Home » , » Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: ''Ελέφαντες'' εναντίον ''Γαϊδάρων''

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: ''Ελέφαντες'' εναντίον ''Γαϊδάρων''

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 | 3:19 μ.μ.


Μας στάλθηκε από την ομογενειακή εφημερίδα "Καλάμι"

Γιά πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, τις εκλογές φαίνεται ότι θα τις κρίνουν 28.1 εκατομ. λατίνοι ψηφοφόροι.
Από ότι φαίνεται, το Μεξικό θα χτίσει τείχη στα σύνορα γιά να εμποδίσει Αμερικανούς πρόσφυγες, που πιθανά να ζητήσουν κι εκεί άσυλο, μετά τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο και θα στείλει τον λογαριασμό στην Ουάσιγκτον. Το καλύτερο σενάριο είναι εκλογή της Χ. Κλίντον, με την ελπίδα να σοβαρευτεί, ώστε να συνεχιστεί η οικονομική σταθερότητα, η μείωση της ανεργίας, η άνοδος χρηματιστήριου, η μη εμπλοκή σε πόλεμο κλπ., που κατάφερε ο Ομπάμα, παρά το ''σαμποτάζ'' που του έκανε γιά 8 χρόνια το (ρεπουμπλικάνικο) Κογκρέσσο. Η Κλίντον είναι και επίφοβη. Μην ξεχνάμε τα ''παιχνίδια'' που έκανε η Χίλλαρυ -παρασύροντας τον πρόεδρο- με Αίγυπτο, Λιβύη, Συρία, προς όφελος του Ισραήλ.

Αν εκλεγεί ο μη πολιτικός, αλλά παρορμητικός, κινδυνολόγος, απρόβλεπτος, Ντόναλντ Τραμπ, που μιλά γιά ''αλλαγή''και αρχίσουν περιπέτειες εκτός συνόρων ή εξοπλισμοί όπως προαναγγέλει, τότε θα ξαναμπούμε σε ύφεση και άσχημη.

Δυστυχώς, Τραμπ ή Κλίντον, δεν είναι ότι καλύτερο γιά να επιλέξει ένας πολίτης. Φυσικά, αν εκλεγεί η Χίλλαρυ, θα είναι ιστορικό γεγονός, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημαντικός παράγοντας, η απέχθεια των πολιτών γιά το πολιτικό σύστημα, γιά το κατεστημένο, που μπορεί να λειτουργήσει θετικά γιά τον Τραμπ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger