Home » , » Ο Εθνικιστής και Λαϊκιστής Καζάκης καλεί σε τσάκισμα των Μεταναστών!

Ο Εθνικιστής και Λαϊκιστής Καζάκης καλεί σε τσάκισμα των Μεταναστών!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 | 6:07 μ.μ.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ και μια συζήτηση για την εθνικιστική αριστερά, που πρέπει να τελειώνει
Είχαμε απαντήσει αναλυτικά στον Καζάκη, Γ.Γ του ΕΠΑΜ, όταν είχε επιτεθεί ξανά στους μετανάστες με χυδαίο τρόπο, λασπολογώντας στο όνομα «κομμουνιστικών» γραπτών, όταν προσπαθούσε να φέρει σε αντιπαράθεση ντόπιους και μετανάστες εξυπηρετώντας τη λογική των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας του ελληνικού κράτους. Δεν είχαμε ασχοληθεί, τυχαία, (σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν χάσιμο χρόνου) με τον κ. Καζάκη.
Η απάντηση τότε ήταν αναγκαία ακριβώς γιατί αποτελούσε μια χυδαία εκφορά των «αριστερών» αρχών στα πλαίσια της ρατσιστικής και εθνικιστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ελληνικού κράτος.

Θυμίζουμε, όπως έχουμε πει πολλές φορές, ότι το ελληνικό κράτος, συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πολιτική του κοινωνικού πολέμου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα (και στη μόνη πραγματικά πολυεπίπεδη πολιτική που ασκεί, απ’ όσες υποσχέθηκε η σημερινή συγκυβέρνηση) συμμετέχει στρατιωτικά στη διάλυση της Μέσης Ανατολής, αδιαφορεί για τις ζωές όσων «δεν χωράνε» στο ελληνικό έδαφος και πνίγονται στα γαλανόλευκα νερά του Αιγαίου, συχνά συνεργαζόμενο με το τάχα «μισητό» Τουρκικό Κράτος, χτίζει τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα apartheid του καιρού μας. Ταυτόχρονα συνεχίζει την επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των «δικών του», ελληνικών παιδιών, και δημιουργεί τις νέες διευρυμένες μάζες των αποκλεισμένων του νέου γύρου επέλασής του.

Τώρα ο Καζάκης επιστρέφει, με αφορμή τον εγκλεισμό χιλιάδων μεταναστών στη Κρήτη, με μια ανώτερη αυτή τη φορά, ακόμα και για τις δικές του «επιδόσεις»- φασιστικού τύπου εγκληματολογία, βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές της φυλετικής-ρατσιστικής εγκληματολογίας, σε πρόσφατο κείμενό του. Αφού μιλά για τη μετατροπή της Κρήτης σε «γκρίζα ζώνη», μιλά για «οιωνεί εγκληματικά στοιχεία» εξισώνοντας όλους τους μετανάστες-πρόσφυγες με αυτό που έχει στο μυαλό του ως εγκληματία. Στο τέλος του κειμένου του, καλεί σε «ξεσηκωμό» τους κατοίκους της Κρήτης ενάντια στους μετανάστες!!! Εμείς καταλαβαίνουμε, ότι καλεί ανοιχτά και σε πογκρόμ «αγανακτισμένων κατοίκων» ενάντια σε όλους αυτούς τους «οιωνεί εγκληματίες»!!!

Την ίδια στιγμή που ο Καζάκης αρνείται ακόμα και τον εγκλεισμό των μεταναστών στη Κρήτη, από τον οποίο παραδέχεται πως θα κερδοφορήσει η τοπική (παρα) οικονομία σε βάρος των εκμεταλλευόμενων μεταναστών, η βάση της Σούδας στη Κρήτη αναβαθμίζεται. Όμως τον Καζάκη τον ενοχλεί στη Κρήτη περισσότερο η δημιουργία «γκρίζας ζώνης» με φυλακισμένους τους «οιωνεί», μελλοντικά «εγκληματίες πρόσφυγες» παρά η αναβάθμιση της αιματοβαμμένης ζώνης της Σούδας, από όπου επιχειρεί το ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, σε συμφωνία με το ελληνικό κράτος, για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ευρωπαίων, αμερικανών και ελλήνων.

Όταν το πρόβλημα, λοιπόν, στη Κρήτη δεν είναι το ΝΑΤΟ και το ελληνικό στρατιωτικο-επιχειρηματικό σύμπλεγμα αλλά οι διωγμένοι -από τον πόλεμο που δεν θέλησαν- μετανάστες, όταν ως «ευθύνη του Έθνους» και «Εθνική Ανεξαρτησία» παρουσιάζεται η συμμετοχή με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε στο σκοτωμό των λαών για τα κέρδη και όχι η ανάληψη των ελάχιστων ευθυνών για τα θύματα του πολέμου που προκαλούν οι δυνάμεις αυτές, τότε καταλαβαίνουμε το χοντρό παιχνίδι που παίζεται πραγματικά εδώ, που πολύ απέχει από την αφήγηση του Καζάκη που επιμένει στις, όντως διεφθαρμένες, ΜΚΟ και τον μπαμπούλα των μεταναστών.

Το χοντρό παιχνίδι που παίζεται στη πραγματικότητα είναι το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, και αλλού, στη «δύση» (που παρακμάζει ραγδαία) και την «ανατολή» (που μπαίνει σε κρίση ταχύτατα). Εργαλεία του είναι τα σκληρά μέτρα υποτίμησης της αξίας της εργασιακής δύναμης, με απολύσεις, με περικοπές σε υγεία, παιδεία, συντάξεις. Το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των πολυάριθμων εκμεταλλευόμενων υπέρ των λίγων εκμεταλλευτών. Η μετατροπή των εθνών-κρατών σε όργανα διακυβέρνησης «ανθρώπινων ροών» και καταστολής των αντιστάσεων, με την οργανική ενοποίηση πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξουσίας απέναντι πρώτα στον «εσωτερικό εχθρό», (από τον «τρομοκράτη» μέχρι τον απεργό και το μετανάστη) που θα απαντήσουν τη βία της εξουσίας με τη δική τους βία, και έπειτα στον «εξωτερικό εχθρό», στους διακρατικούς ανταγωνισμούς.

Είναι το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης που οδηγεί τους εκμεταλλευτές σε οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο απέναντι στους εκμεταλλευόμενους, τους καταπιεσμένους, τους κατατρεγμένους. Και είναι τα περί «εθνικής ενότητας» και «ανεξαρτησίας» που σε χώρες σαν την Ελλάδα, με το κράτος, την οικονομία, το στρατό και τη γεωστρατηγική θέση που έχει, μεταφράζονται σχεδόν αυτόματα σε εξόντωση των «ταραξιών», των «ξένων», των «φτωχών», που όπως είπε η Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν 200 ευρώ. Ο κάθε Καζάκης υπηρετεί το σχέδιο διαίρεσης των καταπιεσμένων, της δημιουργίας ανταγωνισμών μεταξύ τους, ώστε να μην κατανοήσουν πως η ζωή τους είναι και πρέπει να είναι κοινή, πως το συμφέρον τους είναι κοινό, πως έχουν πολλά να κερδίσουν αν συνεργαστούν και αν οργανωθούν απέναντι στο μεγάλο κοινό εχθρό.

Αυτή είναι και η έννοια της ενότητας για την «εθνική ανεξαρτησία», που υπηρετούν (με όλες τις διαφοροποιήσεις μεταξύ τους) σε ένα συνεχές, φιγούρες και πολιτικοί σχηματισμοί από τον Σώρα, τον Καζάκη και τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η πολεμική ενότητα αυτών που «θα έχουν θέση» (ανώτερη ή κατώτερη) στον εθνικό κορμό και την ολοκληρωτική δημοκρατία του αδιαφοροποίητα ενάντια σε όσους/ες δεν χωρούν σε αυτή ή απειλούν τη σταθερότητά της: εσωτερικό  και εξωτερικό εχθρό. Αυτή την ενότητα την υπηρετούν, για διαφορετικούς και δικούς τους λόγους, με διαφορετικούς τρόπους και ρόλους. Όλο το «τόξο της σταθερότητας» (συνταγματικό ή όχι-και-τόσο, κοινοβουλευτικό ή μη) εναλλάσσει τις τρέχουσες μάσκες της πολιτικής: του γελωτοποιού και του μαφιόζου, του μάνατζερ και του λαϊκού ηγέτη, σε ένα θέατρο σκιών για την υπεράσπιση της κρατικής σταθερότητας και την προστασία της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Μπορούμε να πούμε ότι ο Καζάκης είναι από αυτούς που συνδυάζουν μερικές από τις χειρότερες…

Είναι άραγε ο Καζάκης «Αντιμνημονιακός»; Κανένας ρατσιστής και εθνικιστής, που η πρότασή του είναι απλά μια νέα κυβερνητική συμφωνία με τους δανειστές και τη μετάβαση στη δραχμή, σε αγαστή συνεργασία με τους «ντόπιους», «πατριωτές» τύπου Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Μαρινάκη, Αλαφούζου κ.α,, δεν μπορεί να υποσχεθεί καμιά «λύτρωση» από τα δεινά που έφερε η καπιταλιστική κρίση του 2008, και η οποία σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα συνεχιστεί για δεκαετίες ακόμα. Όποιος θέλει από την εθνικιστική Αριστερά να πάρει τον Καζάκη και το ΕΠΑΜ, όποιος επαναφέρει επίμονα την αναγκαιότητα ενός «αντιμνημονιακού εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου» που θα χωρά τον κάθε Καζάκη, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και στο σημερινό διεθνές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, χάρισμά του και ο Καζάκης και το Ε(Π)ΑΜ του, μαζί με τους δολοφόνους που διαπαιδαγωγεί και τους αφελείς που τον ακολουθούν, πιστεύοντας τις απατεωνιές του για την ανάκτηση μιας «εθνική ανεξαρτησίας», που ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει.

Η πατρίδα του γένους των ανθρώπων, σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές μελέτες, βρίσκεται κάπου μεταξύ Ασίας και Αφρικής, ενώ και το μέλλον όλων προδιαγράφεται πιο πολυπολιτισμικό, πιο πολυεθνικό, πιο μπάσταρδο από ποτέ. Εχθρός είναι η κρατική καταπίεση και η εργασιακή εκμετάλλευση, και τα δύο με τις σύγχρονες τεχνολογίες, και αν οι άνθρωποι συνεργαστούν κοινωνικά για μια καλύτερη ζωή, δεν είναι αναγκαία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:01 μ.μ.

Τα τελευταία τρια χρονια το ΒΚ εχει κόψει πάμπολλες φορές αναφορές μου στο φασιστικό καθίκι με το όνομα Καζακης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελεί συμβόλαια για λογαριασμό της πλουτοκρατιας και διαφόρων υπηρεσιών.
Καλα ξυπνητούρια.
Τον φασιστα τον παρουσιάζαται σαν αριστερο και μάλιστα τρώγατε αμάσητο το εμετικό αντικομμουνιστικό του παραλήρημα.

20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:53 μ.μ.

Πάλι βλακείες λες; Το Καζάκη τον έχουμε "ξεσκίσει" εδώ και χρόνια. http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_395.html

Πολύ παλιά που δεν γνωρίζαμε το ποιον του, όντως κάναμε αναρτήσεις δικά του κείμενα.

20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:16 μ.μ.

2016 ναι σ αυτό τα ξυπνητούρια.
Οταν ο φασιστο βόθρος παραληρούσε πριν και μετα το 19ο συνέδριο
Τότε τον χρησιμοποιούσατε σαν έγκυρη αριστερή πηγή.
Για ρίξτε μια ματια.

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:26 μ.μ.

Μαλλον εχετε μπερδευτεί χοντρά.Δύο ποστ πιο πάνω έχετε ποστάρει κείμεμο ηγετικού στελέχους του επαμ τπ οποίο θεωρείτε σν κατάλαβα καλά ρατσιστική κ εθνικιστική οργάνωση.οσο για το κείμενο είναι γεμάτο τόσες ανακρίβειες που ή έχει γραφτεί από άσχετους ή από άτομα με τρομερή εμπάθεια.Οτι άποψη κ να έχει κάποιος τπ να δείχνεις το επαμ ως φασίστες για να μπριζώσεις τους μπαχαλους να τους επιτεθούν είναι πέρα ως πέρα ανήθικο κ ξένο προς τις πρακτικές του λαικού κινήματος.Τα μέλη του επαμ βρίσκονται παντού δεν κρύβονται.Αρα θα μπορουσαν οι συντακτες του κειμένου να τους καλέσουν σε δημόσιο διάλογο ώστε να φανεί ποιος πιστεύει τι.....

20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:35 μ.μ.

Προς ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ. Ακόμα και πρόσφατα αναρτήθηκαν κείμενα του Καζάκη μέσω του askordoulakos .


Προς ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. Μαζί με τον Καζάκη , τον Σώρα, τον Φαήλο και τα χρυσάβγουλα, καλό είναι να θυμίζουμε και την ομάδα του πρώην αριστερού Καραμπελιά και των απόστρατων που τον πλαισιώνουν.

20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:14 μ.μ.

Αν και ο Καζάκης δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, όπως κάθε προσωποπαγές σχήμα, έχει κάνει αρκετές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στις αναλύσεις του, ειδικά για το βρώμικο ρόλο της ηγεσίας του ΚΚΕ, που το ξέρει από μέσα, και το φυσάνε και δεν κρυώνει. Βέβαια φρόντισαν να το αποκλείσουν από όλα τα συστημικά ΜΜΕ και αυτό λέει πολλά.
Τώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει η λυσσαλέα ενασχόληση της "αντιπολεμικής διεθνιστικής κίνησης" με τον συγκεκριμένο - ο οποίος είναι εκτός επικαιρότητας - τη στιγμή μάλιστα που η ανακοίνωση δεν παραπέμπει σε συγκεκριμένο κείμενο ούτε καταρρίπτει τους επιμέρους ισχυρισμούς για την προέλευση των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην Κρήτη. Το πρόβλημα τελικά είναι, όπως φαίνεται, ο λόγος περί εθνικής ανεξαρτησίας που προφανώς ενοχλεί ιδιαίτερα, έστω και αν ακούγεται ελάχιστα από προοδευτικές αριστερές δυνάμεις.

20 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:29 μ.μ.

Να επαναλάβουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Το μπλοκ το εκφράζουν οι αναρτήσεις που είναι ανώνυμες, δεν είναι αναδημοσιεύσεις, δεν φέρουν όνομα συντάκτη και ανεβαίνουν ως "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ".

21 Σεπτεμβρίου 2016 στις 4:58 μ.μ.

Εγώ ως οικονομολόγος και αριστερών πεπεοιθήσεων,τον βρίσκω έγκαιρο,έγκυρο,σοβαρό και στοχευμένο.Δεν θα ήθελα να αναφερθώ με άσχημα λόγια στα γραφόμενα του blog,δεν είναι της κουλτούρας μου εξάλλου.Δεν καταλαβαίνω όμως τον όρο εθνικιστής ,από την στιγμή που οι απόψεις του είναι κρυστάλλινες.Εύχομαι μόνο και ελπίζω,διότι γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα,να πέφτει έξω.Ελπίζω πως δεν τα τσεπώνει κάποιος εκεί μέσα.Αν το κάνει ,τα χρήματα είναι πάρα πολλά και δεν θα τολμήσει να το γράψει ή εκστομίσει.Αν δεν το κάνει τι τον χαλάει να αναρτά επώνυμα,αφού και οι επιθέσεις είναι επί προσωπικού;Επιφυλάσσομαι καθώς τώρα τελευταία έχω ανακαλύψει αρκετές νέες υπόγειες διαδρομές,από αυτό που πολλοί θεωρούν ως νόμισμα.

21 Σεπτεμβρίου 2016 στις 5:13 μ.μ.

Ας τον φάνε στην μάπα όλοι αυτοί οι καναπεδάτοι ''κρυπτοεπαμίτες'' που τόσο καιρό χρησιμοποιούσαν τα ψέμματά του για να βρίσουν το ΚΚΕ. Επιτέλους αναγκάστηκαν να αποκαλυφθούν. Για μια φορά ακόμα οι ίδιοι οι πολέμιοι του κκε από μόνοι τους δικαιώνουν το κκε..

υ.γ προς όλους τους ''κρυπτοεπαμίτες'' :το να σε βρίζει ο ξεονοφοβικός, ομοφοβικός Καζάκης (''αποκαλύψεις'' περί ηγεσίας και άλλες μπούρδες), κατάντησε πλέον τιμητικό για κάποιον που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του κομμουνιστή.Περαστικά σας...

23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:25 μ.μ.

Σου γράφω ως πρώην Κ.Κ.Ε.Σημειωτέον πως ο παππούς μου 92 ετών είναι ακόμη στέλεχος.Ξέρεις πόσος κόπος και πόσες ενοχές,πόση απόρριψη για να καταφέρω να αποδράσω;Αλήθεια σε ενοχούν τύποι "Καζάκη" και δεν σε ενοχλούν τα καθημερινά ψέμματα και οι δήθεν ρητορικές εναντίον της ευρωπαϊκής ένωσης που ταΐζει και θρέφει το κόμμα;Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί από τους πρώην συντρόφους μου;Ότι έχουμε ανεπτυγμένη μία κουλτούρα πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού,αλλά αυτή η κουλτούρα δεν μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε και να φέρουμε στην επιφάνεια, τα δικά μας λάθη.Αν κάποια στιγμή κάναμε την αυτοκριτική μας,θα ανεβάζαμε και τα ποσοστά.Ξέρεις πόσες φορές ήρθα σε σύγκρουση με τον σύντροφο Μπογιόπουλο;Να κάνεις κριτική στο σύστημα και να δουλεύσεις για τον Χατζηνικολάου;Έναν από τους μεγαλύτερους διαπλεκόμενοιυς;Είναι αυτό κομμουνιστική θεώρηση των πραγμάτων;Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω άλλο,διότι βγάζω εκνευρισμό και θα χάσω την στοχευμένη μου γραφή.Χωρίς παρεξηγήσεις προσπαθώ για το λιθαράκι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger