Home » , » Μια απορία μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες Μαρινάκη σε βάρος εισαγγελέα.

Μια απορία μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες Μαρινάκη σε βάρος εισαγγελέα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 | 7:24 μ.μ.

Εμείς σ’ αυτόν τον ιστότοπο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο ότι  στα σύγχρονα καθεστώτα του κοινοβουλευτικού αστισμού δεν υφίσταται , παρά μόνο de jure, η διάκριση των τριών εξουσιών του κράτους, όπως την ανέλυσε ο Μοντεσκιέ. Τονίζαμε επίσης απευθυνόμενοι σε όσους επικαλούνται τα λεγόμενα του Γάλου συγγραφέα και φιλοσόφου ότι σκόπιμα ξεχνούν μια φράση του ίδιου: «Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από κείνη που διενεργείται κάτω από την σκιά των νόμων και με τα προσχήματα της δικαιοσύνης».

Η αστική δικαιοσύνη δηλαδή δεν είναι παρά ένας πυλώνας του αστικού κράτους, ένας μηχανισμός επιβολής του ταξικού εκμεταλλευτικού συστήματος, και δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παραμύθι οι ισχυρισμοί περί «διάκρισης των εξουσιών».

Αυτή όμως δεν είναι παρά μια πολιτική θέση που κάποιος μπορεί να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει.

Η εξέλιξη όμως που παρακολουθούμε μετά την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σ. Δασκαλόπουλου να τεθεί σε προσωρινή κράτηση ο Β. Μαρινάκης ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, έχει και μια άλλη σοβαρή πτυχή που προκύπτει από δήλωση του νέου καναλάρχη.
Όπως διαβάζουμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με επίσημη δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κατηγορεί τον κ. Δασκαλόπουλο ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι υπακούει τυφλά στις εντολές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην απομάκρυνσή του από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτονόητα μας δημιουργείται μια απορία: Αν οποιοσδήποτε «κοινός θνητός» κατηγορούσε δημόσια, έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό με τόσο βαρύτατες κατηγορίες δεν θα είχε ασκηθεί αμέσως σε βάρος του δίωξη για μια σειρά ποινικά αδικήματα; Από πού ορμώμενος ο Β. Μαρινάκης προβαίνει σε τόσο σοβαρές κατηγορίες και γιατί απολαμβάνει τέτοια προκλητική ασυλία; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger