Home » , » Ν. Μπογιόπουλος περί διαπλοκής και διαφθοράς (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος περί διαπλοκής και διαφθοράς (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 | 10:27 μ.μ.

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Λιγότερο από πέντε λεπτά χρειάστηκαν στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο να τεκμηριώσει –στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή- ότι αυτές τις μέρες δεν παρακολουθούμε παρά μια κακοστημένη θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τους αρχηγούς των αστικών κομμάτων που έχει τίτλο «καταπολέμηση της διαπλοκής».

Ακούστε στο ηχητικό που παραθέτουμε την τοποθέτηση του κομμουνιστή δημοσιογράφου για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις σχετικά με την αυταπάτη που προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν οι αστοί πολιτικοί ότι δηλαδή ο καπιταλισμός διαθέτει μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του. με Τσίπρα και Μητσοτάκη να «διαγωνίζονται» ποιος μπορεί να τους χειριστεί καλύτερα.

Θυμηθείτε επίσης τι γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Η διαφθορά και η διαπλοκή  είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ένα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Ακόμα και όταν δεν έχει φαινόμενα εκτροπής από τους νόμους του. Σε τί διαφέρει άραγε ο υπουργός που «τα πιάνει κάτω από το τραπέζι» από τον υπουργό που δεν τα πιάνει, αλλά καταρτίζει νόμους που κάνουν πιο απάνθρωπη την εκμετάλλευση; Καπιταλισμός και διαφθορά δηλαδή είναι έννοιες συνώνυμες. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Σε σχετικό του περασμένο κείμενο ο Νίκος Μπογιόπουλος σημείωνε:

Οι διαχειριστές της σήψης και της διαφθοράς δεν έχουν κανένα λόγο να αγγίξουν τη λυδία λίθο του προβλήματος της διαφθοράς. Οι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο σύστημα της λαμογιάς και της αρπαχτής αντιπαρέρχονται - με μια εμφανή προσπάθεια να την υποβαθμίσουν - την ταξική προσέγγιση του θέματος. Επιθυμούν να μας πείσουν ότι η γενεσιουργός αιτία για τα σκάνδαλα, τις μίζες, τη διαφθορά, τη συναλλαγή, τους εκβιασμούς, την αδιαφάνεια ανάγεται στην... ατελή φύση του ανθρώπινου είδους. 

Οι θεωρίες τους δεν έχουν αλλάξει και πολύ από την εποχή της αρχαίας Ρώμης. Τότε έλεγαν ότι η διαφθορά οφειλόταν στο γεγονός ότι οι δημόσιοι λειτουργοί φορούσαν ρούχα που είχαν… τσέπες. Βρήκαν, λοιπόν, ότι θα καταργήσουν τη διαφθορά επιβάλλοντας στους δημόσιους λειτουργούς να μην φορούν ρούχα με τσέπες για να μην έχουν που να βάζουν τα «δώρα» και ως εκ τούτου να μην δωροδοκούνται…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger