Home » , » ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Οι δυο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Οι δυο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 | 3:08 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Όπως κατά δήλωση του Χίτλερ οι Ναζί (Εθνικοσοσιαλιστές) θα μπορούσαν να λέγονται φιλελεύθεροι, έτσι κι οι νεοφιλελέδες θα μπορούσαν να λέγονται νεοναζί.

Τι όνειρο έχει ο γιος του αποστάτη, βρικόλακας και ο ίδιος; Την αύξηση της ανεργίας. Ο νεοφιλελές ζητάει κέρδος για τους πλούσιους. Το εξυψώνει σε αυτοσκοπό. Πως γίνεται το κέρδος; Με την υπεραξία. Υπεραξία για όσους δεν ξέρουν "είναι η διαφορά μεταξύ της αξίας που δημιουργούν οι εργαζόμενοι στην καπιταλιστική οικονομία και των μισθών με τους οποίους αμείβονται και οι οποίοι είναι πάντα χαμηλότεροι από αυτήν". Ευνόητο είναι λοιπόν πως μεγαλύτερο κέρδος για τον ιδιώτη σημαίνει μικρότερο μισθό για τον εργαζόμενο.

Το νεοφιλελευθερισμό τον ενδιαφέρει μόνο ο πλούσιος ιδιώτης, όλοι οι άλλοι είναι απλά "μέσα" για να κερδοσκοπήσει ο κεφαλαιούχος. Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη; Με την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και την αύξηση της ανεργίας, ο καπιταλισμός δημιουργεί εξαθλιωμένους ("Λούμπεν" κατά το Μαρξισμό) που λόγω της πλήρους εξαθλίωσής τους και του φόβου της ανεργίας βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο και επομένως συμβιβάζονται με άθλιες συνθήκες εργασίας εις βάρος της ασφάλειας τους και μισθούς - ψίχουλα.

Ο Μητσοτάκης, αν του δοθεί η ευκαιρία, θα προχωρήσει θα ακόμα περισσότερο. Θα χρησιμοποιήσει το κράτος, όχι μόνο όπως λέει ο νεοφιλελευθερισμός, δηλαδή τον εξαναγκασμό του κράτους να λειτουργεί με όρους των αγορών, αλλά όπως επιβάλουν τα προσωπικά του συμφέροντα. Θέλει να απολύσει όλους τους διορισμένους από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ του Καραμανλή και του Σαμαρά και φυσικά από το ΣΥΡΙΖΑ, αίροντας τη μονιμότητα, και να βάλει στη θέση τους τα βαφτιστήρια του μπαμπά του. Πρόκειται να συνεχίσει τη διάλυση του κράτους, ώστε να το απαξιώσει και να το ξεπουλήσει.

Το επιπλέον πρόβλημα, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, είναι πως η αγορά κινείται μόνο με χρήματα συνταξιούχων και τους μισθούς υπαλλήλων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αυτοί είναι οι καταναλωτές άλλωστε. Όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια έχουν φύγει στο εξωτερικό ώστε να αποφύγουν την φορολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι περικοπή δαπανών, όπως ισχυρίζεται ο Μητσοτάκης, αλλά και εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σημάνει μόνο ένα πράγμα: Λιγότερα συνολικά χρήματα για το εμπόριο τις μικρές επιχειρήσεις, επομένως περισσότερα λουκέτα, άρα νέους ανέργους στον ιδιωτικό τομέα κλπ. Ακόμα οι νεοφιλελεύθεροι είναι μεγάλοι υποκριτές όταν μιλάνε για λιγότερο κράτος.

Φυσικά εννοούν λιγότερες κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες προς τους πολλούς, για να μπορούν οι ίδιοι να πουλήσουν τις υπηρεσίες αυτές πανάκριβα χωρίς καμία εγγύηση. Αλλά οι ίδιες οι επιχειρήσεις τους θέλουν το κράτος για κερδοφορία! Το παράδειγμα του Μαρινόπουλου ή τα χρέη των καναλιών δείχνουν ότι στην πραγματικότητα οι φορολογούμενοι δημόσιοι - ιδιωτικοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι κλπ, πληρώνουν αδρά την κακοδιαχείριση για να μην πούμε τα κόλπα των πλουσίων.

Τα χρέη του Μαρινόπουλου είναι 1,3 δις ευρώ, ενώ το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που αφορά 700.000 άτομα είναι μόλις 170 εκατομμύρια (75 από ΕΣΠΑ 95 από Δημόσια Ταμεία) κατά δήλωση της υπουργού. Δηλαδή πάνω από 7 τέτοια προγράμματα μας στοίχισε μια ιδιωτική, επαναλαμβάνω ιδιωτική, το ξαναλέω για να το εμπεδώσουμε, ιδιωτική εταιρία! Γιατί; 
Η περιούσια του ιδιοκτήτη μόνο στο Κατάρ είναι πάνω από 1 δις! 

Το πλέον εξωφρενικό οι μισθοί μας και οι συντάξεις μας κόβονται για να σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες! Αυτές που ιδιωτικοποιήθηκαν για να λειτουργήσουν - υποτίθεται καλύτερα! Και το κερασάκι: Θα μας πάρουν τα σπίτια οι ένοχοι της εξαθλίωσης μας! Οι Τράπεζες που γι αυτές χρεοκοπήσαμε, επειδή χάριζαν δις σε μια χούφτα κηφήνες! Αλλά εκεί, κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΝΔ κάνουν την πάπια.

808 εκατομμύρια χρωστάνε μόνο τα κανάλια. Μοναχά ο ΔΟΛ χρώστα 197 εκατομμύρια. Πόσο είπαμε κοστίζει το περιβόητο Εισόδημα Αλληλεγγύης; 170. Πόση αλληλεγγύη λοιπόν έδειξε το κράτος στους λίγους πλούσιους; Κατά τα άλλα, όπως λέει κι ο Κούλης, "ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας"! Ποιοι όμως Κυριάκο γιατί "τρελαίνομαι" όταν ακούω τέτοια; Εσύ κι οι φίλοι σου. Εμείς θα ζήσουμε καλά όταν σας στείλουμε στο διάολο. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger