Home » , » Προσοδοφόρα κηρύγματα του δεσπότη Αμβρόσιου από τον διαδικτυακό του άμβωνα

Προσοδοφόρα κηρύγματα του δεσπότη Αμβρόσιου από τον διαδικτυακό του άμβωνα

Από giorgis , Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 | 10:35 μ.μ.


Του  Γ.Γ.

Στην χώρα μας αδικείται ο «άγιος» δεσπότης Αμβρόσιος, πρώην χωροφύλακας, γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, θαυμαστής της χούντας καθώς και της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου.
Αν ήταν, ας πούμε, μουλάς στην Σαουδική Αραβία δεν θα έμεινε μόνο σε «παρακλήσεις στον θεό» να «σαπίσουν στόματα» και να «τρυπήσουν στομάχια» για όσους θεωρεί εχθρούς του.  «Αδικείται», όπως και για έναν άλλο λόγο. Αν τα «θρησκευτικά του καθήκοντα» -εδώ διαβάζουμε όλα τα τροπάρια που ψάλει κατά καιρούς - του άφηναν χρόνο στην συγγραφή θεατρικών κωμωδιών, θα άνοιγε ένα νέο μπακιροκοφτείο πέρα από τα «μαγαζιά» που διαχειρίζεται τώρα.

Όχι όμως ότι δεν βρίσκει τρόπο να αναπληρώσει αυτή του την «αδυναμία». Το τελευταίο «σενάριο» που έγραψε στο μπλοκ του, πέρα απ’ ότι βγάζει άφθονο γέλιο ελπίζει να του αποφέρει 36.500 €, ποντάροντας στην μαλακία που δέρνει το «θρησκόληπτο ποίμνιο».

 Από τον διαδικτυακό του άμβωνα, λοιπόν παρακολουθούμε την μετάδοση της «θείας λειτουργίας» του με κύρια αναφορά στα  «θεϊκά σημεία», Μαθαίνουμε για έναν «Τίμιο Σταυρό» που «αναδύεται εξ αυτού μια λεπτή και άρρητη ευωδία», ότι στον σημείο που έγινε στο Αίγιο  στις 15 Ιούνη 1995 από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας «πρόβαλε μια εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!», ενημερωνόμαστε για τις οπτασίες "ενός ευλαβή γέροντας  ηλικίας 70 ετών" που έβλεπε να «παραστέκουν δίπλα του ένας Σταυρός και μια μαυροφορεμένη Γυναίκα, η Παναγία μας». 

Και ερχόμαστε στο τελευταίο απολυτίκιο του Αμβρόσιου. Είναι κι αυτό «θεόπνευστο» και η ουσία του τροπαρίου, μεταφέρει μια … τηλεφωνική εντολή προς τους πιστούς –η οποία  έχει μεταφυσική προέλευση- να συνεισφέρουν τον οβολό τους γιατί η Μητρόπολη «δεν έχει χρήματα» να υλοποιήσει μια … «θεία» επιθυμία!

Αλήθεια, πόση φαντασία πρέπει να έχει ένας συγγραφέας για να γράφει το παρακάτω σενάριο που μας απαγγέλλει ο Αμβρόσιος;

 Ένα περίεργο τηλεφώνημα:

Τό βράδυ της 18ης Ιουνίου 1995 βρισκόμασταν εκεί στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπου σε δύο σκηνές είχαν εγκατασταθή οι Υπηρεσίες Διασώσεως. Ήμασταν εκεί σε μία Σύσκεψη των τοπικών Αρχών,  ο Δήμαρχος, ο αείμνηστος πια  Λέλος Σιαβελῆς, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ο Μητροπολίτης κ. ά. Ξαφνικά ένα τηλεφώνημα ήλθε να ταράξη την ατμόσφαιρα. Στη διπλανή σκηνή εκτύπαγε με επιμονή το υπηρεσιακό τηλέφωνο. Ένα τηλέφωνο πρόχειρο, εγκατεστημένο από τον ΟΤΕ, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Διασώσεως. Ένα τηλέφωνο, του οποίου ο αριθμός δεν ήταν καταχωρημένος, άγνωστος στους πολλούς.  Ξαφνικά, λοιπόν, στη διπλανή σκηνή κτυπούσε με επιμονή το τηλέφωνο αυτό. Έτρεξαν τότε για να σηκώσουν το ακουστικό ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας και η σύζυγος του τότε Δημάρχου  μας Κυρία Χριστίνα Σιαβελή. Σε λίγα λεπτά και οι δύο, με έκδηλη την αμηχανία στο πρόσωπό τους, επέστρεψαν στη σκηνή, όπου όλοι εμείς οι άλλοι ήμασταν σε σύσκεψη. Τι συμβαίνει, τους ερωτήσαμε όλοι μαζί με ένα στόμα; Ποιός ήταν στο τηλέφωνο;

Ίδού, λοιπόν, η απάντηση:

Ήταν, είπαν, μια άγνωστη γυναικεία φωνή, η οποία μας είπε: «Σας τηλεφωνώ από τη Θεσσαλονίκη. Σας έσωσεν ο Σταυρός! Προσπαθώ να βρω κάποιον στο τηλέφωνο. Ὀμως  δεν μπορώ να βρώ ούτε τον Δεσπότη, ούτε τον Δήμαρχο. Τα τηλεφωνά τους δεν απαντούν,  δεν λειτουργούν. Βρίσκω όμως εσάς! Δεν γνωρίζω ποιός είσθε. Δεν με ενδιαφέρει! Παρακαλώ να πείτε στο Αίγιο, να πείτε όπου πρέπει, ότι  ο Σταυρός έσωσε το Αίγιο! Να κατασκευάσετε, λοιπόν, ένα πελώριο Σταυρό και να τον στήσετε κάπου πολύ ψηλά, για να Τον βλέπουν οι Αιγιώτες και να Τον προσκυνούν!»

Οι επισημάνσεις του κειμένου είναι του «αγίου» Αμβρόσιου. Δεν πιστεύουμε να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Σταυρός δεν έσωσε και τους 26 πολίτες που έχασαν την ζωή τους, Η προφανή απάντηση είναι στην ψαλμωδία του δεσπότη. Δεν υπήρχε Σταυρός στο μέγεθος που αρμόζει για μια τέτοια μητρόπολη.

Και αφού λοιπόν πληροφορούμαστε από τον δεσπότη ότι κατά την διάρκεια του σεισμού «Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΜΑΣ» και τι σχέση έχει αυτή η φυσική καταστροφή με «τον αριθμό 666» φτάνουμε στο «διά ταύτα» του «θεόπνευστου κηρύγματος»:

«Ήλθε, λοιπόν, η ώρα για να εκπληρώσουμε ό,τι η θεϊκή εκείνη φωνή διά του τηλεφώνου από τη Θεσσαλονίκη, μας έδωσεν ως εντολήν. «Ο Σταυρός σας έσωσε! Να κατασκευάσετε, λοιπόν, ένα πελώριο Σταυρό και να τον στήσετε κάπου πολύ ψηλά, για να Τον βλέπουν οι Αιγιώτες και να Τον προσκυνούν!»

Καταλήγει, λοιπόν ο δεσπότης πως πρακτικά θα γίνει η «υλοποίηση αυτής της θεϊκής επιθυμίας, ή και εντολής»: 

Προσευχηθήτε, παρακαλώ, για να την ολοκληρώσουμε. Έχουμε την τοποθεσία! Ο κ. Ανδρέας Αγγελόπουλος μας παραχωρεί δωρεάν ένα κομμάτι γής 300 μ2 από το κτήμα του. Έχουμε και τα Σχέδια! Τα εξεπόνησε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Δημήτριος Χατζησοφιανός και το Επιτελείον του! Δέν έχουμε όμως τα χρήματα! Μας λείπουν! 

Το ύψος της δαπάνης εγγίζει τις 36.500 €, και επί πλέον ο ΦΠΑ. Ένας μεγάλος σιδερένιος Σταυρός θα υψωθή σε μια κορυφή κάπου στην Κοινότητα Σελινούντος. Θα έχη ύψος 18 μέτρα. Το βράδυ θα φωτίζεται! Θα είναι ορατός από όλο σχεδόν το Αίγιο!

Είθε ο Πανάγαθος Θεός να μας βοηθήση να το επιτύχουμε.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Αίγιον, 15 Ιουνίου 2016

Και καταλήγει ο αρχιρασοφόρος δημοσιεύοντας τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ώστε οι πιστοί να "τσοντάρουν" για να γίνει πραγματικότητα η ¨θεία εντολή"

 Ο δικός μας "θεός", δηλαδή ο λαϊκός παράγοντας να δούμε πότε θα βοηθήσει για να απαλλαγούμε από την "μαυρίλα" κάθε είδους που μας καταπλακώνει. Είτε αυτή παρουσιάζεται μέσα από ράσα είτε κυκλοφορεί με πολιτικάντικα κουστούμια.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Ιουνίου 2016 στις 11:26 μ.μ.

Αθανάσιος Λενής, πρώην χωροφύλακας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger