Home » , » Ακραία δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Ακραία είναι η εγκληματική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων

Ακραία δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Ακραία είναι η εγκληματική πολιτική των αστικών κυβερνήσεων

Από giorgis , Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 | 7:26 μ.μ.

Του Γ. Γ.  

Το ίδιο δραματικό σκηνικό –αλλάζουν μόνο οι περιοχές που συμβαίνει και τα ονόματα των θυμάτων- συμβαίνει διαχρονικά.
Ένα καιρικό φαινόμενο όπως είναι μια σφοδρή βροχόπτωση έχει σαν αποτέλεσμα νεκρούς – η σημερινή ειδησεογραφία κάνει λόγο για 4 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους. Τρεις στη Μεσσηνία κι ένας στη Λακωνία- και ανυπολόγιστες υλικές  καταστροφές.

Η κασέτα που ακούμε από τους «αρμόδιους» -την επανέλαβε και ο δήμαρχος Καλαμάτας στην τηλεόραση του Σκάι- πάντα η ίδια. Στην απαγγελία της δεν αλλάζει ούτε κόμμα.
Η ένταση του καιρικού φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο … Ότι προετοιμασία και να υπήρχε  δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτές τις καταστροφές μπλα .. μπλα …

Είναι αστειότητες αυτοί οι ισχυρισμοί. Δηλαδή τέτοια «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα» μόνο στις λαϊκές περιοχές συμβαίνουν με τα γνωστά αποτελέσματα; Εμείς δεν έχουμε ακούσει ποτέ να πλημμυρίζει η Φιλοθέη ή το Ψυχικό, άνθρωποι να χάνουν την ζωή τους και περιουσίες να καταστρέφονται. 

Πώς συμβαίνει αυτό; Μήπως το επιλέγει ο «θεός» της Ελλάδας;

Ας σταματήσει, λοιπόν το παραμύθι για ακραία φαινόμενα που συμβαίνουν σπάνια στην χώρα μας. Ακραία είναι η αδιαφορία τους στο ενδεχόμενο να θρηνήσουμε συμπολίτες μας.

Αυτές οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, και οι τεράστιες υλικές καταστροφές που πλήττουν ανθρώπους της τάξης μας είναι ένα διαχρονικό έγκλημα όλων των αστικών κυβερνήσεων.
Η αντιπλημμυρική –καθώς και αντισεισμική- θωράκιση θεωρούνται «πολυτέλεια» για το υπηρετικό προσωπικό των καπιταλιστών, για το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Τα χρήματα του ληστρικά φορολογούμενου λαού θεωρούν πιο σκόπιμο να τα δώσουν σε καπιταλιστές πριμοδοτώντας τους το «επιχειρείν», παρά να τα διαθέσουν για την «μη κερδοφόρα» πολιτική προστασία.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:27 μ.μ.

Να σας πληροφορήσω ότι και η Φιλοθέη έχει πλημμυρισει το 1994 με πολλές καταστροφές και παρ ολίγον ανθρώπινα θύματα. Δεν ειναι θέμα περιοχών φτωχών η πλουσίων μη το βάζετε έτσι το θέμα Ειναι λάθος προσέγγιση.Το μπάζωμα και ο εγκυβωτισμός ενός ρέματος ειναι η καταστροφή που μπορεί αλυσιδωτά να καταστρέψει και όσες συνορεύουν ή γειτνιάζουν με αυτό. Ενα ρέμα έχει μία μεγάλη διαδρομή που περνά απο πολλές περιοχές και πολλούς δήμους. Οι κάτοικοι λοιπόν και οι "φτωχοί" και οι "πλούσιοι" φέρουν ευθύνη μεγάλη που ζητουν το μπάζωμα του "βρώμικου" ρεματος που οι ίδιοι ρυπαίνουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger