Home » , » Γιατί βιάζονται να χρεώσουν τον μακελάρη στο ISIS;

Γιατί βιάζονται να χρεώσουν τον μακελάρη στο ISIS;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 | 10:46 μ.μ.

Κι ενώ δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δράστη του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας με τους ισλαμοφασίστες του ISIS, ΜΜΕ, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέχρι τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και κάτι γραφικοί «δικοί» μας τύποι σαν τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Χρήστο Χωμενίδη, που ζήτησε από τις δυτικές κυβερνήσεις να ισοπεδώσουν το ISIS και να το σβήσουν από το χάρτη, έχουν βγάλει το «πόρισμά» τους.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν καταλήξει σχεδόν στο συμπέρασμα ότι η τρομοκρατική ενέργεια στην Γαλλική πόλη με τους δεκάδες νεκρούς, σχεδιάστηκε και καθοδηγήθηκε από το ισλαμικό κράτος.
Ορισμένοι μάλιστα απ' αυτούς εκφράζουν και την βεβαιότητά τους, όπως ακούσαμε να μας λέει ένας που παρουσιάστηκε σαν ιστορικός -δεν συγκρατήσαμε το όνομα του - στην τηλεόραση του Σκάι.

Στην τελική είναι αδιάφορες οι παπαριές που μπορεί να ακούστηκαν από «δικούς» μας αποτυχημένους πολιτικάντηδες και χρεοκοπημένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Είναι όμως εντελώς προβληματικό να ακούς από τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολίν που ερευνά την υπόθεση να σου λέει: «Έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι [τζιχαντιστές] απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών».
Από πού άραγε προκύπτει αυτή η εκτίμηση; Δεν είναι σαν να προκαταλαμβάνει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί;

Απ’ ότι γνωρίζουμε οι σαλταρισμένοι του ISIS δεν προχώρησαν στο παρελθόν σε κανένα παρόμοιο τρομοκρατικό χτύπημα. Απ’ ότι ξέρουμε επίσης δεν έχει ανακοινωθεί κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Τυνήσιο δράστη με την δολοφονική ισλαμοφασιστική οργάνωση.
Εξάλλου και το προφίλ του δολοφόνου δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό που να παραπέμπει σε τζιχαντιστή. Όπως μάλιστα δήλωσε στην ιστοσελίδα της Daily Mail ο ξάδερφος της πρώην συζύγου του δράστη,  ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, που σκόρπισε τον θάνατο «δεν ήταν πιστός μουσουλμάνος. Ο Μπουλέλ δεν ήταν θρήσκος. Δεν πήγε ποτέ του σε τζαμί, δεν προσευχόταν, δεν παρακολούθησε το Ραμαζάνι. Έπινε αλκοόλ, έτρωγε χοιρινό και έπαιρνε ναρκωτικά. Αυτά απαγορεύονται από το Ισλάμ. Έδερνε την γυναίκα του, την εξαδέλφη μου, ήταν άθλιος. Δεν ήταν μουσουλμάνος ήταν ένα καθίκι».

Όλα αυτά δεν σου δημιουργούν σκέψεις γιατί ορισμένοι βιάστηκαν να αποδώσουν αυτή την τρομοκρατική πράξη στον ISIS;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger