Home » , , » Τα τροπάρια ενός αρχιρασοφόρου γίνονται διαταγές για την κυβέρνηση (Βίντεο)

Τα τροπάρια ενός αρχιρασοφόρου γίνονται διαταγές για την κυβέρνηση (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 | 11:47 μ.μ.

«Εγραψες ιστορία» είχε πει ο Αντρέας Παπανδρέου απευθυνόμενος στον μακαρίτη Α. Τρίτση όταν τον «ξήλωνε» από υπουργό Παιδείας, κάτω από την πίεση του παπαδαριού,  όταν ο τελευταίος εκδήλωσε την πρόθεση του να φορολογήσει την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία.

Ο Τσίπρας τώρα που εφάρμοσε την «εντολή» του Ιερώνυμου ανέθεσε στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο να ψελλίσει κάποιες αστείες δικαιολογίες –τις ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- για τον «αποκεφαλισμό» του Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα.

Το ουσιαστικό όμως σ’ αυτή την εξέλιξη είναι η παραδοχή εκ μέρους της «Αυγής» ότι αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι επιρρεπείς σε εκβιασμούς.  Όταν δηλαδή παραδέχονται απροσχημάτιστα ότι για να αποφύγουν τον «πόλεμο με την Εκκλησία», τα τροπάρια του αρχιεπισκόπου γίνονται διαταγές για την κυβέρνηση, τότε με τι «προσόντα» θα φέρουν αντίρρηση σε κάθε παράλογη απαίτηση των δανειστών – τοκογλύφων του ελληνικού κράτους;  Εδώ δεν τολμούν να πάνε κόντρα στις επιθυμίες ενός παπά, θα προβάλλουν αντιρρήσεις στα γεράκια του ΔΝΤ-ΕΕ;

Το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο του Θανάση Καρτερού στην σημερινή «Αυγή» είναι μνημείο ξεπεσμού για μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε επικαλούμενη την «αριστερή» της πολιτική αντίληψη.

 Πολύ συζητιέται τις μέρες αυτές η υπόθεση Φίλη. Η απόφαση, δηλαδή, του πρωθυπουργού, να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον μέχρι πριν από λίγο υπουργό Παιδείας, μετά την πρωτοφανή στη βιαιότητα της επίθεσης του αρχιεπισκόπου εναντίον του. Μια επίθεση που και αήθης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, και προσβλητική, και σκοταδιστική. Και εκβιαστική, αφού είχε προφανή στόχο την έξωση του ανεπιθύμητου. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια: Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger