Home » , » Η διαχρονικά σάπια μεγαλοαστική μας τάξη, και οι διαχρονικές προειδοποιήσεις του Λένιν

Η διαχρονικά σάπια μεγαλοαστική μας τάξη, και οι διαχρονικές προειδοποιήσεις του Λένιν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 | 11:41 μ.μ.

Ο νέος καναλάρχης πήρε δάνειο βάζοντας εγγύηση ένα βοσκοτόπι. Κάποιοι παλαιότεροι έβαζαν εγγύηση την ταινιοθήκη και το αρχείο των τηλεοπτικών σταθμών τους.
Γιος γνωστού εκδότη δήλωσε με κυνικό σαρκασμό στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, πως έπαιρνε τα δάνεια του με αέρα.
Αυτές τις ημέρες γίνεται η δίκη για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που χορηγούσε δάνεια με ανύπαρκτες εγγυήσεις σε μερικούς από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.
Μερικά μόνο δείγματα γραφής από τα έργα και τις ημέρες της αστικής τάξης της χώρας.
Αυτούς που ο Βασίλης Ραφαηλίδης αποκαλούσε κομπραδόρους.

Η κατά Πόρτερ "κλίκα που είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας".
Η ΛΜΑΤ (Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη) που συναντούμε στις προκηρύξεις της 17Ν.
Οι ίδιοι που ροκάνισαν το σχέδιο Μάρσαλ, οικειοποιήθηκαν τα Λίμπερτυ και ξεκοκάλισαν τα πακέτα Ντελόρ και τα ΕΣΠΑ.
Κρατικοί προμηθευτές και εργολήπτες που έγιναν μεγιστάνες διεθνούς βεληνεκούς, σε μια χώρα που η οικονομία της δε δικαιολογεί ούτε περιπτερούχους.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα. Οι όποιοι έλληνες αστοί ζουν στο εξωτερικό. Αυτούς που ονομάζουμε έτσι, δεν είναι παρά ένα κοπάδι κοπρόσκυλα που λυμαίνονται τα δάνεια, τις προμήθειες και τα δημόσια έργα.
Με τους δημοσιογράφους, που δουλεύουν στα κανάλια και τις εφημερίδες τους, να καλύπτουν τα αίσχη τους.
Με τη δικαιοσύνη, που δεν είναι παρά μια ακόμη πόρνη στην ατζέντα τους, να τους αφήνει ανέγγιχτους.
Με τους πολιτικούς, που τους υπηρετούν στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, να νομοθετούν για λογαριασμό τους.

Και είναι παραπάνω από προφανές πως αν δε βγει ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο, η κατάσταση όχι μόνο θα διαιωνίζεται, αλλά θα γίνεται όλο και χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα.

Είναι γεγονός όμως πως το κίνημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.
Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις επιταγές και τα κελεύσματα των καιρών.
Αν μάλιστα κάποιος αναλογιστεί την εξέγερση του 2008, και τους μεγαλειώδεις αγώνες της περιόδου 2010 – 2012, τότε ενδέχεται να βρει στις παρακάτω προειδοποιήσεις του Λένιν – την παραμονή μάλιστα της Οκτωβριανής επανάστασης - την περιγραφή της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει :

«Όταν η ιστορία κάνει μια απότομη στροφή, συμβαίνει πολύ συχνά, ακόμη και τα πρωτοπόρα κόμματα να μην μπορούν για ένα λίγο-πολύ μακρόχρονο διάστημα να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, επαναλαμβάνουν τα συνθήματα που χτες ήταν σωστά, μα σήμερα έχουν χάσει κάθε νόημα, έχουν χάσει το νόημά τους τόσο ‘’ξαφνικά’’ όσο ‘’ξαφνική’’ ήταν η απότομη στροφή της ιστορίας. Θα ήταν λάθος να νομίζει κανείς ότι οι επαναστατικές τάξεις έχουν πάντα αρκετή δύναμη για να πραγματοποιήσουν την επανάσταση, όταν αυτή η επανάσταση έχει ωριμάσει πέρα για πέρα λόγω των συνθηκών της κοινωνικο-οικονομικής εξέλιξης. Όχι η ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι συγκροτημένη τόσο έλλογα και τόσο βολικά για τα πρωτοπόρα στοιχεία. Η επανάσταση μπορεί να ωριμάσει, ενώ οι δυνάμεις των επαναστατικών δημιουργών αυτής της επανάστασης μπορεί να φανούν ανεπαρκείς για την πραγματοποίησή της. Τότε η κοινωνία σαπίζει και αυτό το σάπισμα παρατείνεται κάποτε ολόκληρες δεκαετίες»

Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να τον διαψεύσουμε.

Να μην αφήσουμε την κοινωνία να σαπίσει.

Να πνίξουμε τους σάπιους στη σαπίλα τους.

Π.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:38 μ.μ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΡΙΝΤ. «ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓKΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Ρωσία 1917 στην Οκτωβριανή

[..Πήγαμε στην πόλη. Στην έξοδο του σταθμού στέκονταν δύο στρατιώτες με εφόπλου λόγχη. Τους είχαν περικυκλώσει καμία εκατοστή έμποροι, υπάλληλοι, και φοιτητές. Όλο αυτό το πλήθος τους έβριζε και τους φώναζε. Οι στρατιώτες στέκονταν αμήχανοι σαν παιδιά που τα τιμωρούν άδικα.
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν μιλάει για τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.***

Την επίθεση την κατεύθυνε ένας ψηλός νεαρός με στολή φοιτητή, με μία υπεροπτική έκφραση στο πρόσωπο.
- «Νομίζω, ότι ξέρετε καλά», έλεγε προκλητικά, «πως σηκώνοντας τα όπλα ενάντια στα αδέλφια σας, γίνεστε όπλο στα χέρια των ληστών και των προδοτών».
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν λέει ΙΔΙΟΙ είσαστε με τους φασίστες.***

- «Όχι αδελφάκι», απάντησε σοβαρά ο στρατιώτης. «Εσείς δεν καταλαβαίνετε. Αφού στον κόσμο υπάρχουν δύο τάξεις: το προλεταριάτο και η αστική τάξη. Δεν είναι έτσι; Εμείς ...>

- «Το ξέρω αυτό το ανόητο παραμύθι!» τον διέκοψε απότομα ο φοιτητής. «Οι αμόρφωτοι μουζίκοι σαν και εσένα, άκουσαν αυτά τα συνθήματα, μα ποιος τα λέει, και τι σημαίνουν, αυτό δεν το ξέρετε. Γι αυτό παπαγαλίζεις!». Το πλήθος γελούσε. «Κι εγώ είμαι μαρξιστής! Σου λέω, πως αυτό δεν είναι σοσσιαλισμός. Είναι απλώς αναρχία και ωφελεί τους Γερμανούς».
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν λέει ο Κατρούγκαλος, ο Βαρουφάκης ή ο Κοτζιάς πως είναι Μαρξιστές;***

- «Μάλιστα καταλαβαίνω», απάντησε ο στρατιώτης, Στο μέτωπό του έτρεχε ιδρώτας. «Εσείς, όπως φαίνεται, είστε άνθρωπος μορφωμένος, και εγώ ένας απλός άνθρωπος. Μόνο που νομίζω..»

- «Εσύ», τον διέκοψε περιφρονητικά ο φοιτητής, «πιστεύεις αληθινά πως ο Λένιν είναι πραγματικά φίλος του προλεταριάτου;»

- «Μάλιστα το πιστεύω», απάντησε ο στρατιώτης. Του φάνηκε πολύ βαρύ.

- «Καλά φιλαράκο! Ξέρεις όμως πως ο Λένιν τον έστειλαν από την Γερμανία σ’ένα σφραγισμένο βαγόνι; Ξέρεις πως ο Λένιν παίρνει χρήματα από τους Γερμανούς;»
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν μιλάει ο "κομμουνιστής" Καζάκης για Τυρίμο και Μανιαδάκη στο Κόμμα;***

- «Ε αυτό δεν το ξέρω», απάντησε με πείσμα ο στρατιώτης.«Όμως μου φαίνεται πως ο Λένιν λέει ακριβώς εκείνο που ήθελα να ακούσω. Και όλος ο απλός λαός μιλάει έτσι. Αφού υπάρχουν δύο τάξεις: η αστική τάξη και το προλεταριάτο..»

- «Βλάκα! Εγώ, αδελφέ, δύο χρόνια ήμουν κλεισμένος στο Σλίσεμπουργκ για την επανάσταση, όταν εσύ πυροβολούσες ακόμα τους επαναστάτες και έψελνες το “θεέ, φύλαγε τον τσάρο!” Ονομάζομαι Βασίλης Γκεοργκίεβιτς Πάνιν. Δεν άκουσες καμιά φορά για μένα;»
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν λέει ο κάθε τσιριζαίος πως μόνο αυτός έχει χρόνια στο κίνημα, είτε των ΜΚΟ, είτε των αποκομμάτων; ***

- «Δεν άκουσα και να με συγχωρείς..», απάντησε ταπεινά ο στρατιώτης. «Βλέπεις, είμαι άνθρωπος αμόρφωτος. Εσείς πρέπει να είστε μεγάλος ήρωας..»

- «Αυτό ακριβώς», απάντησε με βεβαιότητα ο φοιτητής. «Και παλεύω ενάντια στους μπολεσεβίκους, γιατί αυτοί θα καταστρέψουν τη Ρωσία και την ελεύθερη επανάστασή μας. Τι έχεις να πεις τώρα;»
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν είναι τυχαίο που όλοι καταλήγουν απλά αντικομμουνιστές;***
Ο στρατιώτης έξυσε τον σβέρκο του.

- «Δεν μπορώ να πω τίποτα!». Το πρόσωπό του ήταν κουρασμένο από την πνευματική υπερένταση. «Κατά τη γνώμη μου η υπόθεση είναι ξεκάθαρη, μόνο που εγώ είμαι αμόρφωτος άνθρωπος!.. Η κατάληξη είναι έτσι: υπάρχουν δύο τάξεις το προλεταριάτο και η αστική τάξη..»

- «Ξανά μου άρχισες με αυτή την ανόητη συνταγή!» τσίριξε ο φοιτητής

- «..μόνο δύο τάξεις», συνέχισε με πείσμα ο στρατιώτης. «Και όποιος δεν είναι με την μία, σημαίνει ότι είναι με την άλλη»..]
***Προσοχή!: μην μπερδεύεσαι. Δεν είναι ο δογματικός Κουκουές του σήμερα που λέει τα ίδια;***
--------------------------------------
Γιατί αυτή η πουτάνα η ιστορία να πρέπει να επαναλαμβάνεται; Ως φάρσα;
Φάρσα που φέρνει δάκρυα στα μάτια...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger