Home » , » «Πρώτη φορά Αριστερά, μόνο με Μπατσίνες μπορεί να κυβερνά»

«Πρώτη φορά Αριστερά, μόνο με Μπατσίνες μπορεί να κυβερνά»

Από giorgis , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 | 6:58 π.μ.


Του Γ. Γ.

Εχουν κάτι "φλασιές" ορισμένες φορές κυβερνητικά στελέχη που στην κυριολεξία σε αφήνουν άναυδο.
Δεν ξέρουμε αν η παρακάτω πρόταση προέρχεται από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Καρανίκα, πάντως όποιος και να την σκέφτηκε, είναι στην κοσμάρα του ο τύπος.

Και να τι εννοούμε. Ξεφυλλίζοντας ορισμένες Κυριακάτικες εφημερίδες τρακάρουμε κάποια ρεπορτάζ που έχει η φυλλάδα του «κομιστή» και τα οποία αναφέρονται «στο πλήρες αδιέξοδο» στο οποίο έχει βρεθεί η κυβέρνηση με τον λαϊκό ξεσηκωμό για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών ανθρώπων ακόμα και για «χρέη προς το Δημόσιο ύψους 500 ευρώ». Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Δήμος Αθήνας με «μπαράζ κατασχέσεων για δημοτικά τέλη».
(Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται ντοκουμέντα για κατασχέσεις κατοικιών μακροχρόνια ανέργων σε Λαύριο και Βόλο για οφειλή 625 ευρώ από μη καταβολή ΕΤΑΚ – ΕΝΦΙΑ καθώς και έγγραφο του Δήμου Αθηναίων ο οποίος βγάζει στο σφυρί σπίτι πολίτη για απλήρωτα δημοτικά τέλη ύψους 599 ευρώ).

«Μόνο το Ειρηνοδικείο Αθηνών την προηγούμενη βδομάδα είχε 59 περιπτώσεις πλειστηριασμών, ενώ έχει υπάρξει μπαράζ σε Λαύριο, Νέα Ιωνία, Νίκαια, Περιστέρι και αλλού», διαβάζουμε στο ρεπορτάζ.
Να σημειώσουμε ότι ένα τέτοιο βάρβαρα αντιλαϊκό μέτρο δεν είχε καν διανοηθεί να κάνει η περασμένη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Αν το είχε τολμήσει όλοι θα μιλούσαν για φασιστική κυβέρνηση ενώ σήμερα που το πραγματοποιεί η «δεύτερη αριστερή κυβέρνηση» για ορισμένους  είναι .. Οκτώβρης.

Μετά το αρχικό μούδιασμα του κόσμου, όμως το κλίμα έχει αλλάξει. «Την εικόνα της σύγκρουσης πολιτών με τα ΜΑΤ –όπως συνέβη προ ημερών στη Θεσσαλονίκη- εφεξής θα τη βλέπουμε ολοένα πιο συχνά και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση και βία όπως εκτιμούν κομματικά επιτελεία τραπεζικά στελέχη, αστυνομικοί και δικαστική παράγοντες», αναφέρει το δημοσίευμα.  Κι’ επειδή «Ο αυθόρμητος κοινωνικός ακτιβισμός "τρελαίνει" το Μαξίμου ψάχνουν πώς θα εξουδετερώσουν την "βόμβα"», διαβάζουμε στο ίδιο κείμενο.
Δεν είναι χωρίς βάση αυτές οι εκτιμήσεις  με δεδομένο ότι μέσα στο 2017 υπολογίζεται ότι θα έχουμε 50.000 πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών.

Ούτε σκέψη στην κυβέρνηση δεν υπάρχει να μην ικανοποιήσει τις ορέξεις τοκογλύφων τραπεζιτών και κορακιών που θέλουν να βάλουν στο χέρι λαϊκά σπίτια και να δημιουργήσουν στρατιές ανέργων. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι πώς θα αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό» που δεν θα υπομένει μοιρολατρικά το «σφάξε με αγάμ’ ν’ αγιάσω».

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια τεράστια μπίζνα  Πάνω στον πόνο χιλιάδων ανθρώπων της τάξης μας, μια χούφτα απ’ τα λεγόμενα «κοράκια» και τα  funds που θα αναλάβουν έναντι ευτελούς τιμήματος την διαχείριση των κόκκινων δανείων θα θησαυρίσουν. Για τα 20 δισ. κόκκινα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες έχουν πάρει προβλέψεις ότι θα λάβουν  περίπου 8 δισ. Από τα υπόλοιπα 12 δισ σύμφωνα με υπολογισμούς όσοι αναλάβουν τη διαχείριση τους, θα κερδίσουν τα μισά. Δηλαδή θα τσεπώσουν 6 δισ. ευρώ χωρίς να καταβάλλουν καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αυτοί όμως είναι κυβερνητικοί σχεδιασμοί επί χάρτου. Η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να τους στείλει στον κάλαθο των αχρήστων. Όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας Β. Κρητικός σε συνέντευξη του «Ο κόσμος πια δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι σε απόγνωση. Τον τελευταίο καιρό εντείνονται οι απειλές δολοφονιών των δικηγόρων, των δικαστών, αλλά και οι απειλές για αυτοχειρία».

Το ουσιαστικό πάντως είναι ότι παρακολουθούμε κάθε κινητοποίηση, απεργία ή διαμαρτυρία να αντιμετωπίζεται με καταστολή και το σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά μόνο με τα ΜΑΤ μπορεί να κυβερνά» (του κάναμε μια παραλλαγή στον τίτλο της ανάρτησης) είναι από τα αγαπημένα των διαδηλωτών.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η ανάλγητη, βάρβαρα ταξικά κυβέρνηση αντιδράει σπασμωδικά. Μετά την κατακραυγή που εισέπραξε για την κτηνωδία που έδειξε απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς στην Ηρώδου Αττικού που έφερε σαν αποτέλεσμα την εντολή Τόσκα για απαγόρευση δακρυγόνων και χημικών σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει στο ογκούμενο λαϊκό κύμα κατά των πλειστηριασμών αλλά και των άλλων μαζικών κινητοποιήσεων που θα υπάρξουν.

Οι  ΜΑΤατζήδες με τα γλομπ είναι εντελώς αναποτελεσματικοί αν υπάρξει ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας. Θα μεταβληθούν σε «σάκους του μποξ» όπως λένε οι μπατσοσυνδικαλιστές.
Η πρόταση που έπεσε να επιστρατευτεί ο «Αίαντας» το ειδικό μηχάνημα των μπάτσων που ρίχνει με πίεση νερό στους διαδηλωτές και τους διαλύει είναι προβληματική –μπορεί να φανταστεί κανένας τις αντιδράσεις να δούμε πεσμένους στο έδαφος αναπήρους, ή συνταξιούχους από ρίψεις νερού;-άσε που μπορεί να δημιουργήσει και απρόβλεπτες καταστάσεις. (Να υπάρξει καταδρομική επιχείρηση από διαδηλωτές και να περιέλθει στην κατοχή τους. Όχι δεν είναι αστείο αυτό που γράφουμε. Αυτόν τον φόβο έχουν εκφράσει οι ίδιοι οι μπάτσοι).

Όπως γράφει λοιπόν γράφει η φυλλάδα του Αναστασιάδη έπεσε στο τραπέζι η πρόταση που «στηρίζεται στη δύναμη της γυναίκας»! «Γυναίκες της Μονάδας Επιτήρησης Τάξης (της  light εκδοχής των ΜΑΤ) θα τοποθετούνται μπροστά από τους άνδρες αστυνομικούς σαν ανθρώπινες ασπίδες, έτσι ώστε οι διαδηλωτές να σέβονται το γυναικείο φύλλο και να μην προχωρούν σε βίαιες ενέργειες», είναι σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η πρόταση που συζητείται σοβαρά!

Αλήθεια, τώρα τι να σχολιάσουμε;  Λέτε να δούμε διαδηλωτές οι οποίοι κατεβαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν και αντί γι’ αυτό/ το γυρνάνε στο φλερτάρισμα με τις μπατσίνες;

Ρε τι ακούμε απ’ τους απίθανους του ΣΥΡΙΖΑ! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger