Home » , , » Κούλη, γράμμα από Αμέρικα.

Κούλη, γράμμα από Αμέρικα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 | 3:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Missoula, Montana: "Φαίνεται ότι η πόλη της Missoula είναι λίγες μέρες μακριά από το να πάρει την επιχείρηση ύδρευσης. Την Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μοντάνα επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που έκρινε πως η ιδιοκτησία (του νερού) είναι "περισσότερο αναγκαία" για την πόλη από το κέρδος της ιδιωτικής εταιρείας. 
Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια δικαστικών αγώνων, ο Δήμαρχος John Engen δήλωσε την Τετάρτη ότι η πόλη είναι έτοιμη να ξεκινήσει. 

"Η τράπεζά μας περίμενε για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μοντάνα", δήλωσε ο Engen. "Είναι έτοιμη να υπογράψει την επιταγή." Αυτή θα είναι σημαντική - 88.600.000 $ δολάρια για να αγοράσει το σύστημα, καθώς και το λειτουργικό κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσει τη μετάβαση της κυριότητας. Το ερώτημα για το ποιος θα πληρώσει τις υπόλοιπες αμοιβές και τι ποσό θα πρέπει να καταβληθεί συνολικά είναι ακόμα αναπάντητο (καθώς η εταιρεία έχει μεταπωληθεί). 

Σε λίγες μέρες η πόλη θα καταθέσει στο δικαστήριο αίτηση για να πάρει στην κατοχή της το νερό και οι συνομιλίες θα αρχίσουν με τους υπαλλήλους της εταιρείας ύδρευσης. Ο δήμαρχος ελπίζει ότι οι υπάρχοντες εργαζόμενοι θα μπορούν να εργαστούν στην πόλη. Υπάρχει μια πιθανότητα οι σημερινοί ιδιοκτήτες να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το νομικό σύμβουλο της πόλης, υποστηρίζει ότι η περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα αποδεχθεί την προσφυγή τους είναι πολύ μικρή".

Πηγή

Το έψαξα Κούλη. Η ιδιωτική εταιρία έβαλε τέτοιο "καπέλο" στο νερό ώστε η πόλη, η οποία ήταν η μόνη στη Μοντάνα που ιδιωτική εταιρία έλεγχε την παροχή, είχε την ακριβότερη ύδρευση στην Πολιτεία, ενώ ταυτόχρονα τις πιο χάλια υπηρεσίες. Ιδιωτική πρωτοβουλία,
"48.000$ πήγαν για διασκέδαση 103.000$ για τέλος Διοικητικού Συμβουλίου (!;) 1.300.000$ σε μισθούς", όχι φυσικά εργατών που έπαιρναν ψίχουλα, αλλά του Καπιτα-ληστή. Οι 70.000 κάτοικοι με δυο λόγια είπαν το νερό "νεράκι". Και το κερασάκι; Ο "μάγκας" πούλησε την εταιρεία σε άλλους κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, κι έτσι είναι ασαφές το πώς ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά!

Νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το μεγαλείο. Κι εδώ κάνει πολύ ζέστη, θα κορακιάσουμε, αν γίνουν τέτοια. Που αυτά θέλουν κι ετοιμάζουν. Αλλά! Το Μνημόνιο κι ο Κούλης δεν κάνουν λάθη. Πετυχαίνουν 100% τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άλλους φτωχούς. Τους αφήνουν στον τόπο. Πως το έλεγε το τραγουδάκι; Ι want to live in America... Ως και τις ίδιες τις ΗΠΑ βλέπουν τα χάλια των ιδιωτικοποιήσεων. Για τις μπανανίες τους όμως προτείνουν ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή χάρισμα και ξεπούλημα στους επιτήδειους. Οι οποίοι μόλις πάρουν αυτό που θέλουν, θα το χρεώσουν χρυσό. Φυσικά, τα υπόλοιπα κράτη δεν ψηφίζουν για Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Υπάρχει η παροιμία που λέει το εξής: Οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων, οι ανόητοι από τα δικά τους. Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος, για να ψηφίσει αυτούς που θέλουν ξεπούλημα;

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιποί συγγενείς είναι αδίστακτοι. Σκοπεύουν με αφορμή την Κρίση, που οι πολιτικές τους δημιούργησαν, να ρημάξουν τα πάντα, δεν θα αφήσουν τίποτα. Ας μην αφήσουμε να μας πάρουν βασικά αγαθά που ανήκουν σε όλους. Το επόμενο που θα κάνουν είναι να μας βάλουν χαράτσι στον αέρα. Αυτόν, που μαζί με το Νερό και τη Γη μολύνουν και βρωμίζουν. Θα μετράνε μέχρι και τις ανάσες μας και θα μας φορολογούν, δεν σταματάνε πουθενά. Ας τους σταματήσουμε εμείς λοιπόν. Και μην νομίζετε πως, επειδή ένα δικαστήριο δικαίωσε μια πόλη, θα αλλάξει κάτι. Ακόμα κι αν είναι τελεσίδικο, θα επιστρέψουν, ή θα κάνουν αλλού τα ίδια. Μέχρι να βουτήξουν τους εκμεταλλευτές, να τους πετάξουν σε μια έρημο να δουν τι κάνουν στους άλλους....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger