Home » , , » Ν. Μπογιόπουλος για τα νέα "ιερά" τροπάρια του δεσπότη Αμβρόσιου (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος για τα νέα "ιερά" τροπάρια του δεσπότη Αμβρόσιου (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 | 10:41 μ.μ.

Σκοπεύαμε να σχολιάσουμε το νέο κήρυγμα που έκανε από τον διαδικτυακό του άμβωνα ο «άγιος» Καλαβρύτων. Μας κάλυψε όμως απόλυτα η σχετική τοποθέτηση που έκανε από την ραδιοφωνική του εκπομπή –στον ρ/σ Realfm – ο Νίκος Μπογιόπουλος. Παραθέτουμε το σχετικό ηχητικό κάνοντας κάποιες επισημάνσεις.

Αρχικά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο αρχιεπίσκοπος στην πρόσφατη συνέντευξη έδειξε να συμβαδίζει με τα κατά καιρούς λεγόμενα του δεσπότη Ανθιμου μια γεύση των οποίων παίρνουμε από αυτή μας την ανάρτηση. Οπότε έχει κάθε λόγο να είναι έμπλεος ενθουσιασμού ο «άγιος» Καλαβρύτων και να εκφράζει δημόσια τα συγχαρητήρια του στον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος με τις τελευταίες του δηλώσεις στον Α. Παπαχελά «ερέθισε τα πνεύματα όλων των δαιμονοκρατούμενων» ειδικά των «αριστερών» οι οποίοι «αποτελούν διαλυτικά καί καταστρεπτικά στοιχεία της ανθρώπινης Κοινωνίας». 

Προσθέτουμε κάποια επιπλέον στοιχεία σ' αυτά που μας λέει ο Ν. Μπογιόπουλος για τα ψέματα που μας λέει το νέο τροπάρι του αμόρφωτου Αμβρόσιου.

Πρώτον κανένας Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν όρκισε την επανάσταση του 1821 και είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος  που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Αμβρόσιου Φραντζή: «Επιτομή της ιστορίας της αναγεννηθείσης Ελλάδας», τόμος Α’,  σελ.98.

 -Παπαφλέσσας: «Η επανάσταση, είτε θέτε, είτε όχι θα γίνει! Πάρτε το απόφαση. Αν εσείς γυρεύετε να την εμποδίσετε, εγώ πήρα προσταγή από την Αρχή να ξεσηκώσω το λαό και να την κάνω. Και τότες, όποιον βρουν ξαρμάτωτο οι Τούρκοι, ας τον κόψουν...»
   
-Παλαιών Πατρών Γερμανός: «Είσαι απατεώνας, άρπαγας, εξωλέστατος!»

Επίσης καμία Αγία Λαύρα δεν υπήρξε κάτι που γράφει και ένας αστός διανοούμενος, ο Ν. Δήμου : «Αντε τώρα να εξηγήσεις στους Ελληνες ότι στις 25 Μαρτίου 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ΔΕΝ ήταν στην Αγία Λαύρα. (Ποιο λάβαρο;) Πως δεν υπήρξε ποτέ "κρυφό σχολειό" και πως η επίσημη Εκκλησία δεν στήριξε την Επανάσταση. Αντίθετα αφόρισε και τον Ρήγα και τους Φιλικούς και τον Υψηλάντη»

Άλλο παραμύθι του Αμβρόσιου είναι αυτό για την ύπαρξη «κρυφών σχολειών». «Το “κρυφό σχολειό“ αποτελεί έναν από τους πιο γοητευτικούς και συνάμα και από τους πιο ανθεκτικούς και πιο διαδεδομένους μύθους της εθνικής μας ιστορίας». αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστορικός Παναγιώτης Στάθης, στο βιβλίο του «Το κρυφό σχολειό: διαδρομές του μύθου, διαδρομές της ιστορίας», ενώ πολύ περισσότερα γι’ αυτό μπορεί να διαβάσουμε στην ανάρτηση του συντρόφου Δημήτρη Δαμασκηνού: «Το κρυφό σχολειό είναι, απλούστατα, ένα ιστορικό ψέμα».

Πολύ περισσότερα για τον ανιστόρητο παπά ακούμε στο παρακάτω ηχητικό

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Νοεμβρίου 2016 στις 2:01 π.μ.

Και έπειτα παραπονιούνται για την <>.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger