Home » , » Στις ΗΠΑ και την ΕΕ κυριαρχεί ο παραλογισμό

Στις ΗΠΑ και την ΕΕ κυριαρχεί ο παραλογισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 | 12:12 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σε όλους τους πολέμους εκείνοι που έχουν τις περισσότερες απώλειες είναι οι άμαχοι. Μάλιστα οι απώλειες τους είναι πολλαπλάσιες από αυτές των μάχιμων. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Το να πούμε επομένως ότι μια πλευρά σκοτώνει άοπλους ενώ η άλλη μόνο ενόπλους, είναι το μεγαλύτερο ψέμα όλων των εποχών.

Αυτό ακριβώς το ψέμα αναπαράγουν τα δυτικά ΜΜΕ λέγοντας ότι δήθεν ο Άσαντ και οι Ρώσοι ευθύνονται για τις απώλειες αθώων. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι του ΝΑΤΟ είναι οι κατ' εξοχήν μακελάρηδες γυναικόπαιδων άμεσα ή έμμεσα. Άμεσα με τους βομβαρδισμούς, τις επεμβάσεις για καθαρά λόγους λεηλασίας των φυσικών πόρων μιας χώρας, έμμεσα για την υλική και διπλωματική στήριξη που παρέχουν σε μισθοφόρους, δικτάτορες κλπ. Άλλωστε οι ΗΠΑ σκαρφίστηκαν τον ευφημισμό "παράπλευρες απώλειες" για την σφαγή ανήμπορων να πολεμήσουν.

Όλο αυτό τον καιρό οι φονιάδες - σύμμαχοι των ΗΠΑ, αυτοί που στη Συρία ονομάζονται "μετριοπαθείς" έκαναν συστηματικό πλιάτσικο μετά γενοκτονίας. Έχουν διαπράξει ότι έγκλημα μπορούσε να κάνει ένας διεστραμμένος νους. Έχουν αποκεφαλίσει μικρά παιδιά, έχουν βασανίσει όποιον πέφτει στα χέρια τους, έχουν κάνει απίστευτες κτηνωδίες, τις οποίες μάλιστα τις ανεβάζουν και στο διαδίκτυο! Αλλά οι ΗΠΑ μιλούν για "μεμονωμένες περιπτώσεις" ή ότι "διατάζεται έρευνα"! Οι σφαγές είναι η τακτική τους για να φοβίσουν, ώστε να κρατούν υπόδουλο τον πληθυσμό.

Ο κύριος λόγος λοιπόν που η αποκαλούμενη από τους δυτικούς "αντιπολίτευση" τρώει τα μούτρα της στο πεδίο των μαχών είναι ότι δεν έχει τη στήριξη του πληθυσμού. Οι κάτοικοι της Συρίας έχουν απηυδήσει από τη συμπεριφορά των τρομοκρατών, ειδικά όσες περιοχές είχαν την ατυχία να περιέλθουν στον έλεγχό τους.

Οι ΗΠΑ λοιπόν δεν δέχονται ότι τα δισεκατομμύρια, που επένδυσαν σε κακούργους, για να ελέγξουν τις πετρελαιοφόρες περιοχές τις Συρίας, πήγαν στράφι. Τα σχέδιά τους απότυχαν πλήρως. Τονίσαμε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα, δεν θα άφηναν με τίποτα τους Αμερικανούς να έχουν το μονοπώλιο του πετρελαίου - γιατί αυτή ήταν η αιτία του πολέμου στη Συρία. Η λογική λέει πως μια διπλωματική λύση θα είναι προς όφελος όλων, κυρίως προς όφελος των προσφύγων και των απλών ανθρώπων - θυμάτων των παιχνιδιών των ιμπεριαλιστών. Ο Άσαντ σε μια έξυπνη κίνηση, αν κι έχει το πάνω χέρι στις μάχες, πρότεινε αμνηστία. Αυτό αρχίζει να αποδίδει καρπούς, αφού είναι μια διέξοδος.

Αλλά στις ΗΠΑ και την ΕΕ κυριαρχεί ο παραλογισμός, η αλαζονεία και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, που όμως θα τους οδηγήσει σε ένα νέο Βιετνάμ. Οι ΗΠΑ τεντώνουν το σκοινί προκαλώντας την τύχη τους. Οι άλλες μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν σκοπό να υποχωρήσουν, αφού πιστεύουν ότι έχουν φτάσει πλέον σε "οριακό σημείο" όσον αφορά την ηγεμονία της Αμερικής. Θεωρούν πως δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια και πως, αν κάνουν πίσω, θα δώσουν μετά μάχη με ακόμα χειρότερες για τους ίδιους συνθήκες. Γι αυτό ισχυρίζονται, ότι πρέπει να σταματήσουν τις ΗΠΑ "εδώ και τώρα". Επομένως το να επιμένουν οι καουμπόηδες σε μια χαμένη γι αυτούς υπόθεση είναι ότι πιο επικίνδυνο για όλη την ανθρωπότητα.

Οι ΗΠΑ κι οι σύμμαχοι τους άρχισαν πρώτες την επίθεση. Αν υποχωρήσουν τώρα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα από εκείνα που είχαν πριν γίνουν όλα αυτά στη Συρία. Επιπλέον δεν θα βάλουν σε άμεσο κίνδυνο τα όσα ήδη κέρδισαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Όμως όπως όλα δείχνουν, θα επιμείνουν.

Στο μεταξύ οι δυνάμεις του Συριακού στρατού απελευθερώνουν κι άλλες περιοχές από το ζυγό των ισλαμοφασίστών. Οι συμμορίες της δήθεν αντιπολίτευσης ή συνθηκολογούν, ή πολεμούν μεταξύ τους για τη λεία, ή υποχωρούν πανικόβλητες. Ο πόλεμος, αν δεν επέμβουν οι ίδιες οι ΗΠΑ άμεσα, θα τελειώσει σύντομα και μαζί με αυτόν τα βάσανα του γενναίου Συριακού και Κουρδικού λαού. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Οκτωβρίου 2016 στις 12:22 π.μ.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFSTpAOCdPRU5e1iP11GDrWPu5pXrdVMzGumApRGd8lil2jQ/viewform

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger