Home » , » Ας μιλήσουμε "για τις αμαρτίες μας"

Ας μιλήσουμε "για τις αμαρτίες μας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 | 4:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Τι θα κάναμε σήμερα, αν κάποιος μας έλεγε, ότι η Γη είναι επίπεδη, ότι στέκεται ακίνητη στο κέντρο του σύμπαντος με τον ήλιο και τα αστέρια να γυρίζουν γύρω της; Προφανώς θα σκεπτόμασταν ή ότι το άτομο μας κάνει πλάκα, ή ότι κοιμόταν την ώρα του μαθήματος στο σχολείο. Το ίδιο αν μας πει οποιοσδήποτε αμαθέστατος πως οι αρρώστιες δεν οφείλονται σε βακτήρια, ιούς κλπ, αλλά "τις στέλνει ο Θεός ως τιμωρία". Ίσως να προτείναμε κάποιο ψυχίατρο, σ' όποιον μας έλεγε τέτοιες αρλούμπες.

Μα υπάρχει στον 21ο αιώνα άνθρωπος που θα ξεστομίσει τέτοιες κουταμάρες, θα απορήσετε; Υπάρχει. Μάλιστα στην Ιταλία ένας ιερέας τερμάτισε το κοντέρ τόσο της ομοφοβίας, όσο και του αυνανισμού. Είπε ότι "οι σεισμοί είναι τιμωρία για την ομοφυλοφιλία"! Τι να του πεις; Ότι πήρε ληγμένα; Ότι αυτό που ήπιε ήταν πολύ δυνατό; Ότι θέλει ζουρλομανδύα; Ή ότι απλά είναι φασιστομαλάκας; Τόσο φασίστας που καταντά γελοίος. Διότι φασισμός και αμάθεια βαδίζουν μαζί. Ο φασίστας αδυνατεί να επιχειρηματολογήσει με τη λογική. "Αφού υπάρχει θεός γιατί τόσο κακό"; Ρωτάνε εύλογα οι άνθρωποι. "Για τις αμαρτίες μας"! Η απάντηση της θρησκείας.

Για να δούμε λιγάκι μερικά πράγματα. Αν και το "για τις αμαρτίες" φαίνεται έξυπνη απάντηση, ιδιαίτερα όταν οι θρησκείες τα απαγορεύουν σχεδόν όλα, οπότε μοιραία δεν υπάρχει αναμάρτητος, στην πραγματικότητα "μπάζει πολύ" ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε συγκεκριμένο γεγονός. Ας το εξετάσουμε λογικά λοιπόν: Στο σεισμό έμειναν άστεγοι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Προφανώς κατά τον ιερέα εφόσον έγινε σεισμός εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας, κι όχι εξ αιτίας της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών του φλοιού της Γης, όλοι αυτοί ήταν ομοφυλόφιλοι! Αλλιώς γιατί να τους τιμωρήσει ο Θεός; Εκτός αν δεν τόσο "δίκαιος". Με την ευκαιρία, προσωπικά δεν θεωρώ αμαρτία τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου συνανθρώπου μας, αλλά άλλα πράγματα, όπως πχ την εκμετάλλευση.

Δηλαδή ρε παπά, το κοριτσάκι που πέθανε για να σώσει την μικρή της αδερφή ήταν "αμαρτωλή"; Γιατί εγώ τη θεωρώ καλή και άγια, παράδειγμα αλτρουισμού. Υπάρχει όμως κι άλλο συμπέρασμα: Στη Γη είναι περιοχές που δεν γίνονται σεισμοί. Εκεί δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι; Διότι αν υπάρχουν, που φυσικά υπάρχουν, η θεωρία πάλι δε στέκει. Αποδείξαμε λοιπόν το ολοφάνερο: Ότι ο ομοφοβικός λέει βλακείες. Φυσικά ο Πάπας καταδίκασε τα λόγια του, χωρίς όμως να τον διώξει (ας το προσέξουμε αυτό), λέγοντας του "Σκάσε ρε, μας έκαψες". Δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά αυτό ήταν το νόημα.

Πάπα, να σου πω δυο κουβεντούλες; Ο ιερέας δεν είπε τίποτε άλλο από αυτό που έλεγαν οι προηγούμενοι Πάπες το Μεσαίωνα. Εδώ θέλω να καταλήξω: Ενώ λοιπόν σήμερα τα ακούμε αυτά και αδιαφορούμε, γελάμε, ή οργιζόμαστε με την ανοησία, σε μια σκοτεινή εποχή δεισιδαιμονίας, με αφορμή καταστροφές, επιδημίες, διώκονταν, βασανίζονταν, δολοφονούνταν αθώοι άνθρωποι. Πλημύριζε και καταστρέφονταν η σοδειά; Αντί να κάνουν έργα, έψαχναν να κάψουν "μάγισσες"! Να μην τα ξεχνάμε Πάπα μου. Αλλά ο κόσμος προοδεύει, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα, κάποτε θα μπορέσουμε να προβλέψουμε τους σεισμούς, κι όσο προχωρά η επιστήμη, το φως, τόσο υποχωρεί το σκοτάδι, ημιμάθεια και η θρησκεία. Διότι για θεωρίες που ήταν εντελώς λάθος πέθαναν πολλοί άνθρωποι, ενώ όταν φάνηκε η αλήθεια κανείς από τους δήμιους δεν έπαθε το παραμικρό.

Την επόμενη λοιπόν που ένας φασίστας, ένα ναζιστικό κάθαρμα θα κατηγορήσει ομοφυλόφιλους, πρόσφυγες, μειονότητες, να θυμάσαι το Μεσαίωνα. Να θυμάσαι πως όση σχέση έχει ο σεισμός με την ομοφυλοφιλία, άλλη τόση κι ακόμα λιγότερη έχουν οι μετανάστες με την ανεργία. Φτύσε το φασίστα όπου τον βρεις. Και στείλε τον πάλι στο δημοτικό να ανοίξει κανένα βιβλίο. Εναλλακτικά βέβαια μπορείς να τον στείλεις στο διάολο, αν και εκεί θα νιώσει μάλλον σα στο σπίτι του... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger