Home » , » Ελληνικά κεφάλαια επενδύουν ... εξωτερικά

Ελληνικά κεφάλαια επενδύουν ... εξωτερικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 | 5:14 μ.μ.

Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;

Από τον ιστορικό λόγο του Αρη Βελουχιώτη στις 29 Οκτώβρη 1944 στην Λαμία.

Δεν χρειάζεται κανένας παραπάνω σχολιασμός στην παρακάτω είδηση –την αλιεύσαμε από την εφημερίδα «Πριν»- από τα όσα είχε πει ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ.

Ελληνικά κεφάλαια επενδύουν … εξωτερικά

Μπορεί από το εξωτερικό να αναζητεί η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται τους επενδυτές στην Ελλάδα, αλλά οι έλληνες καπιταλιστές την … κάνουν καταφεύγοντας στο εξωτερικό για μπίζνες. Σημαντικά ονόματα επιχειρούν να προωθήσουν τις θέσεις τους κατακτώντας νέα μερίδια στην διεθνή αγορά.

Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν σχεδιάζει να αγοράσει μονάδα τσιμέντου στην Βραζιλία σε μια επένδυση 90 εκατ. Ευρώ, ενώ συνεχίζει την παρουσία της στις ΗΠΑ με επενδύσεις καθετοποίησης, αλλά και σε Αφρική, Λ. Αμερική.

Η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο, ενώ ήδη έκλεισε το εργοστάσιο της Φλώρινας και η Intrasoft Interrnational, συμφερόντων Κόκκαλη επιχειρεί στην ... Τανζανία όπου ανέλαβε μεγάλο έργο εγκατάστασης τραπεζικού πληροφοριακού συστήματος σε κεντρική τράπεζα της χώρας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger