Home » , » Είναι καλοδεχούμενος ο γερμανικός στρατός στην Ελλάδα;

Είναι καλοδεχούμενος ο γερμανικός στρατός στην Ελλάδα;

Από askordoulakos , Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 | 4:20 μ.μ.

«Όπου βία πάρεστι, ουδέν ισχύει νόμος».

Μένανδρος (4ος αιών π.Χ)
 _____________________________

Δεν έχουν περάσει, ούτε 32 ημέρες από ανάρτησή μας, βάσει της οποίας στην Ελλάδα, η οικονομική κατοχή μετουσιώνεται πλέον σε στρατιωτική.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο γινόταν λόγος για Γερμανούς μπάτσους, που έκαναν έλεγχο σε διερχόμενους οδηγούς στη Σάμο, ρίχνοντας πάνω τους φώτα και προβολείς, ενώ μετά ζητούσαν ταυτότητες!

Έρχεται, λοιπόν, η χτεσινή ελληνική ηλεκτρονική έκδοση της Deutsche Welle για να επιβεβαιώσει τον τίτλο της παραπάνω ανάρτησής μας!

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ηλεκτρονική έκδοση της Deutsche Welle, με αφορμή την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, ο  Πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου,  Νόρμπερτ Λάμερτ δήλωσε στην εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, πως ενδεχομένως να έπρεπε κανείς να σκεφθεί την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι Γερμανοί στρατιώτες θα πρέπει να σταθμεύουν στα πλαίσια διεθνών αποστολών εκεί όπου είναι καλοδεχούμενοι!

Στο ίδιο πνεύμα κι οι σημερινές δηλώσεις του... χριστιανοκοινωνιστή πολιτικού, Φλόριαν Χαν στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ότι η Ελλάδα, ή η Ιορδανία θα ήταν καλές επιλογές, αν ο Ερντογάν συνεχίσει να εμποδίζει τις επισκέψεις Γερμανών αξιωματούχων στο Ιντσιρλίκ!


Αντί επιλόγου, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της Deutsche Welle (σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας):          

                                 Στην Ελλάδα αντί του Ιντσιρλίκ η γερμανική δύναμη;

 Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με αφορμή την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Γερμανός πολιτικός προτείνει μεταφορά στην Ελλάδα ή την Ιορδανία.

Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, πως ενδεχομένως να έπρεπε κανείς να σκεφθεί την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι Γερμανοί στρατιώτες θα πρέπει να σταθμεύουν στα πλαίσια διεθνών αποστολών εκεί όπου είναι καλοδεχούμενοι.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε σήμερα το πρωί στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός Φλόριαν Χαν. Στην ερώτηση τι θα γίνει εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει να εμποδίζει τις επισκέψεις γερμανών αξιωματούχων στο Ιντσιρλίκ, απαντά ότι «σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Τότε θα πρέπει να δούμε πού μπορούμε εναλλακτικά να συνεχίσουμε αυτή την αποστολή. Θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ελλάδα, ή η Ιορδανία θα ήταν καλές επιλογές».

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα ή η Ιορδανία συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο ο Φλόριαν Χαν επισημαίνει ότι «αυτό θα διαφανεί μέσα από συζητήσεις. Αλλά είμαι σίγουρος ότι, για παράδειγμα, η Ιορδανία θα ήταν πρόθυμη, διότι μας είχαν δώσει το μήνυμα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού αυτής της αποστολής».

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!
                                                                                                         
 askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger