Home » , » Δ. Κουτσούμπας: «Δεν αποκλείουμε "ηρωική" έξοδο της κυβέρνησης».

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν αποκλείουμε "ηρωική" έξοδο της κυβέρνησης».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 | 9:19 π.μ.

Δισέλιδη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Realnews. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκούρτη ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ εκτίμησε ότι είναι «για γέλια» η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως τον «καλό» της υπόθεσης στα εργασιακά την Ε.Ε και ως κακό το ΔΝΤ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί να εφαρμόσει την βρόμικη δουλειά, με το τρίτο μνημόνιο, επειδή μπορεί καλύτερα από την Ν.Δ σε αυτή την φάση» δηλώνει και προσθέτει: «Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζουν, δεν αποκλείουμε "ηρωική" έξοδο».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει καμιά συνεργασία με την ΛΑΕ και το κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου αποδίδοντας σ’ αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς «μεγάλες ευθύνες για το αριστερό άλλοθι που έδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ενώ αποδίδει την διαφοροποίηση τους από το κυβερνητικό κόμμα στην προσπάθεια τους «να διασωθούν πολιτικά».
«Από άποψη ουσίας αναμασούν τα ίδια ουτοπικά, για φιλολαϊκές λύσεις εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με αρκετές δόσεις προπαγανδιστικού λαϊκισμού» τονίζει στην κριτική του προς αυτούς τους κομματικούς σχηματισμούς ο Δ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι βολοδέρνουν ανάμεσα στην Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ αποτελώντας εφεδρείες αυτών των κομμάτων, ενώ ο Λεβέντης αποτελεί «λαγό» της κυβέρνησης, προβάλλοντας θέσεις όπως για τις συντάξεις «που αποτελούν τους πιο μύχιους πόθους του κεφαλαίου και έρχονται ύστερα οι κυβερνώντες και τις υλοποιούν».

Κάνοντας αναφορά στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο Δ. Κουτσούμπας εκτιμάει ότι το προβάδισμα της Ν.Δ οφείλεται κυρίως στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την εμπιστοσύνη του λαού κι όχι γιατί την κερδίζει η Ν.Δ, ένα κόμμα εκφραστής του κεφαλαίου «που σήμερα στηρίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ δηλώνει ότι απασχολεί το κόμμα του το γεγονός ότι  οι εργατικοί αγώνες «δεν αντιστοιχούν στην επίθεση που δέχεται ο λαός» υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα χρειάζονται μαζικοί αγώνες που θα βάζουν στο στόχαστρο τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την εξουσία των μονοπωλίων, την Ε.Ε».

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του ο Δ. Κουτσούμπας επιτίθεται με σφοδρότητα στον Αρχιεπίσκοπο για τις τελευταίες του δηλώσεις και αποδίδει στον Ιερώνυμο «προσπάθεια διαίρεσης του λαού κι αναβίωσης της κάλπικης διαχωριστικής γραμμής "εθνικισμός –κοσμοπολιτισμός, ανακατεμένη με πρωτόγονο σκοταδιστικό αντικομμουνισμό».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Οκτωβρίου 2016 στις 4:10 μ.μ.

μαικλ τζακσον και ο πυργος του. δημητρης κουτσουμπας και το κκε:
μικροβιοφοβια :
αιωρουμενη σκονη, καπνος,ιος της γριπης, λαε, ανταρσυα, πλευση ελευθεριας
ελαστικα γαντια, μασκες προσωπου , οχι συνεργασιες, πιστοποιητικο ιδεολογικης καθαροτητας
η αισιοδοξια αλλου

10 Οκτωβρίου 2016 στις 11:51 π.μ.

Κλαααααμα τα βρωμοΠΑΣΟΚια....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger