Home » , » Gazi: μια συνοικία-σύμβολο στην Κωνσταντινούπολη.

Gazi: μια συνοικία-σύμβολο στην Κωνσταντινούπολη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 | 3:47 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Υπάρχει μια συνοικία-σύμβολο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμβολο για τους αγώνες της, για την αυτοοργάνωσή της, για την αλληλεγγύη της.

Μια συνοικία με ξεκάθαρο ταξικό και πολιτικό πρόσημο.

Μια συνοικία, που προστατεύεται και προστατεύει τα μέλη της από τις επιθέσεις της αστυνομίας και των συνεργαζόμενων με αυτήν Γκρίζων Λύκων και εμπόρων ναρκωτικών, με τη συγκρότηση ισχυρής πολιτοφυλακής από άνδρες και γυναίκες.

Είναι το Gazi.

Η Λαϊκή Βουλή της συνοικίας Gazi (γιατί, όταν θέλεις, λειτουργείς και αμεσοδημοκρατικά, ακόμα και στις πιο άγριες συνθήκες..) εδώ και χρόνια καταβάλει κάθε προσπάθεια αποκλεισμού των ναρκωτικών, ενισχύοντας τους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου και τιμωρώντας τους διακινητές ναρκωτικών στις γειτονιές.

Εκεί πάλι το κράτος και η κυβέρνηση Ερντογάν και το κόμμα του AKP, επιβραβεύει και δίνει μισθούς «θυμάτων τρομοκρατίας» στους διακινητές. Οι διακινητές, για να αποφύγουν την τιμωρία από το Λαϊκό Μέτωπο, υπό την προστασία της αστυνομίας μεταφέρονται έξω από τις γειτονιές! Ενώ, όσοι νέοι είναι σε πρόγραμμα θεραπείας, προσάγονται και βασανίζονται από οπλισμένους αστυνομικούς!

Εκεί το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας είχε ιδρύσει , μεταξύ άλλων πολλών, το 2014, ένα “Κέντρο Καταπολέμησης και Σωτηρίας -Απελευθέρωσης από τα Ναρκωτικά” το κέντρο ΄HASAN FERIT GEDIK¨, που πήρε το όνομά του δολοφονημένου αγωνιστή από τις συμμορίες ναρκωτικών κατά τη διάρκεια μιας δράσης στη συνοικία Gülsuyu, και φιλοξένησε το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Ενότητας των Λαών ΄Eyüp Baş΄, που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Απρίλη.
Στο κέντρο αυτό βρήκαν στέγη, ουσιαστική βοήθεια και επανεντάχθηκαν δεκάδες άτομα στα χρόνια της λειτοuργίας του.

Τέτοια όμως Κέντρα, τέτοιες δράσεις, τέτοιες γειτονιές είναι "ανταγωνιστικά" στο κράτος, είναι μαχαιριές στο πολιτικοκοινωνικό σύστημα και επιχειρείται με κάθε τρόπο ο αφανισμός τους.
Έτσι στις 30 Αυγούστου με μια στρατιωτικού τύπου επιχέιρηση το κέντρο αυτό χτυπήθηκε και καταλήφθηκε από την αστυνομία και τα 15 παιδιά, που ήταν στο πρόγραμμα συνελήφθησαν...
από τότε κάθε νύχτα η αστυνομία επιτίθεται ένοπλα στην συνοικία αυτή, συλλαμβάνει αγωνιστές αλλά και τα μέλη των οικογενειών των συλληφθέντων υπό απεξάρτηση παιδιών.

Το Μεγάλο Πάρκο GAZI κατελήφθη από την αστυνομία, που έκλεισε τις εισόδους και εξόδους του, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στους κατοίκους της συνοικίας,

Το Κέντρο Καταπολέμησης και Σωτηρίας – Απελευθέρωσης από τα Ναρκωτικά ΄HASAN FERIT GEDIK΄, που κατελήφθη από την αστυνομία, μετατράπηκε σε αστυνομικό τμήμα!!!!!!!!!!

Έχουν γνώση όμως οι φύλακες, οι κάτοικοι και οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω αυτά, που τους ανήκουν, αυτά, που με τα χέρια τους έφτιαξαν.

Ζητούν την αλληλεγγύη μας.

Είναι δεδομένη!

Καλούς Αγώνες σύντροφοι και συντρόφισσες!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger