Home » , » «Τρομοκράτης» ετών δώδεκα…

«Τρομοκράτης» ετών δώδεκα…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 | 3:55 μ.μ.

Πηγή: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος - "Ημεροδρόμος"

Το κοινοβούλιο του Ισραήλ, την προηγούμενη Πέμπτη ανακοίνωσε ότι μείωσε από τα 14 στα 12 έτη το κατώτατο όριο για τη φυλάκιση δραστών σοβαρών «τρομοκρατικών» ενεργειών!

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, νομοθέτησε τη φυλάκιση 12χρονων παιδιών! Το μέτρο ελήφθη στο όνομα δήθεν την αντιμετώπισης  των αντιισραηλινών επιθέσεων από νεαρούς ανήλικους Παλαιστίνιους, απόλυτα ευθυγραμμισμένη το ιμπεριαλιστικό δόγμα περί πάταξης της «τρομοκρατίας».

Ο νέος νόμος «θα επιτρέπει στις αρχές να φυλακίζουν έναν ανήλικο» που θα κρίνεται ένοχος από τα Ισραηλινά δικαστήρια για ένα βαρύ έγκλημα «όπως ο φόνος, η απόπειρα φόνου ή ανθρωποκτονίας, ακόμη κι αν αυτός ή αυτή είναι κάτω των 14 ετών». Αυτό αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Στην πράξη, ο νέος νόμος θα έχει εφαρμογή σε υποθέσεις στις οποίες εφαρμόζεται το ισραηλινό ποινικό δίκαιο. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο στρατιωτικός νόμος επέτρεπε ήδη ούτως ή άλλως στις ισραηλινές αρχές να φυλακίζουν ανήλικους ηλικίας 12 ετών!

Τι δεν ξεκαθαρίζεται; Ότι για τις Ισραηλινές αρχές …απόπειρα ανθρωποκτονίας, θεωρείται η ρήψη μιας πέτρας, εναντίον ενός Ισραηλινού στρατιώτη ή αξιωματούχου ή ακόμα και εναντίον ενός άρματος μάχης που επιβαίνουν στρατιώτες. Δηλαδή εναντίον πάνοπλων ανδρών που την ίδια ώρα μπορεί να σημαδεύουν με το όπλα τους κατευθείαν στην καρδία ενός Παλαιστινίου…          

Ο νόμος της κυβέρνησης, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν ψηφίστηκε σε τυχαία περίοδο. Τίθεται σε εφαρμογή σε μια περίοδο που εντείνονται οι απρόκλητες επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα, οι οποίες έχουν προκαλέσει και την αναζωπύρωση των αντιδράσεων από το λαό της Παλαιστίνης. Οι έφηβοι με τις «γνωστές» σφεντόνες έχουν βγει και πάλι στους δρόμους, σε μια δικής τους, άτυπη Ιντιφάντα, απέναντι στα Ισραηλινά τεθωρακισμένα.

Αυτή η πραγματικότητα, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ισραήλ «απαιτεί μια πιο επιθετική προσέγγιση», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κοινοβουλίου που ψήφισε το νόμο!

 Στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιερουσαλήμ, από την 1η Οκτωβρίου 2015, όπου έχει ξεσπάσει ένα νέο κύμα βιαιότητας από τον Ισραηλινό στρατό, έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, 219 Παλαιστίνιοι και 34 Ισραηλινοί! Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι σκοτώθηκαν ήταν  φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων και συνήθως ανήλικοι! Επίσης οι νεκροί Ισραηλινοί στην πλειοψηφία τους, ήταν επίσης νέοι άνθρωποι.

Ωστόσο κανένας Ισραηλινός στρατιώτης, δεν δικάστηκε ή καταδικάστηκε για τις δολοφονίες, αφού θεωρείται ότι βρίσκεται σε «νόμιμη άμυνα». Αντίθετα με συνοπτικές διαδικασίες, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, ακόμα και αθώοι, βρέθηκαν υπόδικοι.  

Όμως, αυτός είναι ο νόμος του ισχυρού. Στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη οι πράξεις του Ισραηλινού στρατού κατοχής θεωρούνται νόμιμες. Δωδεκάχρονα παιδιά μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή, γιατί θα θεωρηθούν ύποπτα για «τρομοκρατία»… Ήδη παιδιά 14, 15 και 16 χρόνων εκτίουν εξοντωτικές ποινές στις φυλακές.

Είπαμε όμως ο νόμος του ισχυρού. Ο ισραηλινός ιμπεριαλισμός «έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι». Έχει την στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ που υποκριτικά «καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται», βάζοντας στην ίδια ζυγαριά τον θύτη, κατακτητή (κυβέρνηση Ισραήλ) με το θύμα. Τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για ανεξαρτησία και ελευθερία.

«Τρομοκράτης» ετών 12 λοιπόν, προκειμένου να μη διαταραχθεί από καμιά γενιά η Ισραηλινή κατοχή στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο φόβος του εκάστοτε κατακτητή βλέπεται είναι πάντα οι νέες γενιές. Όμως οι έφηβοι με τις σφεντόνες σε όλες τις εποχές, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, βρίσκονται πάντα εκεί. Γιατί ο πόθος για τη λευτεριά, δεν υποτάσσεται από νόμους και κελιά…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger