Home » » Ξηγήθηκαν με ένα «συγχαρητήρια» και άλλες εννιά λέξεις

Ξηγήθηκαν με ένα «συγχαρητήρια» και άλλες εννιά λέξεις

Από askordoulakos , Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 | 2:21 π.μ.



Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

ΤΙ του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι. Το χάλκινο μετάλλιο της Αννας Κορακάκη (φωτο). Και ξαφνικά οι Ελληνες ανακάλυψαν τη σκοποβολή. Ποιος ήξερε μέχρι χθες ότι υπάρχει άθλημα «αεροβόλο πιστόλι γυναικών στα δέκα μέτρα»; Ή μήπως το έμαθε ο Αλέξιος Τσίπρας, που έκανε σχετική αναφορά στο τουίτερ; Ή μήπως ξέρουνε από σκοποβολή κι από τα λοιπά ολυμπιακά αθλήματα οι αποκαλούμενοι αθλητικοί συντάκτες; Από μπιστόλι ξέρουνε μόνο όσοι δημοσιογράφοι φάγανε την μπιστολιά από «Αθλητική Ηχώ», «Φίλαθλο» και «Σπορτ τάιμ».
Που κλείσανε και δεν πληρώσανε κανέναν. Οπως και τις μπιστολιές που έχουνε ρίξει Αρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ κ.λπ., που φουντάρανε οικειοθελώς στη Γ' Εθνική και ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Τσίπρας, λοιπόν, Κυριάκος και Φώφη δείξανε αντανακλαστικά. Ξηγηθήκανε δέκα λέξεις στο τουίτερ (τα «συγχαρητήρια» δηλαδή κι άλλες εννιά) για το χάλκινο της Κορακάκη και μπήκανε στο κάδρο. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τα γραφεία του Καμμένου και του Θεοδωράκη, που λόγω Σαββατοκύριακου ξύνανε πατσές και δεν πήρανε χαμπάρι ότι κάτι τρέχει εκεί κάτω στο Ρίο.
Ενώ το γραφείο του Προκόπη, του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξύπνησε με μια μέρα καθυστέρηση και η σχετική δήλωση έγινε τη Δευτέρα. Ποιος ήξερε μέχρι χθες ότι υπάρχει αθλήτρια Αννα Κορακάκη; Ετσι πάει. Οπως ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε κατά λάθος την Αμερική, έτσι κάποιοι ανακάλυψαν από σπόντα την Κορακάκη. Η μήπως την ήξερε ο επί του Αθλητισμού Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής, που έτρεξε να φωτογραφηθεί μαζί της και να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι; Σχεδόν σαράντα χρόνια αθλητικός συντάκτης η ταπεινότητά μου, κι από σκοποβολή ξέρω την τύφλα μου.

Τον Διονύση Λιβέρη, που δουλεύαμε στον «Ελεύθερο Τύπο», τον πατέρα του, την Αγη Κασούμη και βεβαίως τον Δευκαλίωνα Ρεδιάδη. Που είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908. Επειδή έχω την τιμή να είμαι φίλος του εγγονού του, Δευκαλίωνα Ρεδιάδη (υιού του Γεωργίου Ρεδιάδη, τέως προέδρου του ΣΕΓΑΣ). Ετσι πάει. Για τους Τραχανοπλαγιάδες τους Ελληνες, είτε πρόκειται για πολιτικούς, είτε για δημοσιογράφους, είτε για απλούς πολίτες, αθλητισμός σημαίνει μετάλλια. Εμφανίζεται στα καλά καθούμενα ένας Κακλαμανάκης; Ανακαλύπτουν οι Ελληνες ότι στην Ιστιοπλοΐα υπάρχει κλάση Μιστράλ.
Ερχεται από την Αλβανία ο Πύρρος Δήμας κι ανακαλύπτουν ότι υπάρχει Αρση Βαρών. Μέσω του Ιωάννη Μελισσανίδη μάθανε τη Γυμναστική και μέσω της Σφυρή και της Καραντάσιου το Μπιτς Βόλεϊ. Πόσοι Ελληνες δημοσιογράφοι ξέρουνε τους κανονισμούς στη Σκοποβολή; Ούτε ένας στους χίλιους. Δεν είχανε όμως κανένα πρόβλημα να γράψουν «χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή η Αννα Κορακακη, με εκπληκτική εμφάνιση». Τι πάει να πει «εκπληκτική εμφάνιση»; Βαθμοί μετράνε στη σκοποβολή. Με την Κινέζα που ήρθε πρώτη να φτάνει τους 199.4 (προφανώς στους διακόσιους), τη Ρωσίδα που ήρθε δεύτερη τους 197.4 και την Κορακάκη, καθαρά τρίτη με 177.7 βαθμούς.
Από πού προκύπτει λοιπόν η «εκπληκτική εμφάνιση»; Ούτε ποδόσφαιρο είναι η σκοποβολή, να μπαίνει γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, ούτε μπάσκετμπολ, να σουτάρει για τρίποντο ο Διαμαντίδης και να φωνάζει ο Σκουντής «βάλ' το, αγόρι μου». Εκεί όμως που σου έρχεται αναγούλα κι είσαι έτοιμος να ξεράσεις είναι όταν διαβάζεις το δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το οποίο μάλιστα αναδημοσιεύθηκε ατόφιο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αριστεράς και της Προόδου: «Αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σκοποβολή από την Αννα Κορακάκη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.Σταύρος Κοντονής, που ήταν από νωρίς σήμερα στο πλευρό της Ελληνίδας αθλήτριας, παρακολουθώντας την προσπάθειά της από τους προκριματικούς μέχρι και τη μεγάλη της επιτυχία, έδωσε τα συγχαρητήριά του». Ντροπή!
Τι πάει να πει ότι ο εν λόγω Κοντονής «ήταν από νωρίς σήμερα στο πλευρό της Ελληνίδας αθλήτριας»; Οτι όταν σημάδευε με το πιστόλι η Κορακάκη κράταγε τα μπόσικα; Οτι την εμψύχωσε; Οτι της είπε «πάμε γερά;» Οτι μόλις είδε αυτό το απαράμιλλο υπουργικό μούσι, το χέρι της Κορακάκη σταμάτησε να τρέμει, έπιασε τα 177.7 στα διακόσια που λέγαμε κι ήρθε τρίτη; Οτι αφού ήταν στο πλευρό της από τα προκριματικά, έχει μερίδιο στο μετάλλιο; Κι εν πάση περιπτώσει, δίπλα σε ποιο πλευρό της Κορακάκη στάθηκε ο δαιμόνιος Ζακυνθινός; Στο δεξί ή στο αριστερό;


Η κάθαρση και η εξυγίανση στον αθλητισμό ήταν η σημαία, που σήκωσε το ΠΑΣΟΚ το 1981 με τον Κουλούρη. 

ΠΡΑΓΜΑΤΙ πρόκειται περί ντροπής. Εν έτει 2016 να σου πετάνε στα μούτρα ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού «στάθηκε στο πλευρό της Ελληνίδας αθλήτριας». Λες και απευθύνονται σε βαζιβουζούκους. Λες και βρισκόμαστε στη δεκαετία του '60 και στον αντισυνταγματάρχη Ασλανίδη. Τον πρώτο ΓΓΑ. Επί χούντας άλλωστε ιδρύθηκε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Και ο αντισυνταγματάρχης των ΛΟΚ Κώστας Ασλανίδης ήταν πάντα στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών. Οπως ήταν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στον ιστορικό αγώνα με τον Αγιαξ στο «Γουέμπλεϊ». Σαν αρχηγός αποστολής μάλιστα. Εκτοτε έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας.
Τα πάντα στον πλανήτη έχουν αλλάξει. Τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο. Στην Ελλάδα ειδικότερα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Μόνο τα χαϊβάνια οι Ελληνες συνεχίζουν να κοιμούνται με τα τσαρούχια. Και επιμένουν να ψηφίζουν κάτι παρλαπίπες... Που δήθεν θέλουν να φτιάξουν τον αθλητισμό και τρέχουν πίσω από τους αθλητές και τα μετάλλια. Δεκάδες είναι οι υπουργοί που έχουν περάσει από το 1974 όταν αποκαταστάθηκε δήθεν η δημοκρατία και οι στρατιωτικοί όρκισαν τον Καραμανλή πρωθυπουργό. Και βλέπεις διαφορετικά πρόσωπα να παίζουν τον ίδιον ακριβώς ρόλο. Τα ίδια ακριβώς που έκανε ο χουντικός Ασλανίδης: Οταν χτύπαγε τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο με ελέγχους στην ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και στις ομάδες.
Η κάθαρση και η εξυγίανση στον αθλητισμό ήταν η σημαία που σήκωσε το ΠΑΣΟΚ το 1981, με τον Κίμωνα Κουλούρη. Που έτρεχε πίσω από τον Γκάλη στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Υστερα από 20 χρόνια το ίδιο παραμύθι για μάχη κατά της διαφθοράς και της «παράγκας» από τον Φλωρίδη. Σήμερα ήρθε η σειρά των δήθεν αριστερών να πουλήσουνε στους λακαμάδες τους Ελληνες φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Στον ρόλο του ακάματου υπουργού, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, ο Κοντονής. Που στον ελεύθερο χρόνο του πετάγεται μέχρι το Ρίο για να σταθεί στο πλευρό της Κορακάκη.


Ο Χρυσόγονος και ο «Ελληνας Εσκομπάρ» για τις τηλεοπτικές άδειες 

ΑΠΟΡΙΑ: Με ποιον τρόπο χτυπάει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαπλοκή, στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες; Βγαίνει ένας Χρυσόγονος πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν Συριζαίος ευρωβουλευτής και λέει «δεν πρέπει να βρεθεί τηλεοπτικός σταθμός στα χέρια του Πάμπλο Εσκομπάρ». Σαφώς και δεν εννοεί τον Αλαφούζο, αφού στο κανάλι του Αλαφούζου μίλησε. Κάποιον άλλον εννοεί. Ποιος απ' όλους τους άλλους είναι ο Ελληνας Εσκομπάρ; Και δεν είναι καμιά εκατοστή αυτοί που έχουν καταθέσει αίτηση για άδεια. Ούτε δέκα δεν είναι. Εμμέσως πλην σαφώς, λοιπόν, ο Χρυσόγονος αβαντάρει όλους τους άλλους που θέλουν τηλεοπτική άδεια. Αφού ο Εσκομπάρ είναι ένας, πάει να πει ότι όλοι οι άλλοι είναι τίμιοι και καθαροί.
Ο Καμμένος λέει ότι ο Καλογρίτσας που ειναι κουμπάρος του (όπως και του Σπίρτζη) δεν πρέπει να πάρει άδεια, αλλά όταν μιλάει για τον Ιβάν Σαββίδη που είναι φίλος του το στόμα του στάζει μέλι. Και όλως τυχαίως ο εν λόγω Σαββίδης έχει επιλέξει για το επιτελείο του σταθμού του ανθρώπους από το γραφείο του Καμμένου. Τον οποίον Καμμένο όλως τυχαίως είχε καλέσει στον γάμο του γιου του. Αν δηλαδη αύριο πάρει άδεια ο Σαββίδης, ο σταθμός του θα ασκεί κριτική στον εν λόγω Καμμένο; Τι δουλειά έχουν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί της κυβέρνησης να μπερδεύονται στις δουλειές των καπιταλιστών; Ζήτησε κανείς τη γνώμη τους; Ποιος ο λόγος στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να μπερδεύονται σε αυτό το αλισβερίσι; Για να χτυπήσουν τη διαπλοκή;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Κινέζος υπουργός Αθλητισμού στάθηκε στο πλευρό της αθλήτριας που ήρθε πρώτη στη σκοποβολή ή πήρε το χρυσό από μόνη της;


Ρεπορτάζ από τη Ρωσία που να αναφέρει ότι ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού στάθηκε στο πλευρό της αθλήτριας που πήρε το αργυρό στη σκοποβολή, δεν αναφέρθηκε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger