Home » , » «Η εκκλησιά να είναι ορθόδοξη και κερί να ‘ρθει να ανάψει όποιος θέλει»;

«Η εκκλησιά να είναι ορθόδοξη και κερί να ‘ρθει να ανάψει όποιος θέλει»;

Από giorgis , Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 | 4:41 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μας γράφει αναγνώστης μας σε ηλεκτρονικό του μήνυμα: «και μένα αν μου έδινε ένας καπιταλιστικός όμιλος, όπως ο ΟΤΕ, 8.000 ευρώ για να του βάλω ολοσέλιδη διαφήμιση, δεν θα είχα πρόβλημα να κυκλοφορώ βδομαδιάτικη  εφημερίδα και μάλιστα επαναστατική όπως θέλει να παρουσιάζεται το "Πριν"».

Προεξοφλεί ο αναγνώστης μας ότι εμείς δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε το μήνυμα του και συνεχίζει κάνοντας κάποιες λογικές ακροβασίες λέγοντας ότι «αυτή είναι η ανταμοιβή του "Πριν: για την αντιΚΚΕ προπαγάνδα που κάνει» και επικαλείται το άρθρο απ’ αυτή την εφημερίδα που αναρτήσαμε.

Λοιπόν, να πούμε αρχικά ότι μπράβο στα ανακλαστικά του αναγνώστη που μας έστειλε το μήνυμα –αφού μόλις πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε το κείμενο του «Πριν»- με την σημείωση όμως ότι δεν είχε την στοιχειώδη εντιμότητα να υπερασπιστεί ενυπόγραφα τα λεγόμενα του.

Από κει και πέρα είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος/α θεωρεί ότι έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα να κάνουμε κριτική σε οποιαδήποτε οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Να τονίσουμε επίσης ότι δεν έχουμε σχέση με το λογιστήριο του «Πριν» για να ξέρουμε πόσο κόστισε η διαφήμιση του ΟΤΕ, αν και δεν είναι αυτό το ουσιαστικό. Αλλά μήπως διαφημιστικές καταχωρήσεις καπιταλιστικών ομίλων δεν έχουμε δει και σε άλλα έντυπα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά και στον «Ριζοσπάστη»;

Το αν θα έπρεπε ή όχι έντυπα που ευαγγελίζονται τον κοινωνικό μετασχηματισμό οραματιζόμενα την λαϊκή εξουσία να δέχονται τέτοιες διαφημιστικές καταχωρήσεις είναι μια άλλη συζήτηση. Η υποκειμενική μας άποψη είναι ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκουν φιλοξενία σε αριστερά έντυπα τέτοιες διαφημίσεις.

Υ.Γ: Πριν πολλά χρόνια ο Χαρίλαος Φλωράκης βρισκόμενος σε κομματική περιοδεία στον Βόλο δέχτηκε μια σχετική ερώτηση από οπαδό του κόμματος (σε ελεύθερη απόδοση): «Πώς γίνεται σύντροφε η Τυποεκδοτική να τυπώνει μια σειρά αστικές εφημερίδες ακόμα και το περιοδικό των μπάτσων»;
 Και η απάντηση του τότε γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ που έχει μείνει ιστορική ήταν: «Η εκκλησιά να είναι ορθόδοξη και κερί να ‘ρθει να ανάψει όποιος θέλει».
Αυτή η αντίληψη εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Ιουνίου 2016 στις 8:55 π.μ.

Το ΚΚΕ απο τοτε που πηγε και προσκυνησε κι αναψε κερι στην ρεβιζιονιστικη
εκκλησια του Χρουτσωφ εχασε και την κομμουνιστικη ορθοδοξια του
Τα ``φιλοσοφικα αποφθεγματα`` του Φλωρακη ηταν για να ικανοποιουνται και να κατευναζονται τα μελη εκεινα που δεν συμφωνουσαν με την εκτυπωση των φυλ
λαδων των χωροφυλακων στην εκτυπωτικη του κομματος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger