Home » , » Αφού μας έσφαξαν, θα μας κρεμάσουν στο τσιγκέλι.

Αφού μας έσφαξαν, θα μας κρεμάσουν στο τσιγκέλι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 | 4:28 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ευχαριστημένοι είναι οι βρικόλακες καθόσον ήπιαν μπόλικο αίμα. Βέβαια δεν χορταίνουν ποτέ, αλλά έφαγαν καλά.
Εμείς αν φάγαμε; Μα εμείς είμαστε το γεύμα. Πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, δικαιώματα... ε! να μην πουν κι ένα καλό λόγο για το μάγειρα; Το "μέγα σεφ" Αλέξη Τσίπρα, ο όποιος μαγειρεύει τόσο καλά, που τα ΟΧΙ τα κάνει ΝΑΙ, το παλιοτόμαρο.

"Ίσως βγούμε ξανά στις αγορές το 2017". Κι είχα μια φαγούρα. Στις αγορές δεν ήμασταν τόσα χρόνια πριν το μνημόνιο; Και εγώ σου λέω άντε και βγήκαμε. Με τι τόκο θα δανειστούμε και κυρίως πως θα τα εξοφλήσουμε; Θα μου πείτε "από το μνημόνιο χίλιες φορές καλύτερα οι αγορές" σωστά, αλλά το ένα φέρνει το άλλο. Γιατί πως φτάσαμε στο μνημόνιο; Από δανεικά που ενώ τα πήραν λίγοι, φέσωσαν τους πολλούς.

Από το 2008 οι μισθοί σχεδόν εξαφανίστηκαν. Έγιναν πουρμπουάρ και μάλιστα από τσιφούτη. Οι συντάξεις έγιναν κιμάς, που φαγώθηκε από τους τοκογλύφους, ενώ χιλιάδες θέσεις εργασίας μετατράπηκαν σε θέσεις ειλώτων, σκλάβων σε γαλέρες. Τα εργασιακά δικαιώματα δεν υπάρχουν πλέον. Μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλάκωσαν από όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετέχουν κι αυτοί στο πάρτι με ούζα.

Οι Κινέζοι μας λένε "αν δεν κάνετε καθόλου απεργίες, αν δουλεύετε περισσότερο και τσάμπα θα κάνουμε επενδύσεις". Αχ τι καλά! Έφαγαν όλον τον κόσμο ψάχνοντας για μαλάκες και τους βρήκαν στην Ελλάδα. Που αλλού; Γιατί διεφθαρμένοι, απατεώνες και ψεύτες πολιτικοί υπάρχουν κι αλλού, όπως κι ηλίθιοι, πουθενά όμως σαν τα δικά μας "τεφαρίκια".

Θυμάμαι, όταν δανειζόμασταν από τις αγορές, έπαιρναν οι Τράπεζες τηλέφωνο και μας έλεγαν "έχουμε στη διάθεσή σας ένα δάνειο". Κι εγώ τους έλεγα "Για πείτε μου πως θα το πληρώσω, που δεν μου φτάνει ούτε για φαΐ όχι για δόσεις". Λέτε να την πάτησαν έτσι "τηλεφωνικώς" με τα κανάλια ή τα κόμματα, που τα δάνειζαν εκατομμύρια χωρίς κανένα έλεγχο;

Θυμάμαι τους πολιτικούς που μιλούσαν με θράσος χιλίων πιθήκων, όταν τους ρωτούσαν για τα σκάνδαλα. "Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα"! Λοιπόν κύριε εισαγγελέα, λείπουν χρήματα, το χρέος είναι 212% του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι στοιχείο κλοπής; Υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Να τους φτύνεις, να μη βασκαθούν οι ανεύθυνοι. Μόνο μην τολμήσει κάποιος να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Εφόσον η Θέμιδα είναι τυφλή, που να δει τι γίνεται.

Παρέγραψαν τα δικά τους εγκλήματα, ενώ μας άφησαν τις επιπτώσεις. Το πλέον εκνευριστικό με δαύτους είναι ότι βγαίνουν κι από πάνω. Δεν είναι μόνο το δικό τους το θράσος. Δεν είναι μόνο ο σαδισμός του Μητσοτάκη, η υποκρισία του Τσίπρα, η ξεδιαντροπιά του κάθε κηφήνα που μας κάθισε στο σβέρκο. Είναι η δική μας η ανεκτικότητα. Πείτε τη και βλακεία, που ακόμα τους ανεχόμαστε!
Βέβαια έχει κι ένα δίκιο ο κόσμος. Όταν δεν εμπιστεύεται κανένα. Αλλά μπορείς πάντα να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στους άλλους που είναι στην ίδια κατάσταση με σένα. Αυτοί δεν πρόκειται να σε πουλήσουν. Μαζί είμαστε ικανοί να βρούμε λύσεις, δεν χρειαζόμαστε τους σάπιους, αυτούς που τα έκαναν σαν τα μούτρα τους.

Θα στο πω μια φορά ακόμα. Καλά κάνεις και δεν αγωνίζεσαι για την καρέκλα κανενός κερατά, πάλεψε όμως για σένα, για τα παιδιά σου. Γιατί η μάχη αυτή είναι για τη δική μας ζωή, όχι των βολεμένων. Μην περιμένεις άλλο, τα τσιμπούρια όσο τ' αφήνεις τόσο πίνουν αίμα... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger