Home » , » Άρη, μας λείπεις πολύ...

Άρη, μας λείπεις πολύ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 | 9:29 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ξέρετε, στην Κατοχή οι χειρότεροι προδότες ήταν όσοι εκμεταλλεύονταν τον πόνο του άλλου και θησαύριζαν πουλώντας όχι τρόφιμα, αλλά υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ψεύτικες ελπίδες. Πολλοί γερμανοί αξιωματικοί και έλληνες δοσίλογοι συνεργάτες τους, οι μεγαλύτεροι απατεώνες του πολέμου, ζητούσαν διάφορα ανταλλάγματα κυρίως σε είδος, κοσμήματα, ακίνητα, πληροφορίες, μέχρι σεξουαλικές χάρες κλπ, από δυστυχισμένους, για να γλυτώσουν δήθεν τους δικούς από εκτέλεση. Όταν έπαιρναν όσα ήθελαν, εκτελούσαν έπειτα τους ανθρώπους.

Ο SSόιμπλε είναι ένας τέτοιος απατεώνας. "Θα δούμε το χρέος, αν και εφόσον κάνετε αυτά που θέλω". Ο SSόιμπλε δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να συναινέσει σε πραγματική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το πολύ - πολύ να κάνει ότι πριν χρόνια με τον Παπανδρέου, που ρήμαξε τα ταμεία και αυτή την καταστροφή τη βάπτισε "κούρεμα".
Γιατί όμως δεν πρόκειται να γίνει ουσιαστικό κούρεμα; Διότι απλά κάτι τέτοιο θα μείωνε τα κέρδη της Γερμανίας, που είναι χάρη στο ΓΑΠ, ο κύριος τοκογλύφος. Επίσης ο SSόιμπλε είναι πολιτικός. Κάτι τέτοιο θα του στοίχιζε πάρα πολύ σε ψήφους και κύρος μέσα στη χώρα του. Οι Γερμανοί μεγαλοαστοί θέλουν ελληνικά φιλέτα, και δεν πρόκειται, ούτε θέλει, να τους χαλάσει το χατίρι. Επιπλέον είναι σαδιστής, όπως όλοι οι δεξιοί.

Όμως οι υποσχέσεις είναι τζάμπα. Οι εκβιασμοί είναι οι συνήθεις: Απειλές του στυλ "Κάνε ότι σου λέμε αλλιώς"... ή υποσχέσεις όπως: ¨"Υποτάξου, κι αν είσαι καλός δούλος, βλέπουμε. Όταν ακούς λοιπόν τη φράση "θα δούμε", "εφόσον", "εάν", και παρόμοιες, από κάποιον που θεωρεί ότι ελέγχει τα πράγματα, ότι είναι σε θέση ισχύος, μην περιμένεις τίποτα απολύτως. Το λέω για να μην υπάρχουν αυταπάτες. Πάντα κάτι θα βρεθεί που θα εμποδίζει την ελάφρυνση. Κι αν δεν υπάρξει κάτι, θα σκαρφιστούν οπωσδήποτε μια δικαιολογία, όσο γελοία κι αν είναι.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο εκτός πραγματικότητας. Γνωρίζει καλά ότι η μετάθεση και η αναβολή είναι μια τακτική για να μην γίνει ποτέ η ελάφρυνση του χρέους. Αλλά θέλει κι αυτός να περάσει ο χρόνος, ώστε να κάτσει ακόμα λίγο στην εξουσία να βολέψει κι άλλους συγγενείς. Είναι κάτι μακρινά ξαδέρφια που δεν διοριστήκαν ακόμα.

Άλλωστε τα Μνημόνια έγιναν ακριβώς για να πληρωθούν τα άδικα χρέη και οι υπέρογκοι τόκοι προς τους δανειστές, δεν έγιναν για να χάσουν χρήματα τα όρνεα. Έγιναν φυσικά και για να μην χρεοκοπήσουν οι γερμανικές τράπεζες, που, αν δεν πληρώσουμε με τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας, καταστρέφονται. Η ανάπτυξη της Γερμανίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δική μας ύφεση. Τα ευρώ πάνε στις γερμανικές τράπεζες, οι οποίες παίζουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τις ελληνικές, δανείζοντας τα πλούσια λαμόγια του Ράιχ. Αυτά.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πια εκείνοι που θα τιμωρούσαν τέτοια σαδιστικά καθάρματα. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ έχασαν, αφού πολέμησαν σκληρά μόνοι τους πολύ υπέρτερες δυνάμεις. Άρη, μας λείπεις πολύ... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Οκτωβρίου 2016 στις 8:00 π.μ.

1) "Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες".

2) Οι κοινωνικές συνθήκες (ιστορικό πλαίσιο/εν προκειμένω οικονομική κρίση, εξαθλίωση των μαζών κτλ.) μπορούν να "φτιάξουν" νέους ηγέτες. Δεν αρκούν όμως οι κοινωνικές συνθήκες. Χρειάζεται και ένας αποφασισμένος/συνειδητοποιημένος λαός που θα αναδείξει με τη δράση του τους νέους ηγέτες. Και η πλήρωση αυτής της προϋπόθεσης είναι δουλειά των "διαφωτιστών" *.

Άγνωστος Χ


*Το ρόλο του "διαφωτιστή" μπορεί να τον αναλάβει κάθε εργαζόμενος με ταξική συνείδηση στον κοινωνικό του περίγυρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger