Home » » ΚΕΕΡΦΑ ΛΕΣΒΟΥ: Συμμετοχή στις Αντιφασιστικές Κινητοποιήσεις με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΚΕΕΡΦΑ ΛΕΣΒΟΥ: Συμμετοχή στις Αντιφασιστικές Κινητοποιήσεις με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από κοινωνικα απροσαρμοστος , Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:30 π.μ.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την άνανδρη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την φασιστική και εγκληματική οργάνωση ΧΑ. Τρία χρόνια που συμπυκνώνουν μέσα τους εβδομήντα χρόνια ατιμωρησίας και αυθαιρεσίας των τότε Ταγμάτων Ασφαλείας, αλλά και των σημερινών.

Η στρατηγική τους όσο κι αν θέλουν να την ντύσουν με το ένδυμα του νέου βρωμάει σαπίλα και εξάρτηση από τους καταπιεστές-αφεντικά τους. Πάντα στο στόχαστρο τους βάζουν τις αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ «παγώνουν» και έρπουν μπροστά στους οικονομικούς και πολιτικούς ευεργέτες τους.

Φασιστικές συμπεριφορές όπως αυτή της Χίου και του Ωραιοκάστρου είναι μικρές πτυχές της αποσύνθεσης της Ενωμένης Ευρωπαικής πραγματικότητας, μια πραγματικότητα που ολοένα και περισσότερο αρέσκεται στους πολέμους,στην καταπάτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων,στην απομόνωση των μεταναστών,προσφύγων, αλληλέγγυων, ανέργων, φτωχών και απαντά με  προκάτ στρατόπεδα συγκέντρωσης ως λύση.

Η δολοφονία Φύσσα και το αντιφασιστικό κίνημα που συσπείρωσε γύρω της με τα συνδικάτα,τα σωματεία και τις συλλογικότητες είναι μια ιστορική κορύφωση της κοινωνικής αντίστασης στον φασισμό αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Άμεσα αναδύεται η ανάγκη για:
·        Δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.
·        Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και απολαβή των προσφύγων και μεταναστών όλων των νομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
·        Μεταφορά τους σε σπίτια ή ξενοδοχεία όπως έγινε εν μέρει στην Κρήτη και φοίτηση των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία.

Η ΚΕΕΡΦΑ Λέσβου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στην συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου  στις 19¨00 στην Πλατεία Σαπφούς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger