Home » , » Ο φασισμός τα έχει αυτά τα αποτελέσματα...

Ο φασισμός τα έχει αυτά τα αποτελέσματα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 | 1:16 π.μ.

Γράφει ο  mitsos175

"Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και η ρητορική μίσους του νέου Προέδρου, έδωσε την αφορμή σε έναν μαθητή στην Καλιφόρνια για να κάνει μια κακόγουστη «πλάκα» σε συμμαθητές του από διαφορετικές εθνότητες. Ο μαθητής Λυκείου, μόλις μια ημέρα μετά την εκλογή του Τραμπ, αποφάσισε να πάει στο σχολείο του και να μοιράσει ψεύτικα ειδοποιητήρια απέλασης σε συμμαθητές του που προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Μάλιστα, η «πλάκα» του νεαρού, βιντεοσκοπήθηκε από φίλους του και τα πλάνα ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από 24 ώρες, το βίντεο διεγράφη, ενώ το όνομα του μαθητή δεν έγινε γνωστό. Ο Τζιμ Κλόνει, επιθεωρητής του Λυκείου, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η αφορμή ήταν η εκλογή του Τραμπ, τονίζοντας όμως ότι τα παιδιά ακούνε τα όσα λέει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και συνεπώς δεν είναι παράλογο να έχουν επηρεαστεί. Ο σύλλογος Γονέων του σχολείου, απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία του μαθητή, ενώ οι φίλοι του ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο απλώς για ένα αστείο". (Πανομοιότυπη η είδηση στα καθεστωτικά ΜΜΕ)

Άσχετα από τα κίνητρα, αν ο μαθητής το έκανε για να γελάσει - το πιθανότερο, ή να προβληματίσει, εφάρμοσε την πολιτική του νέου Προέδρου. Αν αυτό εξόργισε το σύλλογο γονέων, ας αναρωτηθούν γιατί οι μισοί από αυτούς, ψήφισαν τον "φαρσέρ". Με τους ενήλικους λοιπόν τι θα γίνει;

Πολλές φορές ακούμε άσχημα πράγματα σε συνθήματα, πολιτικές κοκ και δυστυχώς πολλοί τα αποδέχονται, γιατί νομίζουν ότι αφορούν άλλους. "Περικοπές στις δαπάνες πχ". Τι ωραία ακούγεται έτσι αόριστο! Νομίζεις ότι αναφέρεται σε μια μακρινή χώρα, σε κάποιους "κακούς" ανθρώπους, που ζουν "πάνω από τις δυνατότητές τους". Στην πραγματικότητα αναφέρεται σε σένα, σε μένα, σε όλους εμάς. Σε όσους ζούμε. "Ζούμε" σκέτα, χωρίς άλλες προσθήκες. Όταν λοιπόν δεις, αγαπητέ, στο λογαριασμό της τραπέζης σου, ναι, το δικό σου λογαριασμό, του μισθού, της σύνταξης, τι σημαίνει αυτό που σου λένε, όταν γίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, θα σου έρθει κόλπος.

Ο μικρός έκανε κάτι απλό: Ο Πρόεδρος είπε "θα διώξω τους ξένους": Ποιοί είναι ξένοι; Ο τάδε, ή τάδε, εκείνος ο συμμαθητής που ήρθε πρόσφατα, εκείνη η συμμαθήτρια με τη μαντήλα... Τους έστειλε λοιπόν αυτά που πρόκειται να τους αποστείλει ο Πρόεδρος, αν επιμείνει στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Γιατί γονείς τα βάζετε με το παιδί; Αυτά τα μηνύματα πήρε, αυτά έκανε. Στα σχολεία στις ΗΠΑ τι διδάσκουν; Τους Προέδρους! Και πόσο πρέπει οι άλλοι να τους υπακούνε, να τους σέβονται! Προφανώς είναι μαλάκισμένο το κωλόπαιδο, που λαχτάρισε τόσο κόσμο, αλλά ποιός είναι αυτός που έδωσε την ιδέα και πιθανόν θα κάνει πράξη τη φάρσα; Αν δεν ήταν δηλαδή φάρσα κι έστελναν πραγματικά τα "μπουγιουρντί" θα ήταν εντάξει; Δεν θα είχαμε κλάματα, δράματα, αδικία;

Ο φασισμός τα έχει αυτά τα αποτελέσματα. Και πολύ χειρότερα από αυτά, απείρως χειρότερα. Πριν τιμωρήσετε λοιπόν το μαθητή, ας τιμωρούσατε το "δάσκαλο" ή μάλλον τους "δασκάλους", γιατί είναι πολλοί. "Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις" και δεν αναφέρομαι φυσικά στους εκπαιδευτικούς, αλλά τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, τους μπάτσους... σε ένα ολόκληρο σύστημα που ξεπλένει και προωθεί το φασισμό.

Ας είναι τουλάχιστο έτοιμοι όταν χρειαστεί να αντισταθούν. Εκτός, αν θεωρούν ότι έκαναν το καθήκον τους με το μαθητή, επειδή είπε ψέματα κι όχι για την ουσία. Αυτό ήταν μια "άσκηση". Αυτά τα πυρά που έρχονται δυστυχώς θα είναι πραγματικά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger