Home » , » Μας την έφερε για τα καλά ο παπά Άνθιμος.

Μας την έφερε για τα καλά ο παπά Άνθιμος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 | 3:05 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κάποτε είχα κουβεντιάσει μ' ένα κομμουνιστή πολιτικό, δεν βρίσκεται σήμερα δυστυχώς στη ζωή. Ακούραστος αγωνιστής, είχε περάσει πολλά. Θυμάμαι, είχαμε πιάσει κουβέντα για διάφορα πολιτικά και φυσικά για τα εργασιακά. Μου είχε πει μια φράση που μου είχε κάνει εντύπωση: Ο Θεός να σε φυλάει από "κομουνιστή" εργοδότη. Επειδή απόρησα, γιατί ήξερα ότι δεν πολυπιστεύε σε θεούς, αλλά και ήταν ένας από τους πιο μάχιμους κομμουνιστές, τον ρώτησα τι εννοούσε. Μου εξήγησε ότι 'κείνος που παρουσιάζεται σαν κομμουνιστής ενώ δεν είναι, είναι τρις χειρότερος από τον δεξιό. Κι αυτό γιατί δεν έχει καθόλου τσίπα. Χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τα δήθεν πιστεύω του, για να γδάρει τον εργάτη. Τα χρόνια πέρασαν, άλλαξαν πάρα πολλά σε όλον τον κόσμο, αλλά κάθε φορά που βλέπω έναν από αυτούς τους αδίστακτους υποκριτές θυμάμαι τη φράση και την έκφραση του πολιτικού, που είχε όταν τα έλεγε.

Σήμερα την ξαναθυμήθηκα. Θαυμάστε δηλώσεις από προοδευτικό (λέμε τώρα) δήμαρχο: "Θα ζητήσω από τον Σπίρτζη, να κάνει επιστράτευση, όσο βαριά και αν ακούγεται η λέξη" είπε ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην ΚΚΕ, πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν νεοδημοκράτης και αυριανός "όπου μας βγάλει ο δρόμος" Γ. Μπουτάρης. Μόνο επιστράτευση; Φάλαγγα κατευθείαν. "Αριστερός" είσαι, δεν παρεξηγούν.

"Πρέπει να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν είναι στη διακριτική τους ευχέρεια. Είναι καθήκον τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Και σε ποιον δεν χρωστάει λεφτά το κράτος;" πρόσθεσε.
Πάντως σε κάποιους πλούσιους δίνει. Και κάποιοι άλλοι πλούσιοι, χρωστάνε στο κράτος, αλλά δεν δίνουν. Τα έχουν έξω.

Ο Μπουτάρης συνέχισε λέγοντας: "Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι από την ώρα που το κράτος πτώχευσε, θα φάνε το λίπος που έχουν πιθανόν έχουν μαζέψει. Και μη μου πείτε ότι τέλειωσε αυτό το λίπος για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ"!
Σαν πλούσιος ξέρει από λίπος, αλλά δεν είναι καλό να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Και το ζουμί: "Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε επίσης ότι η σύμβαση του ΟΑΣΘ με το κράτος είναι απαράδεκτη για χίλιους λόγους. Ο κύριος και μοναδικός λόγος είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύμβαση χωρίς να συμμετέχει ο δήμος με κυρίαρχο ρόλο".

Πονηρός ο δήμαρχος. Πρώτα φεσώνουν ως το λαιμό, φροντίζει μαζί με τους άλλους πολιτικούς να απαξιωθεί ο ΟΑΣΘ και κάθε τι Δημόσιο, έπειτα κατηγορεί εργαζόμενους ότι ευθύνονται για τα στραβά των πολιτικών που εφαρμόζει!

Υπενθυμίζω, δεν μιλάει το ποτό αλλά τα λεφτά: "Όσα λεφτά κι αν σου χρωστάω, από τη στιγμή που δουλεύεις σε δημοτική επιχείρηση, η απεργία δεν υπάρχει σαν έννοια. Δεν μπορείς να κάνεις απεργία επειδή σου χρωστάει δύο μήνες λεφτά"!!!
Μα όχι! Μόνο δυο μήνες; Ας περιμένουν δυο δεκαετίες απλήρωτοι. Η υπομονή είναι αρετή, ε δήμαρχε; Όταν σκεφτείς με ποιους ψήφους βγήκε δήμαρχος σε πιάνει τρέλα. Κάνε ένα κατάλογο που πρέπει να απεργούμε. Κάτι σαν τις 10 εντολές.
"Διαλύεται η πόλη, η αγορά δεν μπορεί να δουλέψει, όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται"!!!

Εδώ ο Αριστοφάνης θα ήταν πραγματικά υπερήφανος. Η κωμωδία έχει φτάσει πλέον στην μεγαλύτερη ακμή της σε αυτή την εποχή παρακμής και σαπίλας. Η αγορά δεν μπορεί να δουλέψει από την απεργία, όχι από το μνημόνιο, όχι από τα χαράτσια, από την απεργία! Η πόλη διαλύεται, όχι από την ανικανότητα του δημάρχου, αλλά από την απεργία! Όλες τις άλλες μέρες είχαμε Παράδεισο, μέχρι που έγινε η καταραμένη απεργία! Δεν έχουμε λεφτά, παιδεία, υγεία, κράτος, δεν έχουμε έντιμους πολιτικούς, δεν έχουμε τίποτα, αλλά γελοίους έχουμε και με το παραπάνω.

Μας την έφερε για τα καλά ο παπά Άνθιμος. Γάτα ήταν και μας έπιασε μπόσικους. Υποστήριξε το καμένο χαρτί για να βγει ο τρις χειρότερος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger