τις τράπεζές τους στο μουλωχτό, όπως κάνουν εδώ και πέντε χρόνια τώρα ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, με τη χαρτούρα, που κουβαλάει το αεροπλάνο στην Ελευσίνα, από την Ελβετία. Οσο "σέρνεται" το capital control αιμορραγεί το σύστημα. Οι λογαριασμοί σιγά-σιγά αδειάζουν, και οι τράπεζες ξεμένουν κάθε τόσο από ρευστό. Τους πονάει κι ας μην το λένε.
Η εκδίκηση της γυφτιάς....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger