Home » , » Σπαρακτική η κραυγή της χαροκαμένης μητέρας του Παύλου Φύσσα (Βίντεο)

Σπαρακτική η κραυγή της χαροκαμένης μητέρας του Παύλου Φύσσα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 | 7:48 μ.μ.

Σπαρακτική η κραυγή της μητέρας του Παύλου Φύσσα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο αβάσταχτος πόνος για το εν ψυχρώ δολοφονημένο από χρυσαυγίτες παιδί της καθημερινά εντείνεται αφού εκτός των άλλων παρακολουθεί και την κτηνώδη συμπεριφορά των κατηγορουμένων,  όποτε επαναλαμβάνεται η ακροαματική διαδικασία σε μια δίκη που καθυστέρει χαρακτηριστικά.
Η χαροκαμένη μάνα απευθύνεται προσωπικά στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό να επέμβουν  για να επιταχυνθεί η δίκη των ναζιστών δολοφόνων.

 «Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μια πολιτική δολοφονία. Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι έξω. Κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο που δολοφόνησαν τον Παύλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους βλέπουμε, να ακούμε τις κοροϊδίες τους, να βλέπουμε τις προκλήσεις τους και τα γέλια τους.

»Φτάσαμε στο σημείο, ο πατέρας του Παύλου να μην είναι στη δίκη γιατί δεν μπορεί να αντέξει. Απλά αν θέλουν ας μου δώσουν μια απάντηση. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από μια εγκληματική οργάνωση που είναι και ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή. Μου οφείλουν μια απάντηση και θα ήθελα μια απάντηση»  είπε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα, στη συνέντευξη Τύπου

Κύρια αιτήματα της κ. Φύσσα και των φορέων που οργάνωσαν την εκδήλωση είναι η μεταφορά της δίκης από την αίθουσα στον Κορυδαλλό σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, ο ορισμός περισσότερων δικάσιμων ημερών από πέντε που έχουν αποφασιστεί να γίνουν αυτόν τον μήνα, και η αποκλειστική απασχόληση στη διαδικασία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση.

«Έπειτα από 4,5 μήνες αποχής συνεχίζεται η δίκη, αλλά το εμπόδιο είναι πως έχουν οριστεί μόλις πέντε συνεδριάσεις μέσα στον Ιούνιο, ενώ παλαιότερα ήταν 12 ανά μήνα. Νιώθουμε ότι έχουμε γίνει μπαλάκι μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης της Εφετείου», επισήμανε η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Για απονεύρωση, υπονόμευση και για προσπάθεια αποστείρωσης από τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης, καθώς και για σοβαρές θεσμικές ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης του Εφετείου έκανε λόγο ο Άγγελος Βρεττός, συνήγορος των μελών του ΠΑΜΕ τα οποία δέχθηκαν επίθεση από τη ΧΑ: «Επιδιώκουμε να καταδειχθεί ότι η ΧΑ είναι φασιστική οργάνωση με απόλυτη δομή, με επιχειρησιακή δράση και με αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο».

Για αναγκαιότητα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών μίλησε και η Ελευθερία Κουμάντου από το Παρατηρητήριο. «Έπειτα από έναν χρόνο διεξαγωγής της δίκης έχουμε καταγράψει κάποια στοιχεία. Από τους 69 κατηγορούμενους στη δίκη εμφανίζονται μόλις 5 με 6. Μέσα σε ένα έτος έχουν γίνει μόλις 63 δικάσιμοι, οι συνεδριάσεις που δεν έγιναν λόγω της αποχής των δικηγόρων υπολογίζονται στις 45, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μόλις 16 από τους 132 μάρτυρες».

Το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Ιουνίου 2016 - 10:44 μ.μ.

Από καιρό έχω πεί πως αυτή η δίκη θα εκφυλιστεί. Από την αρχή φαινότανε.
Η αστική δημοκρατία "μας", είναι ήδη μισοφασιστική σε πολλά επίπεδα, νομοθετικό έργο, σώματα "ασφαλείας", δηλ. καταστολής. Η δικαστική αρχή είναι παροιμιώδης για την υποτακτικότητά της στην αστική τάξη.
Πως θα καταδικαστούν οι φασίστες και από ποιούς;
Κάποιος πρέπει να σφυρίξει στη μάννα του Παύλου, πως, καλά μεν κάνει και τους ξεμπροστιάζει, αλλά όσο περιορίζεται σ' αυτό, θάναι αδύναμη και δε θα τους φοβίζει.
Μόνο ο φοβος της Επανάστασης μπορεί να τους τρομάξει.
Ο Μελιγαλάς είναι το φάρμακο για τους τζάμπα-τσαμπουκάδες των φασιστών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger