Home » , » Δυσφημεί την Αριστερά η κυβέρνηση Τσίπρα

Δυσφημεί την Αριστερά η κυβέρνηση Τσίπρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 | 10:03 μ.μ.

 Πηγή: ¨Πριν¨

Με βαρύγδουπες, γελοίες αλλά, προπαντός επικίνδυνες εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το «Νέο Κοινωνικό Κράτος» και το «Νέο Σύνταγμα» της «Νέας Ελλάδας» του μνημονικού νεοφιλελευθερισμού, προετοιμάζεται ο νέος γύρος της αστικής επίθεσης από Σεπτέμβρη, που κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή πλημμυρίδα του «νέου».

Το πόσο «νέο» είναι το κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης μας το ξεκαθάρισαν τα ΜΑΤ που παραβίασαν το πανεπιστημιακό άσυλο στην Θεσσαλονίκη, όπως ακριβώς τα «παλιά» ΜΑΤ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Πόσο "νέα" μπορεί να είναι η κακέκτυπη αντιγραφή της επιδοματικής μοιρασιάς της φτώχειας και της ανεργίας, του πρώτου διδάξαντα Σημίτη;

Αντιλαμβανόμενη τη λαϊκή οργή που φουντώνει από την πολιτική της, η κυβέρνηση οργάνωσε ένα καλοκαιρινό επικοινωνιακό φεστιβάλ "κοινωνικής ευαισθησίας", όπως αυτά του Σκάι, μαζεύοντας σακούλες με τρόφιμα από τα απομεινάρια των κοινωνικών περικοπών του τρίτου και των δυο άλλων μνημονίων. Το "Νέο Σύνταγμα" που προωθεί δεν είναι τίποτε άλλο από μια "πλάγια" συνταγματοποίηση της νέας μνημονιακής Ελλάδας, της πανευρωπαϊκής λιτότητας, της ελαστικής ακόμη και απλήρωτης εργασίας, της ασυδοσίας των εργοδοτών, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων, της επέλασης των τραπεζών. Η πραγματική ονομασία που θα έπρεπε να είναι "Μνημονιακό Σύνταγμα" της ΕΕ, του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η μαχόμενη, αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά θα βρεθεί από Σεπτέμβρη μπροστά σε νέες προκλήσεις. Θα χρειαστεί να συμβάλλει αποφασιστικά σε μια ενωτική αναχαίτιση της υποχώρησης του εργατικού _ λαϊκού κινήματος, στο ξέσπασμα αγώνων και στην πολιτική γενίκευσή τους, να επανεξοπλίσει το κίνημα επανεξοπλίζοντας τον εαυτό της με ένα πραγματικό νέο "Σύνταγμα" των εργατικών και των λαϊκών δικαιωμάτων, με την απαραίτητη στρατηγική και τακτική, που θα ανταποκρίνεται στις νέες, πολύ πιο απαιτητικές συνθήκες. Και ο Σεπτέμβρης θα βρει τη χώρα και την περιοχή μας μέσα σε πολεμικές προετοιμασίες, όπως δείχνουν οι διεθνείς εξελίξεις.

Οι παλιές λέξεις "ψωμί, δουλειά, ελευθερία, ειρήνη" αποκτούν καινούργιο εκρηκτικό κοινωνικό νόημα, μετωπικό περιεχόμενο, αντικαπιταλιστική δυναμική και επαναστατική προοπτική.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

30 Ιουλίου 2016 στις 10:44 μ.μ.

"Η μαχόμενη, αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά θα βρεθεί από Σεπτέμβρη μπροστά ...."
Σωστά!
Αφού τελειώσει τις διακοπές της, θα γυρίσει να σώσει και τον Λαό....

31 Ιουλίου 2016 στις 1:56 π.μ.

Οτι και να πείτε τωρα ουριτσες του Τσίπρα, τίποτε δεν σας σώζει.
Είστε ενα απο τα πολλά και φαιά της σοςιαλδημοκρατιας, οπλο ταξικο του κεφαλαίου και εχθρός της εργατικης ταξης.
Ο ρόλος σας κλασικός.
Να κατασκευάσετε τη νέα σοσιαλδημοκρατική απάτη τωρα που αυτη του ΤσιπροΣυριζα κατέρρευσε.

31 Ιουλίου 2016 στις 6:46 π.μ.

Η δημοσίευση "σχολίων" σαν τα παραπάνω από τα δύο γνωστά τρολ, προσβάλλει την αισθητική μας και δυσφημεί το ΒΚ.

31 Ιουλίου 2016 στις 1:41 μ.μ.

...Αυστηροί οι προηγούμενοι με τα σχόλια τους για την αντικαπιταλιστική - επαναστατική αριστερά. Έχω να τονίσω ότι παρόλο τις αδυναμίες της έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στα πλαίσια της ταξικής πάλης και των λαικών αγώνων. Ο α/α χώρος και η επαναστατική αριστερά στάθηκαν ψηλά μέσα στην απογοήτευση και την κατήφεια που έφερα η "αριστερή" κυβέρνηση. Καλόπιστη η αυτοκριτική και αναγκαία αλλά μην τα μηδενίζουμε και όλα σύντροφοι...

31 Ιουλίου 2016 στις 3:57 μ.μ.

Αμάν πια με αυτό το πρώτη φορά αριστερά που δυστυχώς το αναπαραγάγουν πολλοί και διαφορετικοί. Δεν είναι ούτε πρώτη φορά (έστω τουλάχιστον για το "φαίνεσθαι" το ΠΑΣΟΚ του 81-85 προχώρησε σε κάποιες φιλολαϊκές μεταρρυμίσεις) και φυσικά με αυτά που δεν έχει κάνει/έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ΔΕΝ είναι αριστερά! Και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εμπεριέχει στα αρχικά του και το σοσιαλιστικό και το κίνημα, είναι κάτι απ'τα 2; Το πρώτη φορά αριστερά το χρησιμοποιούν οι νενέκοι του φιλελευθερισμού για τους δικούς τους λόγους. Έτσι και η υπόλοιπη αριστερά υπερασπίζεται την "αριστεροσύνη" της με το να τους συγκαταλέγει μέσα στους κόλπους της; Δεν πιστεύω ότι δέχεται το "ότι δηλώσεις είσαι"; Οπότε από τι το κρίνει από τις πράξεις του... ;

31 Ιουλίου 2016 στις 5:04 μ.μ.

Αγαπητέ κόκκινε πάνθηρα, είσαι υπερβολικά ήπιος με τους δύο πρώτους "σχολιαστές" και μάλλον δεν πολυδιαβάζεις ΒΚ. Ο Αντώνης και ο σεχταριστής (όνομα και πράγμα!) είναι δύο απίθανοι γραφικοί τύποι, που ο μόνος λόγος που αναρτούν σχόλια είναι για να υβρίζουν το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και μάλιστα, όλα τα "σχόλιά" τους είναι σαν κι αυτά τα δύο που διάβασες. Είναι σαν να διαβάζεις σχόλια σε ποδοσφαιρικές ιστοσελίδες όπου αλληλοβρίζονται οι βάζελοι και οι γαύροι. Κανονικά, τέτοια χυδαία, αλήτικα και καταγωγιακού επιπέδου σχόλια από επαγγελματίες αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολιαστές (που βέβαια ανήκουν στο χώρο του "Κ"ΚΕ) ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύονται. Έχω την εντύπωση ότι τέτοιου τύπου και επιπέδου σχόλια δεν δημοσιεύονται σε άλλες ιστοσελίδες, όπως, για παράδειγμα, στην Ίσκρα.

1 Αυγούστου 2016 στις 12:34 π.μ.

Σωπα ρε.Σε ποιό σημείο ακριβώς των δυο πρώτων σχολίων βρίσκεις κανείς χυδαιότητα;Ουτε μισή ύβρης δεν υπάρχει.Κανονικά σχόλιο πολιτικού περιεχομένου.Οι θιγμένοι ας κοιτάξουν πρώτα την καμπούρα τους για τον ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως του βαστάζου του ΣΥΡΙΖΑ.Οταν η αντιΚΚΕδελια γίνετε αντιανταρσυα ωρύστε.Ενω το αντίθετο είναι το φαί σας.

1 Αυγούστου 2016 στις 5:09 π.μ.

Προς τον αποπάνω "σχολιαστή" (τρομάρα του!!) Παναγιώτη Θεοφάνους: που τα βλέπεις τα πολιτικά επιχειρήματα; Μήπως αυτό με τις διακοπές, του σεχταριστή; 'Η μήπως το "σχολιο" του Αντώνη; Ο Αντώνης έχει ΕΝΑ μόνο "σχόλιο" που το κάνει copy-paste κάθε φορά που οι σύντροφοι του ΒΚ τολμούν να κάνουν ανάρτηση για το ΝΑΡ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Ίσως να μην το θυμάσαι ή κάνεις πως δεν το θυμάσαι, αλλά τον Αντώνη μας τον ξεφτίλισε ο σ. Γιώργης (προφανώς τράβαγε τα μαλλιά του με αυτά που διάβαζε ο άνθρωπος!), λέγοντας πως ο Αντώνης ή είναι αντιΚΚΕ προβοκάτορας ή έχει μυαλό με IQ ραδικιού. Εγώ αρχικά νόμιζα πως ισχύει η δεύτερη πιθανότητα, αλλά τώρα είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης είναι αντιΚΚΕ προβοκάτορας. Τέτοιας ποιότητας είναι δύο παραπάνω παιδιά, τέτοια σχόλια κάνουν. Όσο για σένα, έχεις πολλά ψωμιά ακόμα να φας για να πουλάς μαγκιά εδώ πέρα. Μάθε πρώτα να εκφράζεσαι σωστα στην ελληνική γλώσσα, μάθε πρώτα να μην κάνεις συντακτικά λάθη, μάθε πρώτα πως γράφεται η ύβρις, να αποκτήσεις, έπειτα, στοιχειώδη πολιτική σκέψη και να σκέφτεσαι με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα, όπως ακριβώς κάνουν τα δύο παραπάνω λαμπρά παιδιά (μετα οποία έχεις ακριβώς το ίδιο χαμηλο επίπεδο) και οι χουλιγκάνοι του ποδοσφαίρου, και μετά τα λέμε πάλι...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger