Home » , » Διαδηλώσεις σε 110 Γαλλικές πόλεις με τραυματίες και συλλήψεις (Βίντεο)

Διαδηλώσεις σε 110 Γαλλικές πόλεις με τραυματίες και συλλήψεις (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:21 π.μ.

 Απ’ ότι αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά οι εργατικές αντιδράσεις στην Γαλλία εξακολουθούν να μην υποστέλλονται κατά του νέου εργασιακού νόμου της  κυβέρνησης. Χτες είχαμε διαδηλώσεις σε 110 πόλεις της Γαλλίας, ενώ στο Παρίσι ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα 6 τραυματίες και 13 συλλήψεις.

Σπασμένες βιτρίνες, βόμβες μολότοφ, συγκρούσεις με την αστυνομία: οι ταραχές που ξέσπασαν σήμερα στο Παρίσι, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι.

Ένας αστυνομικός, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εκτοξεύτηκε εναντίον του μια βόμβα μολότοφ, υπέστη εγκαύματα στο πόδι. Άλλοι έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν διαδηλωτές, έχουν τραυματιστεί.

Σοβαρά επεισόδια και τραυματίες στους δρόμους της Γαλλίας

Η διαδήλωση ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών στη γαλλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 170.000. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για 78.000.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης, ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Οι ταραξίες κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων ενώ πέταξαν μολότοφ και εναντίον διαφόρων καταστημάτων. 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι συνελήφθησαν, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger