Home » , » "Επιασαν" οι προσευχές του Ανθιμου - Αθώοι οι κατηγορούμενοι της Θεσσαλονίκης

"Επιασαν" οι προσευχές του Ανθιμου - Αθώοι οι κατηγορούμενοι της Θεσσαλονίκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 | 6:00 μ.μ.

Κατέπεσε κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η βασική κατηγορία της «διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης» που αντιμετώπιζαν οι 26 συλληφθέντες οι οποίοι χτες είχαν μπει μια εκκλησιά προκαλώντας μια ψιλοαναστάτωση σαν αντίδραση γιατί έπειτα από μήνυση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις καταστολής εκκένωσαν ένα κτίριο ιδιοκτησίας της, στο οποίο έβρισκαν προσωρινό κατάλυμα πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυοι.

Κι ενώ όλοι τους αθωώθηκαν από την κατηγορία που είχε ασκήσει σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών για υβριστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας (Προφανώς στην αθωωτική απόφαση θα συντέλεσαν και οι προσευχές που έκανε ο δεσπότης Ανθιμος για τους συλληφθέντες), 19 απ’ τους κατηγορουμένους καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα μετά την σύλληψη τους. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.


Από ανάρτηση στο f/b του φίλου Χρήστου Αβραμίδη πληροφορούμαστε:

Δεκάδες συγκεντρωμένοι σήμερα στα δικαστήρια σε αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες. Παντού μέσα και γύρω από τα δικαστήρια μεγάλη αστυνομική δύναμη, ΜΑΤ ΟΠΚΕ, ασφαλίτες.

Συγκλονιστικό το κείμενο που διάβασαν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο: "Η αλληλεγγύη μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου. Η αλληλεγγύη μας δε φοράει χακί και δεν μοιράζει κατασταλτικά χάπια. Η αλληλεγγύη μας είναι επικίνδυνη". Σιωπή. Και μετά θυελλώδη χειροκροτήματα.

Το highlight, της δίκης. Όταν οι κατηγορούμενοι είπαν ότι "η αλληλεγγύη μας δεν φοράει χακί και δεν μοιράζει κατασταλτικά χάπια", τηλεοπτική δημοσιογράφος μεγάλου καναλιού που καθόταν δίπλα μου, με ρωτάει: "Eίπαν ότι παίρνουν χάπια;".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger