Home » , » Σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα ο μπάτσος δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα (Βίντεο)

Σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα ο μπάτσος δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 | 10:08 μ.μ.


 Πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ είναι η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα από τον 22χρονο μπάτσο Μερτ Αλτιντάς ο οποίος υπηρετούσε στην Τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής (κάτι αντίστοιχο με τα δικά μας ΜΑΤ).

Οι πληροφορίες αν και καταιγιστικές είναι συγχυσμένες. Άλλες μιλούν για τραυματισμό δυο ατόμων της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου αξιωματούχου και άλλες ότι  ο πρέσβης δεν είχε προσωπική ασφάλεια. Υπάρχουν δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον δράστη σαν εν ενεργεία αστυνομικό, ενώ άλλα τον θέλουν να έχει αποταχθεί  από το αστυνομικό σώμα, στα πλαίσια των μαζικών εκκαθαρίσεων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιούλη στην Τουρκία.

Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο δράστης –τον οποίο σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις- πραγματοποίησε την δολοφονική του επίθεση φωνάζοντας εκτός των άλλων –τα παρακολουθούμε στο υποτιτλισμένο βίντεο που παραθέτουμε- «Υπακούμε στη διαταγή για τζιχάντ», κάτι που μαζί με άλλες πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ  τον προσδιορίζει σαν μέλος του Μετώπου Αλ Νόσραενός παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.

Την ίδια στιγμή δεκάδες λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος αλλά και την Αλ Νούσρα χαρακτηρίζουν τον δράστη «ήρωα» καθώς «δεν έμεινε άπραγος την ώρα που μουσουλμάνοι στο Χαλέπι και τη Συρία σφαγιάζονται», εκτοξεύοντας απειλές για τους Ρώσους πρεσβευτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναμένουμε από σύντροφο να κατορθώσει να ρθει σε επαφή με την Τουρκία για τα έχουμε δικό μας ρεπορτάζ για ένα ακόμα έγκλημα που έγινε … στο όνομα του θεού.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger